Νικοπολίδης: «Φαβορί για τη νίκη ο Ολυμπιακός»

Νικοπολίδης: «Φαβορί για τη νίκη ο Ολυμπιακός»

Φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στο σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης», έχρισε τον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο των «αιωνίων», μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης του Φαλήρου, τονίζοντας τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και ο Μπάλας Μέγερι συγκεκριμένα που θα φορέσει τα γάντια βασικού, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους φίλους των Πειραιωτών, οι οποίοι όπως υποστήριξε μπορούν να «γιγαντώσουν» τον σύλλογο, αποκαλύπτοντας παράλληλα τα μελλοντικά του σχέδια ως… προπονητής!

Αναλυτικά το β΄ μέρος των δηλώσεων του Αντώνη Νικοπολίδη:

«Ο καιρός που λείπω είναι πολύ λίγος, ακόμα αισθάνομαι ποδοσφαιριστής. Δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα αυτό. Είναι ουσιαστικά τρεις – τέσσερις μήνες που είμαι εκτός γηπέδων, ακόμα βράζει το αίμα μου και όταν ο Ολυμπιακός έχει τέτοια παιχνίδια τα οποία μου άρεσαν πάντα να αγωνίζομαι, ήταν τελείως διαφορετικά, το αισθανόμουνα και το αισθάνομαι ακόμα έτσι. Νομίζω θα παίξω το Σάββατο…», τόνισε αρχικά ο Νικοπολίδης, συμπληρώνοντας:

Για τον σαββατιάτικο αγώνα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο τρόπος που αγωνίζεται είναι τελείως διαφορετικός. Παρά το ό,τι το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό, κακό θα έλεγα, στα τελευταία παιχνίδια δείχνει μία τελείως διαφορετική ομάδα, μια ομάδα που πρεσάρει ψηλά, γρήγορους παίκτες, πράγματα τα οποία δεν τα είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω όμως ότι όλα θα κριθούν από τον Ολυμπιακό. Αν μπορέσει να αποβάλλει τα άσχημα στοιχεία που έχει τα τελευταία παιχνίδια και ιδίως σε θέματα αυτοσυγκέντρωσης, θα έλεγα εγώ, γιατί προηγείται σχετικά εύκολα και παθαίνει ένα black out, μια υπερβάλλον σιγουριά πως το παιχνίδι τελείωσε, με αποτέλεσμα να κάνει λάθη και να βάζει πολύ γρήγορα τους αντιπάλους στο παιχνίδι κάνοντας δύσκολη τη ζωή του. Αυτό είναι ένα στοιχείο που εμφανίζει στα τελευταία παιχνίδια και ιδιαίτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί θα έλεγα στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλά, πολύ συγκεντρωμένα και πολύ δυνατά. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο αρνητικό που έχει σαν Ολυμπιακός γιατί σε όλα τα άλλα, η επιθετικότητα, το pressing, η κατοχή μπάλας είναι πολύ καλύτερος, υπερτερεί απέναντι στου Παναθηναϊκού, συν τον κόσμο, συν αν βρεθούν σε καλή μέρα ποδοσφαιριστές όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μιραλάς, ο Τζεμπούρ που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι επιθετικά μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο παιχνίδι».

Για τη θέση του τερματοφύλακα και το άγχος του σε ένα ντέρμπι: «Το πώς αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι το καταλαβαίνεις, αλλά μπαίνεις σε μια λογική σκέψη ότι βγαίνεις σε αυτό το παιχνίδι για να είμαι ο καλύτερος και όχι για να κάνω το χειρότερο. Αν μπεις φοβισμένος ότι θα κάνει λάθος, σίγουρα θα κάνεις λάθος. Έχω μπει πολλές φορές σε τέτοια παιχνίδια ή Champions League φοβούμενος ότι θα κάνω λάθος και έκανα λάθος. Μέσα από την εμπειρία μου μέσα από τα χρόνια αυτό το έβγαλα από πάνω μου και λέω ότι θα μπω μέσα και θα κάνω το καλύτερο, με αυτή τη σιγουριά. Έχω ζήσει και τα δύο. Έχω ζήσει παιχνίδια που για μένα ήταν άσχημα αλλά μπορεί να έκανα στο τέλος δύο καλές ενέργειες που κράτησαν το αποτέλεσμα και για μένα εκεί που ήμουν κακός, να γίνω πολύ καλός. Και το αντίθετο βέβαια.  Όμως εκεί χρειάζεται η ψυχραιμία, η εμπειρία και η αυτοκριτική πάνω από όλα. Να ζυγίσεις σωστά τα πράγματα και να δεις τι κάνεις σωστά και τι άσχημα. Δεν μπορείς να πεις “Αντώνη ήσουν όλο το παιχνίδι τραγικός, έκανες δύο επεμβάσεις, είσαι ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού” . Θα έχεις κάνει λάθος για τον εαυτό σου ή οποιονδήποτε. Σημασία έχει το κάνεις σε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο σε μία φάση, είτε αρνητική, είτε θετική. Γιατί μπορεί έτσι να εξαλείψεις το λάθος στο επόμενο παιχνίδι με αποτέλεσμα να έχεις περισσότερα παιχνίδια καλύτερος και ο κόσμος νιώθει σιγουριά με έναν τερματοφύλακα που κάνει λιγότερα λάθη παρά με έναν που θα πεταχτεί στο “Γ” ή στο δοκάρι δυο – τρεις φορές. Αισθάνεται πιο σίγουρος γενικά με ανθρώπους που κάνουν λίγα πράγματα και καλά, σωστά γιατί οι άλλοι έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα».

Για τον Μέγιερι και τι τον συμβουλεύει: «Ήρθε πέρυσι. Παρακολουθώντας τον μέσα στην χρονιά έχει κάνει σημαντικά βήματα εξέλιξης και νομίζω ότι φέτος είναι αρκετά καλύτερος ακόμα και από πέρυσι στο τελείωμα της περιόδου. Δουλεύει και δούλευε πάντα, ήταν ένα παιδί με χαμηλωμένο το κεφάλι και πάντα άκουγε. Καταλαβαίνει, γιατί μπορεί να ακούς, αλλά το θέμα είναι και τι αντιλαμβάνεσαι. Αντιλαμβάνεται αυτά που του λες, κυρίως ο Αλέκος (σ.σ Ράντος) με αποτέλεσμα να δείχνει τώρα κάτι διαφορετικό. Ήρθε τώρα ξαφνικά η ευκαιρία αυτή την οποία πρέπει να αρπάξει, να αποδείξει ότι έχει θέση στον Ολυμπιακό, ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση βασικού στον Ολυμπιακό. Είναι στα πρώτα βήματα, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό γι αυτόν, πρέπει να το δει ξεχωριστό και να αποδείξει πως μπορεί να γίνει το νούμερο ένα. Όσον αφορά το παιχνίδι δεν πρέπει να έχει άγχος. Το κουπί θα το τραβήξουν οι εμπειρότεροι παίκτες και μεγαλύτεροι. Αυτός το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μπει γρήγορα στο παιχνίδι, να μην ασχοληθεί με τίποτα άλλο που υπάρχει γύρω του, να συγκεντρωθεί, να είναι ήρεμος και να κάνει σωστά τη δουλειά του και νομίζω θα πάνε όλα καλά και γι αυτόν».

Σχετικά με το μήνυμά του στους φίλους του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκόαλλά και γενικότερα: «Αυτό που θα ήθελα να πω πάνω από όλα είναι ότι έχω λάβει πολύ μεγάλη αγάπη στο Καραϊσκάκη από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως και εγώ και η οικογένειά μου τους αγαπήσαμε όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δίπλα μας. Ακόμα και τώρα δεχόμαστε την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε γι αυτό και ξέρουν ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Αυτό όμως που πρέπει να κάνουν πάνω από όλα είναι να προστατεύσουν την ομάδα. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πάνω από όλα πως πρέπει η ομάδα να προστατεύεται από ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα και κινδυνεύει η ομάδα με τιμωρία. Είναι πολύ άσχημο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός χωρίς κόσμο. Κάθε τόσο έχουμε αυτόν τον κίνδυνο. Είμαστε συνέχεια από τις ομάδες που διατρέχουν τον κίνδυνο να αγωνιστούν χωρίς κόσμο. Αυτό που κάνουν το τελευταίο διάστημα. Να είναι κοντά και να υποστηρίζουν την ομάδα μέσα σε φίλαθλο πλαίσιο. Είναι λίγοι και πρέπει να τους αποβάλουν. Δεν έχουν σχέση με αυτό το πράγμα. Αυτό που αγαπάς το προστατεύεις. Και νομίζω το τελευταίο διάστημα, όλα τα χρόνια εκτός μία – δύο εξαιρέσεις, το Καραϊσκάκη ο κόσμος το προστατεύει, είναι κοντά στην ομάδα, έχει κάνει μία ίσως από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη, μία από τις πιο δύσκολες και νομίζω με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός μπορεί να μεγαλώσει και να γίνει ακόμα καλύτερος».

Για τα λόγια τόσο του Μαρινάκη, όσο και του Βαλβέρδε πως ο Ολυμπιακός είναι ομάδα ρυθμού και δεν πρέπει να γίνονται διακοπές κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπάρχει αυτό το φαινόμενο και ιδιαίτερα στο Καραϊσκάκη. Ο μη ρυθμός είναι από ένα σκληρό παιχνίδι. Ο κ. Βαλβέρδε αυτό που γνωρίζει είναι ένα καθαρό παιχνίδι ώστε να δώσει ρυθμό στο ματς και να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός τις δυνατότητές του. Νομίζω πως πρέπει όλοι μας πρέπει να προστατεύσουμε την ομάδα από ανθρώπους που θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Να αποβάλλουμε αυτόν τον κόσμο που έρχεται να κάνει φασαρίες και να δυσφημίσει τον ίδιο τον Ολυμπιακό».

Για την απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο της προπονητικής: «Ακόμα δεν έχω αποβάλει τον ποδοσφαιριστή από πάνω μου, γι αυτό και χρειάζομαι αυτό το διάστημα, είτε μέσω των σχολών προπονητικής που παρακολούθησα φέτος και στη συνέχεια θα προσπαθήσω σιγά σιγά να αλλάξω και τον τρόπο σκέψης γιατί είναι διαφορετικό πράγμα ο προπονητής και διαφορετικό ο ποδοσφαιριστής. Γι αυτό χρειάζομαι ένα διάστημα που πιο πολύ το εκμεταλλεύομαι να δω παιχνίδια, να παρακολουθήσω τις σχολές μου, διάφορες προπονήσεις και να μάθω πράγματα που τα έχω κάνει μέσα στο γήπεδο αλλά είναι διαφορετικό να τα εκτελείς και διαφορετικό να τα δημιουργείς. Είμαι σε μια περίοδο που ψάχνομαι γενικότερα και πιστεύω μέσα σε ένα εύλογο διάστημα ένα με ενάμισι χρόνο να μπορώ να προπονώ μία ομάδα. Η επιτυχημένη ποδοσφαιρική καριέρα δεν σημαίνει και επιτυχημένη προπονητική. Δεν μπορούμε να τα συνδυάσουμε. Με τον χρόνο πρέπει να αποδείξω πως μπορώ να είμαι το ίδιο κάλος και στον χώρο που έχω επιλέξει πλέον , της προπονητικής».



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved