Δώνης: «Φέτος μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση»

Δώνης: «Φέτος μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση»

Την άποψή του πως ο Ατρόμητος μπορεί τη φετινή χρονιά να κάνει το… βήμα παραπάνω, εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης.

Ο τεχνικός ηγέτης των «κυανόλευκων» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» για την παρουσία της ομάδας του Περιστερίου στη Super League, αλλά και για το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για:

Τον επερχόμενο αντίπαλο της ομάδας του, τον Λεβαδειακό: «Ο Λεβαδειακός είναι άγνωστη ομάδα γιατί δεν την έχουμε δει σε επίσημα παιχνίδια. Όμως, είναι μια ομάδα που παίζει συνέχεια στην πρώτη κατηγορία και γνωρίζουμε τους παίκτες που έχει στη σύνθεσή του».

Το αν η κορυφή προκαλεί… άγχος στην ομάδα: «Δεν το σκεφτόμαστε έτσι και δεν έχουμε άγχος. Αυτό λειτουργεί θετικά. Από την στιγμή που διατηρούμαστε εκεί, όταν έρχεται το επόμενο ματς υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορούμε να μείνουμε εκεί. Σημαντικό είναι ότι οι παίκτες πιστεύουν στους εαυτούς τους και στην ομάδα. Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης».

Το αν χρειάζεται βελτίωση στην επίθεση: «Υπάρχουν διάφορα κομμάτια που μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Στην εντεκάδα μας έχουμε 7 νέους ποδοσφαιριστές. Έχουν προσαρμοστεί σε άλλη φιλοσοφία του παιχνιδιού και σιγά σιγά αποκτούμε χημεία. Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί στην επίθεση. Όμως, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, είμαστε πιο δυνατοί στην αμυντική λειτουργία, στις στημένες φάσεις και είμαστε πιο γρήγορη ομάδα.

Εμείς είμαστε μια ομάδα που κάνει πολλά πράγματα στην επίθεση. Όταν παίζουμε με ομάδες που είναι στην ίδια δυναμικότητα με εμάς, πρέπει πάντα να αντιμετωπίσεις 10 ανθρώπους στο μισό γήπεδο. Είμαστε ομάδα πρωτοβουλίας και δημιουργεί φάσεις. Το μόνο που δεν μπορεί να μας χρεώσει κανένας είναι ότι δεν είμαστε δημιουργικοί».

Το αν αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει στην προπονητική του καριέρα: «Είναι οι συγκυρίες και οι λεπτομέρειες στο ποδόσφαιρο που κάνουν μια ομάδα να έχει καλή παρουσία. Και με τον Ατρόμητο και με την Λάρισα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν παιχνίδια που ήμασταν καλοί αλλά όχι αποτελεσματικοί. Έχουμε καλύτερη διαχείριση και αποτελεσματικότητα. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη χρονιά από θέαμα, αλλά τα συνδυάζουμε όλα».

Το αν είναι δικαίωση για την ομάδα οι κλήσεις ποδοσφαιριστών στην Εθνική ομάδα: «Πριν από το παιχνίδι που είχαμε παίξει στην Κέρκυρα, είχα πει ότι θα έρθει και η σειρά κάποιων άλλων. Είχε πει στον Γιαννούλη ότι την επόμενη φορά θα είσαι εσύ χωρίς να το ξέρω. Μια ομάδα όταν πηγαίνει καλά και έχει καλή παρουσία, είναι λογικό να προκαλεί το ενδιαφέρον, γιατί έχουμε και πολλούς Έλληνες».

Τον παίκτη που θα είναι ο… επόμενος στην Εθνική: «Χωρίς να αδικήσω κάποιον ποδοσφαιριστή μου, ο πιο σταθερός είναι ο Φυντανίδης. Η Εθνική ομάδα είναι δυνατή στη συγκεκριμένη θέση, αλλά ποτέ δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανένα παίκτη».

Την προπονητική… ματιά του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για άλλα παιχνίδια. Υπάρχουν καλές προϋποθέσεις για να δούμε καλό θέαμα. Δεν μπορείς να προβλέψεις αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ειδικά μεσοεπιθετικά. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα. θα είναι πολύ καλό τεστ και για τις δύο ομάδες και να δουν τις δυνατότητές τους».

Το πώς καλύπτεται η απουσία του Ιμπαγάσα: «Δεν μπορείς να το καλύψεις απόλυτα. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι καλύτεροι και ανώτερη. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μικρύνεις τη… ζημιά».

Το πώς ανταπεξέρχεται μια ομάδα κόντρα σε μια άλλη ομάδα που αγωνίζεται χωρίς επιθετικό: «Αυτό γίνεται θέμα, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο και τόσο ιδιαίτερο. Υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που μπορούν να μην παίζουν με καθαρό επιθετικό. Εξαρτάται η φιλοσοφία του προπονητή. Προπονητικά είναι πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια ομάδα για να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο πράγμα».

Την παρουσία του Ατρόμητου στη φετινή Super League: «Δεν έχουμε θέσει καμία χρονιά τη σωτηρία ως στόχο. Την πρώτη θέλαμε να κάνουμε μια καλή ομάδα και τη δεύτερη την είσοδό μας στην οκτάδα. Είδα τους ποδοσφαιριστές μου, σε δηλώσεις που έκαναν και έλεγαν αν μετά το ντέρμπι θα είμαστε δεύτεροι ή τρίτοι. Αυτό τα λέει όλα. Η ομάδα δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και μπορεί φέτος να κάνει την υπέρβασή της. Το σημαντικό ομάδες να αποπνέουν υγεία. Αυτό έχει επηρεάσει να μην υπάρχουν χρήματα και να μην επενδύουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί βοηθάει να υπάρχει καλό επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved