Γκούμας: «Κρίσιμα τα πρώτα 20 λεπτά»

Γκούμας: «Κρίσιμα τα πρώτα 20 λεπτά»

Ο Γιάννης Γκούμας υποστήριξε πως τα πρώτα είκοσι λεπτά του ντέρμπι θα είναι κρίσιμα για τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103.3 FM» και υποστήριξε πως τα ντέρμπι είναι από τα παιχνίδια που μένουν χαραγμένα στη μνήμη κάθε ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, ο Γιάννης Γκούμας μίλησε για το πώς πρέπει οι «πράσινοι» να αντιμετωπίσουν το ντέρμπι.

«Τα παιχνίδια αυτά σου μένουν περισσότερο από τα άλλα, είναι παιχνίδια που μένουν χαραγμένα στο μυαλό σου και τα διηγείσαι στα παιδιά σου. Ελπίζοντας πως θα ζήσουν κι αυτά μια μέρα τέτοιες καταστάσεις», είπε αρχικά ο Γιάννης Γκούμας.

«Προσπαθούσα να κλείνω τα αυτιά μου σε όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα, εφημερίδες, φίλαθλοι. Προσπαθούσα να συγκεντρωθώ στο στόχο που είχε η ομάδα κι εγώ προσωπικά για αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι», ανέφερε για το πώς ετοιμαζόταν για αυτά τα παιχνίδια ενώ πρόσθεσε: «Προσπαθούσες όσο το δυνατό περισσότερο να χαλαρώσεις, να μην είσαι στην τσίτα. Σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει πίεση και γινόταν προσπάθεια αυτή η πίεση να βγει σε καλό και όχι να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Προσπαθούσαμε να χαλαρώσουμε όχι υπερβολικά, αλλά για να βγει σε καλό η πίεση».

Για την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού, επισήμανε: «Όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού, όλοι θεωρούσαμε πως η χρονιά θα είναι κακή. Όλοι είχαν στην άκρη του μυαλού τους αυτό. Στην πορεία όμως έγινε μια τεράστια έκπληξη για όλους. Η απόδοση της ομάδας, όχι μόνο τα αποτελέσματα, συνδυάζει και θέαμα και ουσία. Αυτό μας χαροποιεί όλους τους Παναθηναϊκούς. Είναι σε καλό δρόμο η ομάδα και θέλω να δω τη διάρκεια που θα έχει η ομάδα».

Ενώ για το αν θα κρίνει κάτι το ντέρμπι ανέφερε: «Είναι περισσότερο για την ψυχολογία τα ντέρμπι. Πιστεύω πως δε θα κριθεί τίποτα από αυτό το παιχνίδι».

Για το αν η διακοπή θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Θεωρώ πως δεν ήταν καλή η διακοπή για τον Παναθηναϊκό. είχε βρει ένα ρυθμό και φύγανε παίκτες για τις Εθνικές. Ο προπονητής δεν είχε την ευκαιρία να δουλέψει όπως θα ήθελε, θα υπάρξει σίγουρα επηρεασμός για την ομάδα, αλλά θα το δούμε στο γήπεδο».

Για το αν θα επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός, τόνισε: «Πιστεύω στο ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός δε θα είναι όπως στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά όσο θα περνάει ο χρόνος στο παιχνίδι θα ανέβει η ομάδα».

Ενώ για το αν πρέπει να αλλάξει τα πλάνα του ο Φερέιρα, σχολίασε: «Δε νομίζω ότι πρέπει να αλλάξει τίποτα ο προπονητής. Όταν παίζει καλό ποδόσφαιρο η ομάδα και παίρνει αποτελέσματα, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει σύστημα και παίκτες είτε παίζει με τον Ολυμπιακό είτε μια μικρότερη ομάδα».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και παίρνει δύναμη από τον κόσμο του. Αν ήμουν προπονητής θα έλεγα να προσέξουμε περισσότερο το πρώτο εικοσάλεπτο που θα μπει με ορμή ο Ολυμπιακός για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος και θα έχει δύναμη από τον κόσμο. Εκεί πρέπει ο Παναθηναϊκός να αντισταθεί και να δείξει πως πήγε στο «Καραϊσκάκης» για να κερδίσει. Θα φανεί ποιος θα πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά, είναι σημαντικό».

Για τον Στέφανο Καπίνο, υποστήριξε: «Θεωρώ ότι είναι το «κλειδί» για τον Παναθηναϊκό πως θα αντιδράσει ο μικρός σε αυτές τις καταστάσεις, με ένα φανατικό κοινό που είναι πολύ κοντά του. Αν δεν επηρεαστεί από τον κόσμο που θα είναι δίπλα του και δεν ξεφύγει, θα το έχει «κερδίσει» το παιχνίδι. Αν επηρεαστεί, μπορεί να έχει πρόβλημα. Το φοβάμαι ότι μπορεί να ξεφύγει και να χαλαρώσει και να επηρεαστεί».

Για το τι μπορεί να του δώσει θάρρος στο ντέρμπι, πρόσθεσε: «Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ δύσκολη. Αν γίνει μια φάση γρήγορα και κάνει μια καλή απόκρουση, η ψυχολογία του θα είναι στα ύψη και θα έχει καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι. Δε σημαίνει βέβαια πως αν κάνει μια απόκρουση δεν μπορεί να κάνει «γκέλα». Απλά θα είναι πιο άνετος, δε θα έχει τόσο πίεση».

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είπε: «Μακάρι να γίνει μια κάθαρση και να είναι το τελευταίο πρωτάθλημα αυτό που ξεκινάει με αυτές τις άσχημες συνθήκες».

Ενώ τέλος, για το επίπεδο του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Δεν είναι το καλύτερο δυνατό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ισπανικό, το αγγλικό και το ιταλικό πρωτάθλημα το βλέπεις πιο ευχάριστα. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν πάντως, οι ομάδες προσπαθούν να αποδώσουν όσο το δυνατό καλύτερα».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved