Μιραλάς, ένας «μύθος» γεννιέται... (videos)

Μιραλάς, ένας «μύθος» γεννιέται... (videos)

Την σημαντική επίδοση του σκοραρίσματος σε τρία διαδοχικά ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την οποία κατέχουν μέχρι σήμερα οι Βάζος και Τζόρτζεβιτς, έχει την ευκαρία να ισοφαρίσει το προσεχές Σάββατο (19/11) ο Κέβιν Μιραλάς.

Ένα από τα μεγάλα «όπλα» του Ερνέστο Βαλβέρδε και κατ’ επέκταση του Ολυμπιακού ενόψει του σαββατιάτικου (19/11) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι αναμφίβολα, ο Κέβιν Μιραλάς.

Ο 24χρονος διεθνής Βέλγος επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας είναι – μαζί με τον Τζεμπούρ – ο… Νο 1 κίνδυνος για την εστία του Στέφανου Καπίνο, όχι μόνο επειδή είναι σ’ εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αλλά και για έναν ακόμα λόγο!

Ο Μιραλάς και τις δύο φορές που βρέθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, μόλις είδε την πράσινη φανέλα «αφήνιασε»! Σκόραρε τόσο στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι του α’ γύρου στο περσινό πρωτάθλημα, όσο και στην επεισοδιακή αναμέτρηση του β’ γύρου στο Φάληρο…

Στο πρώτο παιχνίδι, στις 30 Οκτωβρίου του 2010, ο Μιραλάς πέτυχε στο 38ο λεπτό ένα από τα καλύτερα γκολ του στην εν Ελλάδι καριέρα του (τα άλλα είναι το φετινό με την ΑΕΚ επίσης στο ΟΑΚΑ, αλλά κι εκείνο πέρσι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Πανιώνιο) δίνοντας το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» ασχέτως αν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε τελικά με 2-1 από τον Παναθηναϊκό σ’ εκείνο το ντέρμπι.

Στο ματς του β’ γύρου, στις 19 Φεβρουαρίου του 2011, στο Φάληρο, ο Μιραλάς σκόραρε στο 20’, έπειτα από ασίστ του βάζοντας και πάλι τον ΙμπαγάσαΟλυμπιακό σε θέση οδηγού και ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 2-1.

Ο «δαίμονας» του Ολυμπιακού, όμως, κυνηγάει μία πολύ σημαντική επίδοση προσδοκώντας να γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Ποια είναι αυτή η επίδοση…; Το σκοράρισμα σε τρία διαδοχικά ντέρμπι κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό, κάτι που σε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού το έχουν πετύχει μόλις δύο θρυλικές μορφές! Ο Γιάννης Βάζος προπολεμικά και πρόσφατα ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Ο θρυλικός Γιάννης Βάζος αποτελούσε μία «μηχανή» σκοραρίσματος για τον Ολυμπιακό προπολεμικά! Κάτι που αντικατοπτρίζεται πλήρως και στα 539 καταγεγραμμένα τέρματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κόντρα στον Παναθηναϊκό μάλιστα, ο Βάζος πέτυχε 33 (!) γκολ σε 16 χρόνια καριέρας, από το 1931 έως το 1947 καταφέρνοντας να σκοράρει σε τρία σερί ντέρμπι «αιωνίων».

Στις 17 Νοεμβρίου του 1935 είχε πετύχει το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού στην ήττα με 4-1 από τον Παναθηναϊκό.

Στις 16 Φεβρουαρίου του 1936 ο Βάζος πέτυχε δύο τέρματα, στο 63’ και στο 84’, στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 6-1, ενώ στις 18 Απριλίου του 1937 πέτυχε στο 27ο λεπτό του εκτός έδρας ντέρμπι με τους «πράσινους»  το μοναδικό γκολ της πειραϊκής ομάδας.

Ο «Τζόλε» σημείωσε συνολικά στην καριέρα του εφτά γκολ εις βάρος του Παναθηναϊκού. Τα τρία εξ αυτών ωστόσο, τα πέτυχε σε διάστημα μόλις δώδεκα μηνών βρίσκοντας τον δρόμο προς τα πράσινα δίχτυα σε τρία σερί ματς!

Στις 4 Μαρτίου του 2001, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πέτυχε στο 69’ το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Στο ίδιο ματς μάλιστα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» είχε χάσει και πέναλτι.

Στο ίδιο γήπεδο, την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 2001 ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 42’ ένα από τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στο ισόπαλο 2-2.

Το σερί του «Τζόλε» ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου του 2002 όταν ισοφάρισε στο 89’ με πέναλτι σε 1-1 στο επεισοδιακό ντέρμπι (σ.σ. με τον προπηλακισμό του διαιτητή Ευθυμιάδη) των «αιωνίων» στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Ο Κέβιν Μιραλάς, λοιπόν, έχει την δυνατότητα να γράψει το όνομά του για τρίτο σερί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στον πίνακα των σκόρερ, να το… τοποθετήσει δίπλα σ’ αυτά των - θρυλικών πλέον – Βάζου και Τζόρτζεβιτς, αλλά και να γίνει ο μοναδικός «ερυθρόλευκος» ποδοσφαιριστής που θα έχει κάνει το 3Χ3 σε ντέρμπι «αιωνίων» αντιπάλων! Ίδωμεν…

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας   ΕΔΩ

Μιραλάς, ένας «μύθος» γεννιέται... (videos)



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved