Έδωσε το έναυσμα για… επίθεση ο Γκράθια!

Έδωσε το έναυσμα για… επίθεση ο Γκράθια!

Εποχή Χάβι Γκράθια έχει ανατείλει στην Κέρκυρα και μαζί της μία πιο επιθετική φιλοσοφία την οποία και θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στους Φαίακες ο νέος της τεχνικός.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του την Πέμπτη από τους ιθύνοντες της Κέρκυρας, ο Γκράθια, μιλώντας στους εκπροσώπους το Τύπου, χαρακτήρισε τιμή του που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του πως με σκληρή δουλειά οι Νησιώτες θα ανατρέψουν τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί.

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και αρχίζουμε τη δουλειά με την ομάδα της Κέρκυρας. Ξέρουμε πού βρισκόμαστε, πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι, με τη δουλειά μας και με τη διάθεση που υπάρχει από τους παίκτες μέχρι τη διοίκηση θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να πετύχουμε το στόχο που επιθυμούμε όλοι», τόνισε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός, προσθέτοντας:

«Κι εμείς προερχόμαστε από μια ομάδα που ζήσαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και οι οποίες δεν αξίζουν ούτε στην ίδια την ομάδα, ούτε στην πόλη. Πλέον, όμως, βρισκόμαστε σε μια άλλη πόλη και σε μια άλλη ομάδα που είναι μια οικογένεια και, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Απ’ την πλευρά μας θα δώσουμε το 100%. Όλα τα όνειρά μας ταυτίζονται με την ομάδα της Κέρκυρας και το μοναδικό που θέλουμε είναι οι φίλαθλοί της να είναι δίπλα μας. Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ κι ελπίζουμε γρήγορα να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί τα χρειάζονται και οι παίκτες και η διοίκηση και η ίδια η πόλη της Κέρκυρας».

Παράλληλα ο νέος τεχνικός του ΑΟΚ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αλλαγές που θα γίνουν στην ομάδα, τονίζοντας: «Κατ’ αρχήν, θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι πολύ τον προηγούμενο προπονητή και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, καθώς, μέχρι την τελευταία στιγμή βοήθησε κι αυτός και οι συνεργάτες του, ώστε να γίνει αυτή η αλλαγή ομαλά. Από εκεί και πέρα, νομίζουμε ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ομάδα πιο επιθετική, πιο δυνατή, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Σχετικά με τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, ο 41χρονος προπονητής ξεκαθάρισε: «Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το πώς παίζει η ομάδα. Όταν παίζει καλά, έρχονται κι αυτά. Τώρα, τι σημαίνει "παίζουμε καλά"; Για μένα, να έχουμε κατοχή μπάλας, να κάνουμε πολλές επιθέσεις και, φυσικά, να βάζουμε γκολ. Από εκεί και πέρα, αν δούμε τα τελευταία αποτελέσματα, η Κέρκυρα δέχεται δύο - τρία γκολ σε κάθε ματς. Γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουμε με την άμυνα και να εξασφαλίσουμε μια ισορροπία άμυνας - επίθεσης. Παίζοντας καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο, σίγουρα τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Ακολούθως ο Χάβι Γκράθια εξέφρασε την αισιοδοξία του παραδεχόμενος πως τον περιμένει μια πολύ δύσκολη αποστολή: «Σίγουρα, η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη για έναν προπονητή. Αλλά είμαι σίγουρος ότι με τις αλλαγές που θα γίνουν θα υπάρξει καλύτερη συνέχεια. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα. Αλλά και πώς είναι η κατάσταση της ομάδας σε όλα επίπεδα, από τη διοίκηση ως τους παίκτες. Όλοι είναι πολύ ζωντανοί, έχουν μεγάλη θέληση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Όσον αφορά στις εντυπώσεις του από το ρόστερ της Κέρκυρας, τόνισε: «Αυτό που βλέπω στις πρώτες προπονήσεις είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ευθύνη για την πορεία της ομάδας. Είναι όλοι τους υπεύθυνα άτομα, με μεγάλη θέληση για δουλειά. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Τώρα, όσον αφορά στο ρόστερ, τη δεδομένη στιγμή, αυτό έχουμε, μ’ αυτό θα δουλέψουμε. Εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες, αν θα υπάρξουν αλλαγές τον Ιανουάριο».

Τέλος, αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα και το επίπεδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ο Γκράθια κατέληξε: «Ένα από τα λίγα θετικά, μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια στον Ολυμπιακό, ήταν ότι είχαμε το χρόνο να παρακολουθήσουμε όλα τα ματς της Super League. Απ’ ό,τι έχω δει, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με αρκετές ισάξιες, πάνω - κάτω, ομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι θετικός και αισιόδοξος πως, κάνοντας την ομάδα λίγο πιο επιθετική και πιο οργανωμένη, μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς που μας χρειάζονται».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved