Ντέρμπι «αιωνίων»; Ναι καλά!

Ντέρμπι «αιωνίων»; Ναι καλά!

Super League δεν είναι μόνο το ντέρμπι «αιωνίων» και οι αναμετρήσεις ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα – Εργοτέλης που ανοίγουν την αυλαία της 10ης (και για πρώτη φορά φέτος) χωρίς… απώλειες αγωνιστικής, έστω και αν είναι καταδικασμένες να ζήσουν στη σκιά του χωρίς να εκπέμπουν λάμψη που... τυφλώνει, είναι αποφασισμένες να επιβιώσουν!

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (17:15, Novasports 2)

Την ίδια ώρα που ο «Δικέφαλος» έχοντας μπροστά του ένα βατό πρόγραμμα εφτά αγώνων θέλει να αρπάξει την ευκαιρία σηκώνοντας… κεφάλι, ο Νίκος Κωστένογλου ευελπιστεί να κάνει δουλειά με… Φούντα, κρατώντας το βλέμμα των ποδοσφαιριστών του μακριά από τα διοικητικά που πνίγουν σαν θηλιά την ΑΕΚ!

Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Φαμπιάν Βάργκας, ο Μακεδόνας τεχνικός ο οποίος δουλεύει απερίσπαστος από εξωαγωνιστικούς παράγοντες  όλο αυτό το διάστημα, επιβράβευσε την εξαιρετική παρουσία του 16χρονου Ταξιάρχη Φούντα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, χαρίζοντας του την παρθενική συμμετοχή σε αποστολή αυτής!

Εκεί που δεν μπόρεσαν να βρεθούν οι τραυματίες Λαγός, Κάλα (ο οποίος ούτως ή άλλως είναι τιμωρημένος) και ο ανέτοιμος Γκέντσογλου, εν αντιθέσει με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο! Ο 33χρονος πορτιέρο  θα βρίσκεται για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, ενώ δίπλα του θα βρεθούν σίγουρα κάποιοι εκ των Κλωναρίδη, Αργυρίου και Χέλγκασον (που επίσης επιστρέφουν σε αποστολή).

Αναλυτικά οι εκλεκτοί Eνωσίτες που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο ενόψει της αναμέτρησης με τους Αρκάδες (κάποιοι ωστόσο αναμένεται να κοπούν):  Κωνσταντόπουλος, Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Χέλγκασον, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Ρίκκα, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπερνς, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Κλωναρίδης, Φούντας.

Με την ψυχολογία στα ύψη από το πρώτο τρίποντο της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Αστέρας επιθυμεί ταξιδεύοντας στην Αθήνα, (γιατί όχι;) να… αυγατίσει τις νίκες του, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που - εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος - προσπάθησε  τις ημέρες που είχε στη διάθεσή του να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του στους ποδοσφαιριστές, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος με σκοπό την… εκδίκηση, αφού η ήττα από τον «Δικέφαλο» στο ΟΑΚΑ (την 8η αγωνιστική) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του με τη φόρμα του Άρη. 

 Εκτός αποστολής του… γεμάτου ενθουσιασμό και ανανεωμένου Αστέρα έμεινε ο Πουλίδο ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, αλλά και ο Χουανίτο για λόγους τακτικής, την ίδια ώρα που σε αυτήν επιστρέφουν οι Κουρμπέλης, Λαδάκης, Ναβάρο και Αρσενίεβιτς.

Η αποστολή των Αρκάδων απαρτίζεται από τους: Χακόμπο, Μπαντής, Πιπίνης, Φορμίκα, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Λαδάκης, Αλβάρες, Ουσέρο, Ράγιος, Ροζέριο, Αρσενίεβιτς, Ναβάρο, Τσαμπούρης, Χούλι, Περόνε, Έγκον, Μπρέσκα, Μπακασέτας.

aek

Κέρκυρα – Εργοτέλης (17:15, Νovasports 3)

Τι και αν βρισκόμαστε μόλις στη 10η αγωνιστική, η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Εργοτέλη επιτρέπει να της καρφωθούν όλες οι κλισέ «ταμπέλες», όπως αγώνας έξι βαθμών ή ματς «ο θάνατός σου η… αναπνοή μου»!

Οι «Φαίακες»,  με νέο τεχνικό στην άκρη του πάγκου τον Χάβι Γκράθια, ευελπιστούν να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν ξεκολλώντας παράλληλα από τον πάτο της βαθμολογίας, κόντρα στον Εργοτέλη που θέλει να επιστρέψει στις νίκες (μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος) και να διατηρηθεί στα στρώματα που πνέει...  καθαρός αέρας!

Οι Νησιώτες αναζητούν μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα έχοντας πλέον στο τιμόνι τους τον Χάβι Γκράθια ο οποίος τι και αν βρίσκεται σε αυτό μόλις πέντε ημέρες, θέλει να φανούν με το καλημέρα δείγματα της δουλειάς του και μάλιστα σε μία δύσκολη αναμέτρηση όπως είναι αυτή με τους Κρητικούς.

Τροχοπέδη σε αυτή την προσπάθεια του είναι οι απουσίες των τιμωρημένων Μετίν , Ηλιάδη, αλλά και του νεοαποκτηθέντα Χουάν Μαρτίν του οποίου το δελτίο δεν έχει ακόμα εκδοθεί.

Οι «εκλεκτοί» του Γκράθια: Αναστασόπουλος, Γκαλίνοβιτς, Γκουστάβο, Μίχος, Κοντοδήμος, Αγρίτης, Μπάρκογλου, Καλαντζής, Ιωάννου, Όσμαν, Γιάντσης, Βέντσελ, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ, Γραμμόζης, Μαζνόφ και Λόβιν.

Από την άλλη, ο ομόλογός του στον πάγκο του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου έχει μάθει να ζει  με τις απουσίες των εγχειρισμένων Ρομάνο και Αθανασίου, ταξιδεύοντας στην Κέρκυρα  με μοναδικό σκοπό το θετικό αποτέλεσμα, αφού στη φαρέτρα του προστέθηκαν και οι Πίσρον, Χίμπλιγκερ, Φραγκουλάκης που εξέτισαν την ποινή τους, όπως και οι Ολίσε, Κουτσιανικούλης, που ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις.

Οι «19» που θα «πετάξουν» για το νησί των Φαιάκων είναι οι: Καβουσάκης, Πίρσον, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Χρυσοφάκης, Κυριακίδης, Λεάλ, Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης, Βίσιο, Μπούντιμιρ και Καρέλης.

kerk

 

{textlink02}



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved