Πρόμπιερζ: «Ο Άρης επιβάλλεται να νικά!» (video)

Πρόμπιερζ: «Ο Άρης επιβάλλεται να νικά!» (video)

Την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως προπονητής του Άρη παραχώρησε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, τονίζοντας πως η νίκη είναι υποχρέωση των «κίτρινων» σε κάθε αγώνα.

Ο Πολωνός τεχνικός, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα πρόκληση της καριέρας του, στις φιλοδοξίες του με τους «κίτρινους», στον ερχόμενο αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, αλλά και στις πρώτες εντυπώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας πως μέσα στις προθέσεις του είναι να επιβάλλει σε όλους στην ομάδα να μάθουν ελληνικά! Παράλληλα σχολίασε τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και την Εθνική, στέλνοντας το μήνυμά του στους φίλους της νέας του ομάδας!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίχαλ Πρόμπιερζ:

«Τις πρώτες μέρες είχαμε πάρα πολύ δουλειά και τα μοναδικά πράγματα που κατάφερα να δω είναι το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο στο Ρύσιο και το ξενοδοχείο.
Στην αρχή που δέχτηκα την πρόταση του ΑΡΗ είχα στο μυαλό μου τον αριθμό των παικτών που είχαν παίξει με τη Γιαγκελόνια και είδα πόσοι νέοι παίκτες προστέθηκαν στην ομάδα και σκέφτηκα πως θα καταφέρουμε να τα διαχειριστούμε. Αρχικά ένιωσα έκπληξη και η πρώτη σκέψη μου ήταν πως θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό των παικτών. Έχουμε παίκτες με πολύ καλή ποιότητα. Το Φατί τον γνώριζα από τη Μπουλόν αλλά και όταν έπαιζε στη Ρόμα.
Θα πρέπει αρχικά να τους ωθήσω και για τη δουλειά που πρέπει να γίνει και για να μπορέσω να περάσω στους παίκτες τη δικιά μου φιλοσοφία. Σε κάθε ομάδα θέλω να εργάζομαι με παίκτες που ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν έρθουν σε εμένα για όποιο πρόβλημα τους απασχολεί. Είμαι διατεθειμένος όταν τα δίνει όλα για την ομάδα να τον βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ. Αν κάποιος δεν τα δίνει όλα για την ομάδα τότε θα έχει πρόβλημα μαζί μου», ήταν αρχικά τα λόγια του πολωνού τεχνικού, συμπληρώνοντας:

«Πρέπει όλοι να μάθουμε ελληνικά»

Για τα ζητήματα πειθαρχίας: «Δε θέλω να πω για άλλους προπονητές τι προβλήματα αντιμετωπίζανε. Είναι προσωπική μου αρχή να μη μιλάω για άλλους προπονητές. Εγώ αρκούμαι στο να γνωρίζω τι γίνεται στη δικιά μου την ομάδα. Άποψή μου είναι ότι πειθαρχία πρέπει να υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν. Επειδή υπάρχουν αρκετοί ξένοι παίκτες και εμείς είμαστε νέοι στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να μάθουμε όλοι ελληνικά και να συνεννοούμαστε όλοι στα ελληνικά. Ήρθαμε στην Ελλάδα να δουλέψουμε και πρέπει να μιλάμε όλοι Ελληνικά. Αφορά όλους τους τομείς. Για τους παίκτες είναι ευκολότερο να επικοινωνούνε με μία μόνο  γλώσσα. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το καταφέρουμε σε ένα μήνα μέσα…
Πολύ βασικό για μένα είναι να προσέχω τους νεαρούς παίκτες ώστε να μπορεί να πάρει ο καθένας την ευκαιρία που του αρμόζει. Όταν βλέπω ότι ένας παίκτης εργάζεται σωστά και σκληρά τότε θα του δοθούν οι ευκαιρίες που του αρμόζουν».

«Η ομάδα θα μάχεται 90 λεπτά»

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ: «Ο κόσμος περιμένει 7 αγωνιστικές μία νίκη, μπορώ να τον καταλάβω πολύ καλά και ο ΑΡΗΣ επιβάλλεται να κερδίσει. Δεν έχω φόβο και ενδοιασμό έστω και μετά από μία προπόνηση να κάτσω στον πάγκο ακόμα και αν είναι με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω με τον ΟΦΗ να είναι καλύτερα τα πράγματα εφόσον προηγήθηκαν δύο εβδομάδες σκληρής εργασίας. Δεν είμαι μάγος αλλά το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο είναι ότι η ομάδα θα μάχεται από το 1΄-90΄».

Για τους στόχους της ομάδας: «Μπορούμε να πούμε πολλά αλλά ελπίζω να δούμε και στο παιχνίδι. Πιστεύω πως όλος ο κόσμος περιμένει να δει ένα πιο καλό ΑΡΗ.
Όταν έρχεσαι λίγο αργότερα στην ομάδα είναι εύκολο να πεις ότι είναι ένας δύσκολος στόχος δεν είναι εφικτός. Είμαι άνθρωπος που πολεμάω μέχρι που θα τελειώσουν όλες οι ελπίδες. Μέχρι το σημείο που θα υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε μέχρι τέλους.
Είναι πολλοί φίλαθλοι του ΑΡΗ θα σκέφτονται… ‘φέραμε ένα προπονητή από την Πολωνία. Πως μπορεί να βοηθήσει αυτό την ομάδα;’ Πήγα στην Γιαγκελόνια 90 χρόνια δεν κέρδισαν τίποτα ήταν μεταξύ υποβιβασμού και ανόδου στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα έπαιξε δύο χρονιές στην Ευρώ πη. Εγώ ήρθα εδώ και ξέρω τι θέλω να κάνω. Αυτό που θέλω να κάνω και να περάσω θέλω να το δει ο κόσμος στο γήπεδο και όχι να το λέω στα λόγια».

Για τη συνεργασία με τη διοίκηση: «Έχουμε μιλήσει για πολλά πράγματα και λεπτομέρειες και τα περισσότερα τα έχουμε κάνει. Όπως ισχύει για όλους τους προπονητές ελπίζω όταν έρθει η στιγμή να φύγω να δώσουμε τα χέρια και να χωρίσουμε σαν φίλοι».

Για τους συνεργάτες του: «Είμαι ένας άνθρωπος με όποιον συνεργάζομαι να του δίνω μία ευκαιρία. Δε μιλάω πολύ και παρατηρώ τι γίνεται. Ψάχνω ανθρώπους που επιζητούν την επιτυχία και δίνω τα πάντα γι’ αυτούς. Έτσι προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε το επιτελείο του ΑΡΗ με αυτή τη λογική για να φέρουμε τον ΑΡΗ εκεί που του αρμόζει.

Ο Μπαρτεκ Ζαλέφσκι ήταν μαζί μου στο Μπιάλιστοκ και ενδιάμεσα σαν σταθμό ήταν βοηθός στην εθνική Πολωνίας. Είναι νεαρός σε ηλικία έχει εμπειρία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για τον προπονητή τερματοφυλάκων ήταν πολλά χρόνια στην πρωταθλήτρια Βίσλα και τους τελευταίους δύο μήνες συνεργαζόμασταν στην Πολωνία».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Έχω την πρόθεση να προωθήσω νέους παίκτες. Η κατάσταση είναι τέτοια έχω σαν προτεραιότητα να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα για την ομάδα. Όταν βλέπω ότι ένας παίκτης βελτιώνεται δεν έχω κανένα ενδοιασμό να τον βάλω στην πρώτη ομάδα. Δεν έχει σημασία για μένα η ηλικία».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης τον Ιανουάριο: «Προέχει κυρίως να αξιολογήσουμε τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ και ελπίζω να έχουμε επιτυχημένα αποτελέσματα ώστε να μην κάνουμε σκέψεις προς την έλευση νέων παικτών. Θα πάρουν όλοι τις ευκαιρίες τους και μακάρι να μείνουμε ικανοποιημένοι».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος και την Eθνική: «Μου δόθηκε η δυνατότητα να δω σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Super League και είδα πολλούς παίκτες με αρκετή καλή ποιότητα αλλά βλέπω ότι οι καλύτεροι παίκτες που διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο αγωνίζονται στο εξωτερικό. Και εδώ υφίσταται το ίδιο πρόβλημα με την Πολωνία με κάθε ομάδα να έχει πολλούς ξένους παίκτες στο ρόστερ. Αυτό είναι εις βάρος των νέων παικτών που δεν παίζουν όσο θα έπρεπε. Το δεύτερο βέβαια είναι ότι όλοι ζητούν άμεσα την επιτυχία και χωρίς τους ξένους παίκτες δεν έρχεται η επιτυχία. Αυτή τη διαχείριση κάνουν όλες οι ομάδες στον κόσμος».

Για τη σχέση του με τους διαιτητές: «Κάποια φορά μπορείς να συνεννοηθείς αλλά το θέμα είναι να βάζεις ένα γκολ παραπάνω ώστε να είσαι ο νικητής. Ευτυχώς δεν καταλαβαίνουν Πολωνικά…»

Για τις σχέσεις του με του εκπροσώπους του Τύπου: «Δεν έχω κανένα δισταγμό, είμαι ανοιχτός άνθρωπος και χαρακτήρας δεν έχω πρόβλημα να μιλάω με τον Τύπο. Σε ένα πράγμα που δίνω αξία είναι να είναι καλά προετοιμασμένοι οι δημοσιογράφοι γιατί αλλιώς σπαταλάω τον χρόνο τους και αυτοί τον δικό μου. Υπήρχε παράδειγμα που με ρώτησαν για ένα παίκτη που έλειπε από την ομάδα για δύο χρόνια».

Για το πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του: «Το μόνο που μπορώ να ρωτήσω είναι τι είναι ελεύθερος χρόνος; Τις τελευταίες δύο μέρες ελεύθερες τις πέρασα στο αεροπλάνο. Πήγα στην Πολωνία να διευθετήσω κάποιες προσωπικές υποθέσεις, να δω την οικογένειά μου και τον πατέρα μου που είναι βαριά άρρωστος. Έχω έρθει σε ένα καλό σύλλογο και έχει κατανόηση γι’ αυτό και δεν έχει αντίρρηση.
Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία. Μου αρέσει να παίζω τένις και για περισσότερα πράγματα δεν έχω το χρόνο».

Στέλνοντας ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΑΡΗ: «Το μόνο που θέλω να πω είναι να μας συμπαρασταθούν να μας ευχηθούν καλή επιτυχία και εμείς θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε.
Ελπίζω να τα καταφέρουμε και σε μερικούς μήνες να κάνουμε τη συνέντευξη στα ελληνικά».

Πρόμπιερζ: «Ο Άρης επιβάλλεται να νικά!» (video)



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved