Το... αλφαβητάρι του ντέρμπι!

Το... αλφαβητάρι του ντέρμπι!

Αναλύσεις επί αναλύσεων γίνονται καθημερινά για το ντέρμπι του Σαββάτου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Όμως, πως βλέπουν το σπουδαίο αυτό παιχνίδι οι οπαδοί των δύο ομάδων; Μπήκαμε στο μυαλό ενός… γαύρου και ενός… βάζελου και σας τα παρουσιάζουμε…

Το… λεξιλόγιο του Ολυμπιακού

Α: Ανυπομονησία… Μπορεί να έχουν μείνει μόνο λίγες ώρες για την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι και όπως είναι λογικό όλοι περιμένουν το παιχνίδι πώς και πώς.
Β: Βαλβέρδε… Ο «αρχιτέκτονας» του Ολυμπιακού πάει στο μεγάλο ντέρμπι αήττητος και θέλει να αυξήσει το σερί του απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο.
Γ: Γεώργιος Καραϊσκάκης… Ο Ναός του Ολυμπιακού θα πάρει και πάλι από νωρίς «ερυθρόλευκο» χρώμα!
Δ: Δέλτα Φαλήρου… Εκεί καταλήγει η Συγγρού και… μετά αριστερά!
Ε: Ευάγγελος Μαρινάκης… Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε ευρύ σκορ και μένει να αποδείξουν οι παίκτες την αξία τους.
Ζ: Ζιοβάνι... Ο «Μάγος» θα είναι για πάντα στις καρδιές μας, ενώ ο ίδιος είπε πως θα πανηγυρίσουμε μαζί τη νίκη. Ζιοβάνι, Ζιοβιάνι για πάντα στο λιμάνι
Η: Ήττα… Μάλλον αυτή η λέξη ταιριάζει σε άλλα… λεξιλόγια! Δεν υπάρχει τέτοια λέξη στο… ρεπερτόριο του Ολυμπιακού.
Θ: Θρύλος… Δεν χρειάζονται πολλά λόγια!
Ι: Ιμπαγάσα… Όπως είναι λογικό, όλα στρέφονται γύρω από τον Αργεντίνο που αποτελεί για έναν ακόμα χρόνο τον κινητήριο μοχλό των Πειραιωτών.
Κ: Κάστρο… Απόρθητο!
Λ: Λιμάνι... Στον Περαία είναι… βαθύ! Για αλλού πάει, αλλά το βάθος δεν… αλλάζει!
Μ: Μιραλάς… Είναι ο… καλύτερος για μας και ετοιμάζεται να κόψει την τρίτη συνεχόμενη… απόδειξη!
Ν: Ντέρμπι… Βέβαια, σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να είμαστε και λίγο… επιφυλακτικοί. Καλά είναι τα πειράγματα και η καζούρα αλλά όλα αυτά όταν ξεκινάει το παιχνίδι πρέπει να μείνουν στην άκρη.
Ξ: Ξινά… Κάποιου θα βγουν… ξινά τα γέλια! Τόσο οι Ολυμπιακοί, όσο και οι Παναθηναϊκοί πάνε πολύ άνετοι και χαλαροί στο ντέρμπι!
Ο: Ολυμπιακός… Τέλος!
Π: Πειραιάς… Εδώ όλοι… προσκυνούν!
Ρ: Ράφικ Τζεμπούρ… Ο «τρομοκράτης» είναι έτοιμος να… πετάξει τις βόμβες του!
Σ: Σεμπάστιαν Λέτο… Δεν ταίριαξε ποτέ με τη χημεία της ομάδας! Μήπως ήταν στα… Μπολσόι; Ήρθε η ώρα να… σβήσουν οι… καπνισμένες κάνες!
Τ: Τοροσίδης… Ο αρχηγός έδωσε το σύνθημα για το μεγάλο ντέρμπι και έρχονται οι απαντήσεις
Υ: Υπομονή… Η ομάδα και ο κόσμος θα πρέπει να έχουν υπομονή και η νίκη θα έρθει.
Φ: Φουστέρ… Ο «Δαβίδ» παίρνει το όπλο του και ετοιμάζεται…
Χ: Χαλαρά… Κανένα άγχος για τη νίκη…
Ψ: Ψέματα… Τέλος! Είναι η ώρα των νικητών!
Ω: ΩΡΛ… Θα μας χρειαστεί ένας ωτορινολαρυγγολόγος για μετά… Θα έχει κλείσει η φωνή στα γκολ!

Το… λεξιλόγιο του Παναθηναϊκού…

Α: Αγωνία… Πάντα πριν τα ντέρμπι, ειδικά αυτά που γίνονται στην έδρα του «αιώνιου», φέρνουν αγωνία. Πως θα παίξει η ομάδα, τι θα κάνει τελικά, αν θα κάνεις ή θα σου κάνουν «καζούρα» και γενικώς πως θα εξελιχθεί η «μάχη» που τεντώνει τα νεύρα στο ελληνικό πρωτάθλημα…
Β: Βέλος… Σαν «βέλος» περιμένει ο Φερέιρα να ξεχύνεται στις αντεπιθέσεις όλη η τριάδα της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό στους κενούς χώρους και στα κενά που θα υπάρχουν στην άμυνα, με την ταχύτητα των Λέτο, Κουίνσι και Κλέιτον.
Γ: Γκολ… Ο ξεκάθαρος στόχος. Το γκολ είναι αυτό που ζητάει ο Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θέλει να το βάλει πρώτος, για να πάρει το «πάνω χέρι» στο ντέρμπι. Ένα γκολ πάντα δίνει άλλο αέρα στην ομάδα που το πετυχαίνει και αν αυτός είναι ο Παναθηναϊκός φέτος έχει δείξει ότι ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις και να παίρνει το αποτέλεσμα.
Δ: Διαιτητής... Δεν υπάρχουν ντέρμπι στα οποία δεν θα ασχοληθεί κανείς με τον διαιτητή. Στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε. Ο Παναθηναϊκός έχει «καεί» στο παρελθόν από τους… Men In Black του ελληνικού ποδοσφαίρου, κυρίως σε ντέρμπι, και θέλει ο διαιτητής του Σαββάτου να μην έχει κανένα απολύτως ρόλο στις συζητήσεις μετά το παιχνίδι…
Ε: Εκδίκηση… Δεν είναι μυστικό… Όσοι ήταν στο περσινό ρόστερ του Παναθηναϊκού αναμφίβολα έχουν στο μυαλό τους όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο Φάληρο την προηγούμενη σεζόν. Επίσημα, δεν έχει μιλήσει κανείς για εκδίκηση, όμως όλοι τη θέλουν κατά βάθος…
Ζ: Ζέκα… Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Ζέκα όμως φέτος είναι «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό και αυτό το ρόλο θα έχει και στο ντέρμπι. Τα τρεξίματα, η διάθεση, τα μαρκαρίσματα και ο τρόπος που βοηθάει στην επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, του δίνουν σημαντικό ρόλο στην ενδεκάδα των «πράσινων».
Η: Ηττοπάθεια… Ότι δεν πρέπει να έχεις σε ένα ντέρμπι. Στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός την είχε σε πολλά από αυτά και το πλήρωσε κάτι παραπάνω από ακριβά. Τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει αποβάλει τέτοια συμπλέγματα στα εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό και ήρθε η ώρα να το αποδείξει παίρνοντας τη νίκη.
Θ: Θάρρος… Ότι πρέπει να έχεις σε ένα ντέρμπι. Θάρρος απέναντι στην «καυτή» έδρα, στην πρόκληση της νίκης στο ντέρμπι και στις απαιτήσεις του ματς. Στοιχείο που είχε και πέρσι η ομάδα στο Φάληρο, με την ήττα να έρχεται… όπως ήρθε, για αυτό και ο κόσμος της το αναγνώρισε.’
Ι: Ισορροπία… Πρέπει να τη διαφυλάξεις ως «κόρη οφθαλμού». Αν σε ένα ντέρμπι αλλάξουν οι ισορροπίες… την πατήσαμε! Μπορεί γρήγορα κάτι να «στραβώσει» και να τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Αν εσύ είσαι αυτός που θα καθορίσει την μοίρα του παιχνιδιού, πρέπει να έχεις και την ισορροπία που έχεις δείξει ως τώρα σαν Παναθηναϊκός για να τα καταφέρεις.
Κ: Κατσουράνης… Θα είναι ο «ομφαλός» του Παναθηναϊκού. Το «τσιπάκι» στην μηχανή της ομάδας. Αν πάει καλά, γέρνει κατά πολύ η πλάστιγγα προς την «πράσινη» πλευρά. Φάνηκε και στην Τούμπα, φάνηκε και με την ΑΕΚ, φάνηκε και πέρσι στο Φάληρο. Αποτελεί βαρόμετρο και πρέπει να βοηθήσει τα μέγιστα σε ματς… φωτιά για το «τριφύλλι».
Λ: Λέτο… Από αυτόν περιμένεις… τα πάντα. Να μπει και να «καθαρίσει». Να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη. Πέρσι έκανε ένα γκολ που όμως δεν έφτασε ελέω… άλλων καταστάσεων. Φέτος είναι… αφιονισμένος και προχωράει ακάθεκτος προς την διεύρυνση στο σερί σκοραρίσματος και στην δημιουργία παράδοσης στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Μ: Μαγκιά… Χρειάζεται η ποδοσφαιρική «μαγκιά» για να πάρεις το «διπλό» στην έδρα του «αιώνιου». Πρέπει να δείξεις πως έχεις τα ψυχικά αποθέματα σαν Παναθηναϊκός, να μην «μασήσεις» από ότι και να γίνεται στην εξέδρα και να παίξεις το ποδόσφαιρο που ξέρεις και μπορείς για να πας ολοταχώς για το… επόμενο γράμμα.
Ν: Νίκη… Αυτοσκοπός στα ντέρμπι. Δεν χωράνε πολλά λόγια. Όποιον Παναθηναϊκό και να ρωτήσεις αυτό θα σου πει πως περιμένει το βράδυ του Σαββάτου. Το περιμένει ακόμα και όταν η ομάδα δε δείχνει ικανή να το πετύχει, πόσο μάλλον τώρα που και ικανή είναι και ως πρώτη και καλύτερη κατεβαίνει στο Φάληρο για να αντιμετωπίσει τον «αιώνιο»…
Ξ: Ξεκαθάρισμα… Όχι πως θα κλείσουν οι λογαριασμοί που έχουν ανοικτούς οι δυο ομάδες, αλλά ένα ξεκαθάρισμα το χρωστάει στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός. Δικαιούταν την περσινή νίκη, πρέπει να αποδείξει πως φέτος που είναι καλύτερος μπορεί να την πάρει και να κάνει το βήμα τίτλου που χρειάζεται…
Ο: Ομάδα… Το μυστικό του φετινού Παναθηναϊκού. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης φέτος το «τριφύλλι» και πάνω σε αυτό θα στηριχθεί στο ντέρμπι. Αλληλοκάλυψη, δέσιμο των παικτών, συλλογική δουλειά για το γκολ που θα κρίνει το ματς και όλη η φιλοσοφία που έχει περάσει φέτος ο Φερέιρα, είναι το «μυστικό» για να φύγουν οι «πράσινοι» με διπλό από τον Πειραιά.
Π: Πίστη… Στον Παναθηναϊκό… κόσμο, όλοι πιστεύουν στη νίκη. Η ομάδα έχει δείξει ότι είναι καλύτερη και μπορεί να τα καταφέρει. Πίστη έχουν και οι παίκτες, και ο προπονητής και η διοίκηση και οι φίλαθλοι. Δεν αρκεί μόνο αυτή, αλλά πρέπει να την έχεις αλλιώς πας χαμένος στα ντέρμπι…
Ρ: Ροναλντίνιο… Που να είχαμε κι αυτόν… Οι «πράσινοι» πάντως θα πάνε με… έντεκα «Ροναλντίνιο» στο Φάληρο για να πάρουν τη νίκη επί του Ολυμπιακού και να κάνουν βήμα τίτλου στο «Καραϊσκάκης», διευρύνοντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού από τους αντιπάλους του.
Σ: Σκόρερ… Όποιος κι αν είναι αυτός, θα γίνει… Θεός. Οι σκόρερ στα ντέρμπι λατρεύονται και ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον δικό του σκόρερ το Σάββατο για να ανοίξει το δρόμο προς το διπλό. Όσο το ντέρμπι πλησιάζει, τόσο το προαίσθημα για τον παίκτη που θα χριστεί σκόρερ γίνεται και πιο έντονο…
Τ: Τερματοφύλακας… Θα είναι ένας 17χρονος. Ο Στέφανος Καπίνο. Οι ελπίδες και οι ευχές όλων των Παναθηναϊκών θα είναι μαζί του στο Φάληρο καθώς θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας σε μια σκληρή έδρα αλλά και γιατί είναι ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας και ξέρει καλά τη πάει να πει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…
Υ: Υποδοχή… Επειδή στο «Π» έπρεπε να μπει η πίστη που έχει κάθε Παναθηναϊκός για τη νίκη, μεταφέρεται ο πρίγκιπας στο «Υ». Η… Αυτού Υψηλότητα δεν γνωρίζει κανείς αν θα δει το ντέρμπι, αλλά ως την ώρα που θα γίνει η σέντρα στο Φάληρο απασχόλησε αρκετά τους «πράσινους».
Φ: Φωτιά… «Φωτιά στο λιμάνι» (που τραγουδούσαν κάποτε τα Ξύλινα Σπαθιά) θέλει να βάλει ο Παναθηναϊκός. Μια νίκη του Παναθηναϊκού δε θα βάλει «φωτιά» μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στον Ολυμπιακό που θα αποκτήσει… θέλοντας και μη αρκετά προβλήματα. Η ήττα από το «τριφύλλι», είτε εντός, είτε εκτός έδρας, πάντα προκαλεί προβλήματα…
Χ: Χαρά… Έχει καιρό να μοιράσει μεγάλη χαρά στον κόσμο του ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Μια νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επί του Ολυμπιακού, όχι απλά θα φέρει χαρά στους οπαδούς αλλά θα φέρει ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των «πράσινων» που την περιμένουν όσο τίποτα άλλο.
Ψ: Ψαχτείτε… Ψαχτείτε λοιπόν για το που θα δείτε το μεγάλο ντέρμπι, αφού εισιτήρια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν παίρνουν για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τα γούρια που θα πρέπει να τηρήσετε έτσι ώστε να έρθει το διπλό και για το που θα γιορτάσετε σε περίπτωση νίκης του «τριφυλλιού».
Ω: Ώρα… Ώρα μηδέν. Το ντέρμπι πλησιάζει. Η ώρα… μηδέν είναι ‘Σάββατο 19 Νοεμβρίου 19:30’. Το ντέρμπι αρχίζει…



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved