Λυράκης: «Τα κλειδιά στον Γκράθια»

Λυράκης: «Τα κλειδιά στον Γκράθια»

Τιμή χαρακτήρισε για την Κέρκυρα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Χάβι Γκράθια, ο Νίκος Λυράκης.

Ο διευθυντής της ΠΑΕ, παρουσίασε τον Βάσκο τεχνικό, την Πέμπτη (17/11) και στην ομιλία του υποστήριξε πως αποτελεί ιερή υποχρέωση από όλους η στήριξή του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συσπείρωσης.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, σε μια στιγμή που χρειαζόταν - ενδεχομένως και ρηξικέλευθα - να διαφοροποιηθούν κάποια πράγματα, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με έναν άνθρωπο, ο οποίος μας κάνει την τιμή να είναι κοντά μας. Ένας άνθρωπος, ο οποίος προέρχεται από μια σχολή ποδοσφαίρου, που συνταιριάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δύο βασικά στοιχεία, που μας ενδιαφέρουν: τον καθοριστικό της σκοπιμότητας, η οποία, ωστόσο, δε λειτουργεί εις βάρος του ποδοσφαίρου και του θεάματος», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Λυράκη.

Και συνέχισε: «Η σημαντική του εμπειρία, από μεγάλες ομάδες, αλλά και η θητεία του δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους του ισπανικού ποδοσφαίρου, αποτελούν για μας εχέγγυο για μια συνεργασία που θα βγάλει την ομάδα απ’ το αδιέξοδο, στο οποίο μοιάζει να βρίσκεται. Αλλά κυρίως, θα την οδηγήσει σε μια νέα εποχή επιτυχίας», τα πρώτα λόγια του».

Όσον αφορά στην επιλογή του Χάβι Γκράθια για την τεχνική ηγεσία, υποστήριξε: «Η επιλογή έγινε με βάση συγκεκριμένα κριτήρια κι έχει να κάνει με την φιλοσοφία του ανθρώπου, τη σημαντικά τσεκαρισμένη εργατικότητά του στο τετράμηνο που βρέθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, την αφοσίωση και την πίστη που έδειξε στο στόχο, στην ομάδα, που τον έφερε στην Ελλάδα, παρά την περιπέτεια που πέρασε.

Μαζί με τις πληροφορίες που είχαμε απ’ τους ανθρώπους που τον έζησαν, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μας, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Η διοίκηση, λοιπόν, παραδίδει τα κλειδιά στον κ. Χάβι Γκράθια και στον συνεργάτη του Χουάν Σόγια και θεωρεί πως, σ’ αυτό το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε, υπάρχει και η όρεξη και η δυνατότητα και η επιστημονική επάρκεια, για να μας οδηγήσουν στην επιτυχία».

Ακόμα, ο διευθυντής της ΠΑΕ Κέρκυρα, ζήτησε τη στήριξη όλων προς το πρόσωπο του Ισπανού τεχνικού: «Απ’ τη δική μας την πλευρά, αυτό που ζητάμε είναι, την ίδια στήριξη που θα δείξουμε εμείς, ως διοίκηση στο νέο προπονητή, να τη δείξετε και όλοι εσείς και ο κόσμος, γιατί, στη φάση που βρισκόμαστε, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί. Σίγουρα, στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει απ’ το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, δεν περισσεύει κανείς μας.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι ιερή υποχρέωση όλων να στηρίξουμε αυτόν τον άνθρωπο, να στηρίξουμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μπορέσουμε να ξαναμπούμε στο δρόμο των επιτυχιών, τις οποίες αξίζει αυτή η ομάδα, τόσο για την ιστορία της, όσο και για όλα όσα έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια».

Τέλος, έστειλε μήνυμα συσπείρωσης: «Σκοπός μας είναι η παραμονή, αλλά και να έχουμε μια ομάδα που να είναι περήφανη και για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζει τα παιχνίδια, καθώς και για την αξιοπρέπεια με την οποία διεκδικεί τα αποτελέσματα. Νιώθουμε ότι έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο, για να τα πετύχουμε.

Να του ευχηθούμε όλοι καλή επιτυχία. Και να στείλουμε ένα μήνυμα συσπείρωσης, έστω γύρω από τον ίδιο. Προκειμένου να μας δώσει την αύρα του, αλλά να του δώσουμε κι εμείς τη δική μας, φέρνοντας, έτσι, τον ΑΟ Κέρκυρα στο δρόμο των επιτυχιών που του αξίζουν».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved