Σαριέγκι: «Εχουμε καλό μομέντουμ και μεγάλο κίνητρο»

Σαριέγκι: «Εχουμε καλό μομέντουμ και μεγάλο κίνητρο»

Δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Γιόσου Σαριέγκι παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό.

Ο Βάσκος αμυντικός σχολίασε τα του προσεχούς αγώνα με τον Ολυμπιακό μιλώντας στη Nova και εξήγησε ότι για τον Παναθηναϊκό το κίνητρο είναι τεράστιο, ισχυρίστηκε ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πολύ καλό μομέντουμ και αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν, ξεκαθάρισε ότι στο «τριφύλλι» δεν υπάρχει αίσθημα φόβου γι αυτό το ματς και έστειλε μήνυμα και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ζητώντας ακόμα περισσότερη στήριξη στο μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σαριέγκι στη Nova

Γιοσού, τι περιμένεις από αυτό το ντέρμπι;

«Φυσικά σε αυτά τα ντέρμπι περιμένουμε σπουδαία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Και σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Κάθε χρόνο όταν πηγαίνουμε εκεί, η ατμόσφαιρα είναι πολύ άσχημη για εμάς, όμως το γνωρίζουμε και έχουμε παίξει σε πολλά παρόμοια παιχνίδια. Επομένως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα να παίξουμε σε τέτοιο γήπεδο. Φυσικά όλοι γνωρίζουν τι έγινε πέρυσι. Ήμασταν πολύ απογοητευμένοι με την ατμόσφαιρα και όλα όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Αλλά πρέπει να το ξεχάσουμε. Φυσικά θα μπορούσε να είναι έξτρα κίνητρο για εμάς και τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε άλλο το περσινό παιχνίδι, αλλά τον αγώνα που πρέπει να παίξουμε. Αυτό είναι το σημαντικό, παίζουμε για τους τρεις βαθμούς εκεί, ενώ οι περσινοί τρεις βαθμοί έχουν χαθεί».

Είναι αυτό το ντέρμπι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι;

«Φυσικά! Είναι ξεχωριστά παιχνίδια. Φυσικά μας αρέσει να παίζουμε σε τέτοια παιχνίδια, όμως τα ντέρμπι είναι περισσότερο σημαντικά για τους φιλάθλους και τους συλλόγους. Για εμάς είναι τρεις βαθμοί. Όπως σε όλα τα άλλα παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί και σε αυτό το παιχνίδι επίσης παίζουμε για τους τρεις βαθμούς».

Έχεις δει τον Ολυμπιακό, τι γνώμη έχεις σχηματίσει;

«Έχουν αλλάξει αρκετά, έφεραν αρκετούς καλούς παίκτες και ακόμα μοντάρεται η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να έρθουν νέοι παίκτες και να ετοιμαστεί άμεσα η ομάδα. Έχουν καλή ομάδα, κάνουν καλή δουλειά και θα είναι δύσκολο παιχνίδι».

Ως αμυντικός αισθάνεσαι πως θα έχεις δύσκολη δουλειά απέναντι στην επίθεση του Ολυμπιακού;

«Ναι, αλλά δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε μεμονωμένα για παίκτες. Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Όλοι τους είναι καλοί παίκτες και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έναν-δύο ποδοσφαιριστές».

Πηγαίνετε σε αυτό το παιχνίδι ως πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα. Εκτιμάς πως το άγχος σε αυτό το ντέρμπι πηγαίνει στο αντίπαλο στρατόπεδο;

«Δεν ξέρω, θα χρειαστεί να τους ρωτήσετε. Νομίζω πως είμαστε σε καλή στιγμή, πηγαίνουμε με μεγάλο κίνητρο, γιατί αν κερδίσουμε θα έχουμε 5 βαθμούς διαφορά και αυτό είναι σημαντικό. Όπως είπα , τώρα παίζουμε για τους τρεις βαθμούς, και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν θα μας φοβούνται και δεν με νοιάζει. Ξέρω ότι δεν φοβόμαστε αυτό το παιχνίδι, πηγαίνουμε με μεγάλο κίνητρο και αυτό είναι το σημαντικό για εμάς».

Τι θα χρειαστεί να κάνετε, για να κερδίσετε τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»;

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι, ξέρουμε ότι μπορούν να συμβούν πολλά σε αυτό το παιχνίδι, το είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, συγκεντρωμένοι και ήρεμοι σε όλο το παιχνίδι. Ασφαλώς πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, παίζουμε καλά και πρέπει να προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε καλά τον αγώνα και να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Στην άλλη πλευρά θα συναντήσεις τρεις Βάσκους. Τον Βαλβέρδε, τον Γέστε και τον Ορμπάιθ. Τους γνωρίζεις καλά…

«Παίξαμε μαζί στην Μπιλμπάο. Και με τον Γέστε και με τον Ορμπάιθ. Είναι καλά παιδιά και φανταστικοί παίκτες, έπαιξαν πολλά χρόνια στην Μπιλμπάο, κάτι που είναι δύσκολο. Από τα 16 είναι εκεί, κάτι που είναι δύσκολο. Η επαγγελματική τους καριέρα είναι φανταστική και έχω μόνο καλά λόγια να πω μόνο γι'αυτούς».

Είναι περίεργο να τους αντιμετωπίζεις;

«Ήμασταν συμπαίκτες μόνο έναν χρόνο και δεν είναι τόσο περίεργο. Όμως τώρα είμαστε στην Ελλάδα και το να αντιμετωπίζεις Βάσκους είναι πάντα διαφορετικό και ξεχωριστό».

Τι θα ήθελες να πεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να μας υποστηρίζουν. Μας δίνουν πολλά και τους δίνουμε πολλά και πρέπει να συνεχίσουν έτσι. Γνωρίζουν πως δουλεύουμε πολύ, προσπαθούμε πολύ- πλέον περισσότερο από ποτέ ως ομάδα- και πρέπει να τους πως ότι θα συνεχίσουμε έτσι, αυτό είναι το σίγουρο. Κάποιες στιγμές σίγουρα κάποια πράγματα δεν θα είναι καλά, όμως θα είμαστε ομάδα σε όλη τη σεζόν και θέλουμε πάντα να μας στηρίζουν».

Είσαι αρχηγός στην ομάδα. Αισθάνεσαι πλέον πως έχεις περισσότερες ευθύνες στο σύλλογο;

«Το έχω ξαναπεί πως είναι μια φανταστική τιμή για μένα. Δεν το περίμενα, όμως το δέχομαι ως πρόκληση. Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και τίποτα περισσότερο. Κάνω τη δουλειά μου και ελπίζω και ως αρχηγός να κάνω καλά τη δουλειά μου».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved