Η ώρα του Μπλάνκο

Η ώρα του Μπλάνκο

ΑΕΚ και Μπλάνκο θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις προσεχείς ημέρες για να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού λήγει τον Ιούνιο του 2011 και από την 1η Ιανουαρίου έχει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του μακριά από την ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Οι επαφές των δυο πλευρών υπό τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα καθώς υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Από την ΠΑΕ αναφέρεται πως μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει γίνει η νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του παίκτη ώστε να συζητηθεί για τελευταία φορά το θέμα. Σε ό,τι έχει να κάνει με την τελική πρόταση από πλευράς ΑΕΚ πρέπει να σημειωθεί ότι ανέρχεται στις 500.000 ευρώ πάγιες αποδοχές για τριετές συμβόλαιο, με μπόνους συμμετοχών και κατάκτησης στόχων. Αναλυτικά η πρόταση εδώ.

Μάλιστα με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρος Αδαμίδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του Μπλάνκο είχε επισημάνει «Είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ΑΕΚ. Οι ατζέντηδές του όμως μας ζητούν τριετές συμβόλαιο με κλιμακωτές αποδοχές 800.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο, 900 το δεύτερο και ένα εκατ. ευρώ τον τρίτο χρόνο. Εμείς προσφέρουμε 600.000 ευρώ μαζί με τα ατομικά μπόνους που είναι υλοποιήσιμα συν επιπλέον μπόνους ομαδικών στόχων. Θέλουμε να μείνει, παρά ταύτα δεν πρόκειται να βάλουμε πάλι την ΑΕΚ σε οικονομικούς μπελάδες για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή».

Φυσικά πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που απασχολεί ιδιαίτερα τους φίλους ης ομάδας καθώς ο Μπλάνκο από το 2007 που εντάχθηκε στο ρόστερ του Δικεφάλου έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Σε αυτό έχει συμβάλλει η εκτελεστική του δεινότητα αλλά και το πάθος και η διάθεση που δείχνει σε κάθε παιχνίδι.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι και τα μέσα της σεζόν 2010-11 ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί σε 155 παιχνίδια βρίσκοντας το δρόμο προς τα δίχτυα 75 φορές (μ.ο. 0,4). Μάλιστα το γεγονός πως μετά το ντεμπούτο του με τη Σάλτσμπουργκ βρήκε δίχτυα στα επόμενα τρία παιχνίδια (Ατρόμητος, Βέροια, Λεβαδειακός) έφερε στο νου των οπαδών της ΑΕΚ παίκτες άλλων χρόνων που είχαν το ίδιο συχνή επαφή με την αντίπαλη εστία. Έτσι, οι αδυναμίες που έχει αναφορικά με τις τεχνικές του αρετές περνούν σε δεύτερη μοίρα εφόσον είναι εντάξει στα «εκτελεστικά του καθήκοντα». Γι’ αυτό άλλωστε το καλοκαίρι του 2008 η ΑΕΚ αποφάσισε να πληρώσει την Κολόν Σάντα Φε προχωρώντας στην αγορά του ως τότε δανεικού Μπλάνκο.

Παρατηρώντας τις συμμετοχές που έχει στην ενδεκάδα της ομάδας διαπιστώνουμε πως ανεξαρτήτως προπονητή, καθώς από τον Σεπτέμβρη του 2007 έχουν περάσει ήδη 5 τεχνικοί από τον πάγκο της ΑΕΚ, είναι πάντα στις πρώτες επιλογές για την ενδεκάδα.

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ που έδωσε το «οκ» για την απόκτησή του, μέχρι να αποχωρήσει από τον Δικέφαλο τον είχε χρησιμοποιήσει σε 18 παιχνίδια ως βασικό και σε 8 ως αλλαγή. Μάλιστα με αφορμή μεταγραφικά σενάρια που ήθελαν τον Ισπανό να «καλοβλέπει» τον Μπλάνκο για τη Μαγιόρκα που ανέλαβε μετά την ΑΕΚ, ο Φερέρ είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Μπλάνκο. «Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Μπλάνκο. Έχει το εύκολο γκολ κι αυτό είναι το βασικότερο για έναν επιθετικό. Τον σέβομαι πολύ ως παίκτη και ως άνθρωπο, είχε πάντα άψογη συμπεριφορά και ήταν φοβερός επαγγελματίας. Το προηγούμενο καλοκαίρι δεν ήταν εφικτό για μας να τον αποκτήσουμε» είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο έμπειρος κόουτς.

Ο αντικαταστάτης του Φερέρ στον πάγκο ήταν ο Νίκος Κωστένογλου μέχρι το τέλος της σεζόν 2007-08. Ο Έλληνας προπονητής χρησιμοποίησε σε 16 ματς έχοντας στα 15 από αυτά τον Λατινοαμερικάνο φορ στην αρχική ενδεκάδα.

Η επόμενη περίοδο (2008-09) ξεκίνησε με τον Γιώργο Δώνη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο πρώην κόουτς της Λάρισας είχε τον Μπλάνκο συνεχώς στα βασικά πλάνα του για το αρχικό σχήμα. Σε 12 αναμετρήσεις ο Αργεντινός ήταν βασικός και μόλις σε 1 μπήκε αλλαγή. Ενδεικτικές του πόσο εκτιμούσε ποδοσφαιρικά τον παίκτη ο Δώνης είναι οι δηλώσεις που έκανε επισημαίνοντας «Θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν υπήρχαν άλλοι δέκα Μπλάνκο στην ομάδα. Δεν κάνω παράπονα, αλλά μιλάω για συμπεράσματα. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία συγκρίσεων, αλλά όταν βλέπεις έναν ποδοσφαιριστή όπως τον Ισμαέλ, ο οποίος είναι βασικός και δεν έχει κάτι να χάσει και οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί να βοηθήσει μπαίνει και έχει αυτό το πάθος και τη διάθεση που έδειξε περιμένω το ίδιο και από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές».

Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της σεζόν 2008-09 ο Δώνης αποτέλεσε παρελθόν από την ΑΕΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να επιστρέφει για δεύτερη φορά στην ομάδα. Όμως η αντιμετώπιση στο πρόσωπο του παίκτη δεν άλλαξε. Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε στο αρχικό σχήμα τον Μπλάνκο σε 68 αγώνες ενώ μόλις σε 12 τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή. Ωστόσο οι δηλώσεις που έμειναν στο νου αρκετών ήταν εκείνες με τις οποίες ο Μπάγεβιτς εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του παίκτη μετά την απόφασή του να τον αντικαταστήσει σε ένα ματς της ομάδας. «Εγώ κλώτσησα ένα μπουκάλι για κάποια λάθος ενέργεια του Πλιάτσικα, όχι για τον Μπλάνκο. Αν κάποιον τον πειράζει που τον έκανα αλλαγή, να πάει να τα κάνει αυτά που έκανε σπίτι του. Δεν δέχομαι αυτή τη συμπεριφορά από κανένα. Εγώ έχω καλή συμπεριφορά απέναντί στους παίκτες. Σε μένα δεν θα τα κάνει αυτά» είχε δηλώσει ο Μπάγεβιτς χωρίς όμως το θέμα να πάρει διαστάσεις.

Ο πέμπτος προπονητής με τον οποίο έχει συνεργαστεί ο Μπλάνκο στην ΑΕΚ είναι ο Μανόλο Χιμένεθ που αντικατέστησε τον Μπάγεβιτς στις αρχές Οκτωβρίου του 2010. Ο Ισπανός δεν έδειξε να υπολογίζει τόσο όσο οι προκάτοχοί του τον 28χρονο στράικερ καθώς τον έχει χρησιμοποιήσει σε 15 ματς βασικό και σε 5 αναμετρήσεις τον έχει περάσει ως αλλαγή. Γνωρίζοντας μάλιστα πως το καλοκαίρι του 2011 λήγει το συμβόλαιο του παίκτη ο Χιμένεθ έδειξε προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο δηλώνοντας «Αν το καλοκαίρι ο Μπλάνκο φύγει, υπάρχει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που μας περιμένει. Μίλησα με τον Μπλάνκο. Αν έμενε εδώ, θα ήμουν ικανοποιημένος και αν έφευγε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο ίδιος αποφασίζει. Θέλω να υπολογίζω στον Μπλάνκο, θέλω να ανανεώσει, αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη στάση του ποδοσφαιριστή πρέπει να επισημανθεί πως έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεσή του να μείνει στην ΑΕΚ. Στον Δικέφαλο διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του κι έχει καταφέρει να αποτελέσει βασικό στέλεχος της ενδεκάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως όσο καθυστερούν οι τελικές συζητήσεις με τη διοίκηση τόσο αυξάνεται η φημολογία που τον θέλει να έχει έρθει σε επαφή και με άλλες ομάδες τόσο εντός όσο κι εκτός ελληνικών συνόρων, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από την πλευρά του.

Όπως φαίνεται, οι συζητήσεις που είχαν οι εκπρόσωποί του με την προηγούμενη διοίκηση της ΠΑΕ και τα ποσά που τότε είχαν ακουστεί τον έχουν επηρεάσει. Ωστόσο τη σεζόν 2009-01 πέρασε μια μακρά περίοδο ντεφορμαρίσματος έχοντας σε 43 συμμετοχές 13 τέρματα, κάτι που μαζί με τα νέα οικονομικά δεδομένα έπαιξε ρόλο στην τελική πρόταση που του έχει κατατεθεί.

Απομένει λοιπόν να διαπιστώσουμε κατά πόσο οι δυο πλευρές είναι διατεθειμένες να συζητήσουν τροποποιώντας κάπως τη στάση τους ώστε να επέλθει η τελική συμφωνία, αν φυσικά δεν έχει ήδη βρεθεί η διάδοχη κατάσταση εκατέρωθεν.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved