Γεωργιάδης: «Λέτο και Μιραλάς οι παίκτες-κλειδιά»

Γεωργιάδης: «Λέτο και Μιραλάς οι παίκτες-κλειδιά»

Σεμπάστιαν Λέτο και Κέβιν Μιραλάς πιστεύει ο Γιώργος Γεωργιάδης ότι θα είναι οι παίκτες-κλειδιά του ντέρμπι, τονίζοντας πως δεν πιστεύει ότι θα παίξει ρόλο μια ενδεχόμενη απουσία του.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», αναφέρθηκε αρχικά σε αυτά που προσέχει περισσότερο ένας προπονητής σε ένα ντέρμπι: «Ίσως δίνει λίγο βάρος στην ψυχολογία, αν και οι παίκτες περιμένουν με ανυπομονησία ένα τέτοιο ματς και ένας δεν χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα πάνω σε αυτό τον τομέα.

Πιστεύω ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων ανυπομονούν για αυτό το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να τους αγχώσει, αφού γνωρίζουν την κρισιμότητα αυτών των αγώνων. Η πίεση είναι ήδη πολύ μεγάλη από τους οπαδούς των ομάδων, οπότε δεν χρειάζεται να λέει πολλά πράγματα ένας προπονητής στο κομμάτι της ψυχολογίας».

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων, ο Γιώργος Γεωργιάδης είπε: «Αν και ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί στην αρχή της σεζόν, νομίζω ότι στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε έναν Παναθηναϊκό που έχουμε χρόνια να δούμε. Παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το ντέρμπι είναι πολύ αμφίρροπο και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες. Μπορούν να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει το Καραϊσκάκη, το οποίο είναι μία πολύ δύσκολη έδρα για τον κάθε αντίπαλο.

Ελπίζω –με αυτά που έχω δει τελευταία- αύριο να δούμε ένα καλό παιχνίδι και αν είναι δυνατόν να μπουν πολλά γκολ, επειδή και οι δύο ομάδες έχουν καλούς παίκτες στην επίθεση. Ελπίζω να γίνει ένα παιχνίδι σε φίλαθλα πλαίσια. Ανυπομονώ και εγώ για αυτό το ματς. Πάντα στα ντέρμπι ξεκινάμε από το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες θα προσέξουν πρώτα τις άμυνές τους και περιμένεις ένα κλειστό ματς. Ωστόσο, από αυτά που έχω δει τη φετινή σεζόν ίσως να μπουν πολλά γκολ. Ίσως οι λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά στην άμυνα και την επίθεση».

Για ενδεχόμενη απουσία του Ιμπαγάσα από το ντέρμπι, είπε: «Είναι ένας σημαντικός παίκτης και δίνει ρυθμό –όποτε χρειάζεται– στον Ολυμπιακό. Περνούν πολλές μπάλες από τα πόδια του, όμως δεν πιστεύω να παίξει σημαντικό ρόλο ενδεχόμενη απουσία του. Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια».

Ενώ για τους σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, τόνισε: «Διάβασα και τις δηλώσεις του κ. Φερέιρα, ο οποίος είπε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό δρόμο. Παίζει καλό και σωστό ποδόσφαιρο. Αυτό θα κοιτούσα να συνεχίσω. Σίγουρα ο Λέτο είναι σημαντικός παίκτης, ειδικά με τον νέο ρόλο που έχει στην ομάδα.

Θα προσπαθούσα να παρατάξω την ομάδα με το ποδόσφαιρο που παίζει τελευταία και στο Καραϊσκάκη. Παίζει, όμως, σημαντικό ρόλο και ο αντίπαλος. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι ο Λέτο είναι φορμαρισμένος και ότι ο Παναθηναϊκός κάνει διαρκή κίνηση».

Αναφορικά με τους παίκτες-«βαρόμετρα» του ντέρμπι, είπε: «Από τον Παναθηναϊκό θα επέλεγα τον Λέτο και τον Μιραλάς από τον Ολυμπιακό, όχι τον Ιμπαγάσα. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να είναι σημαντικός παίκτης, όμως και σε άλλα ματς έλειπε ο Ιμπάγασα και ήταν καλός ο Ολυμπιακός».

Στη συνέχεια, ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην Εθνική Ελπίδων: «Είμαστε στεναχωρημένοι από τα δύο αποτελέσματα στην Τρίπολη. Κάθε ένα ή δύο χρόνια φτιάχνεις μια νέα ομάδα και αρκετοί παίκτες προωθούνται στην Ανδρών. Χάνοντας σημαντικούς παίκτες στη στελέχωση της Ελπίδων. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα παιδιά ανεβαίνουν στην Ανδρών, όπως συνέβη με τον Κυργιάκο Παπαδόπουλο, τον Θάνο Πέτσο και τον Γιάννη Σκόνδρα. Είναι σπουδαίο το συγκεκριμένο θέμα».

Για την εξέλιξη των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, είπε: «Έχουμε παιδιά στην Ελπίδων που είναι 20 ή 21 ετών και δεν έχουν επίσημες συμμετοχές στον σύλλογο που αγωνίζονται. Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό υπάρχουν παίκτες στην ίδια ηλικία που μετρούν αρκετές συμμετοχές στις ομάδες τους. Υπάρχει πρόβλημα στην αγωνιστική κατάσταση που είναι οι δικοί μας παίκτες».

Τέλος, για το σημαντικότερο στοιχείο που λείπει στην Εθνική, είπε: «Μακάρι να μπορούσα να διαλέξω παιδιά που αγωνίζονται βασικοί στη Super League ή τη Football League. Είναι πάρα πολύ λίγοι που αγωνίζονται στις ομάδες τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που έχουμε».

{textlink02}



Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved