«Εκτελεστής ο Τζεμπούρ, κίνδυνος... θάνατος ο Λέτο»

«Εκτελεστής ο Τζεμπούρ, κίνδυνος... θάνατος ο Λέτο»

Ο Ράφικ Τζεμπούρ… μυρίζεται το γκολ, ενώ ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι διεισδυτικός, σύμφωνα με τον Θωμά Μαύρο.

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής, σε συνέντευξή του σε αθλητική εφημερίδα, μίλησε για τα δύο «κανόνια» των «αιωνίων» αντιπάλων, που θα τεθούν αντιμέτωποι το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θωμά Μαύρου:

- Τι ομοιότητες και τι διαφορές βρίσκετε στους δύο επιθετικούς;

«Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες. Ο Τζεμπούρ είναι καθαρόαιμος στράικερ, που διακρίνεται για την εκτελεστική του δεινότητα μέσα στην περιοχή. Ο Λέτο μέχρι πέρυσι έπαιζε στα πλάγια και μόλις φέτος ήρθε πιο μέσα στο γήπεδο. Πάντως, παρότι πρωτάρης σε αυτόν τον ρόλο, τα καταφέρνει μια χαρά στο σκοράρισμα».

- Πως κρίνετε τις κινήσεις τους στο γήπεδο;

«Αν και στράικερ ο Τζεμπούρ δεν είναι καθόλου στατικός παίκτης. Για να βρει χώρους και να υποδεχθεί την μπάλα, θα βγει μερικές φορές και στα πλάγια αλλά κυρίως κινείται μέσα στην περιοχή. Ο Λέτο, πάλι, γυρίζει πίσω, παίρνει την μπάλα, οργανώνει το παιχνίδι, κάνει και άλλες δουλειές. Τον τραβάει το παρελθόν… Το γεγονός ότι έρχεται από πίσω τον καθιστά πιο επικίνδυνο για την άμυνα. Δεν μπορεί να προβλέψει την κίνησή του ο αμυντικός και είναι πιο εύκολο να τον χάσει…».

- Ποιος παίρνει μεγαλύτερη βοήθεια από την ομάδα του;

«Ο Τζεμπούρ, επειδή ακριβώς το πεδίο δράσης του είναι μέσα στην περιοχή, στηρίζεται περισσότερο στις σέντρες των συμπακτών του από τα πλάγια και στις κάθετες πάσες του Ιμπαγάσα. Ο Λέτο δεν εξαρτάται τόσο άμεσα από τους συμπαίκτες του. μπορεί να κάνει φάσεις για τον εαυτό του, να τις αρχίσει και να τις τελειώσει μόνος του».

- Πόσο θα επηρεάσει το κοινό τον έναν και πόσο τον άλλο;

«Ο κόσμος θα διαδραματίσει ρόλο αλλά μέχρι ένα σημείο. Ο Τζεμπούρ, που παίζει μπροστά στο κοινό του, είναι λογικό να παίρνει μια έξτρα ώθηση από αυτό. Ο Λέτο είναι επαγγελματίας και παίζει σε μεγάλη ομάδα. πιστεύω ότι θα είναι προετοιμασμένος για το τι τον περιμένει και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από την εχθρική ατμόσφαιρα».

- Από πλευράς εμπειρίας έχει κάποιος από τους δύο πλεονέκτημα;

«Ο Τζεμπούρ είναι πιο παλιός στον χώρο. Ως τέτοιος ξέρει τα κατατόπια καλύτερα από τον Λέτο, ο οποίος – μπορούμε να πούμε – ότι τώρα μαθαίνει τα μυστικά της θέσης. Ουσιαστικά τώρα ξεκινάει να παίζει επιθετικός. Βλέπουμε όμως ότι δημιουργεί, σκοράρει και είναι… κίνδυνος θάνατος».

- Ποιον από τους δύο «πάει» περισσότερο η μπάλα; Ποιος έχει μεγαλύτερη ρέντα μέχρι τώρα;

«Αυτό το διάστημα και οι δύο διαθέτουν άφθονη. Χωρίς τη ρέντα δεν θα μπορούσαν να βάλουν τόσα γκολ. Ο Λέτο όμως σκοράρει ακατάπαυστα και δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Του πάνε όλα. Τον βοηθάει και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλά φέτος».

- Ποιο θα χαρακτηρίζατε το δυνατό σημείο τους;

«Ο Τζεμπούρ παίρνει καλές τοποθετήσεις και τελειώνει υποδειγματικά τις φάσεις. Μπορεί κάποια γκολ να φαίνονται εύκολα αλλά δεν είναι. Κανένα γκολ δεν είναι εύκολο. Ο Τζεμπούρ μυρίζεται το γκολ και βρίσκεται πάντα στο κατάλληλο σημείο για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Λέτο είναι πολύ διεισδυτικός. Ειδικά όταν πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή, είναι άκρως επικίνδυνος. Ο Λέτο διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να περάσει εύκολα τους αμυντικός και να σκοράρει».

- Ποιο είναι το τρωτό τους σημείο;

«Ο Τζεμπούρ είναι παίκτης ημέρας. Από τη διάθεσή του εξαρτώνται πολλά. Αν βρεθεί στη μέρα του, κάνει θραύση. Δεν ισχύει όμως πάντα αυτό. Μερικές φορές χάνεται μέσα στο παιχνίδι. Ο Λέτο υστερεί στο ψηλό παιχνίδι. Παρόλο ότι έχει καλό ύψος, δεν έχει σωστή επαφή με το κεφάλι. Το γεγονός ότι δουλεύει μόνο το αριστερό πόδι είναι επίσης ένα μειονέκτημα αλλά ξέρει να το καλύπτει με τις άλλες αρετές του…».

- Τι πρόβλεψη κάνετε; Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθεί το ντέρμπι;

«Σε τέτοια ματς προβλέψεις δεν γίνονται. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Εγώ θα κάνω μόνο μια ευχή. Να δει ο κόσμος ένα καλό παιχνίδι, χωρίς έκτροπα. Ως επιθετικός και γενικά ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ελπίζω να χορτάσουμε γκολ και ο νικητής να αναδειχθεί με ένα τέρμα διαφορά».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved