Μόκκας: «Να ελεγχθεί ο ΠΑΟΚ από τον ΣΔΟΕ»

Μόκκας: «Να ελεγχθεί ο ΠΑΟΚ από τον ΣΔΟΕ»

Πρόταση για να ελέγξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ΣΔΟΕ έκανε ο γνωστός νομικός, Δημήτρης Μόκκας, ενώ κάλεσε τον Θανάση Κατσαρή να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής διαφάνειας.

«Είμαι παθιασμένος ΠΑΟΚτσής και όταν έχω κάτι να προτείνω, πάντοτε το προτιμώ εγγράφως, γιατί τα γραπτά μένουν. Από τα κείμενα που έχω δώσει κατά καιρούς, δεν τόλμησε κανένας να μου πει ότι γράφω ανακρίβειες», είπε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» ο Δημήτρης Μόκκας.

Αναφορικά με την επιτροπή διαφάνειας, τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν ο Α.Σ. να ορίζει έλεγχο στην ΠΑΕ. Οι ΠΑΕ ελέγχονται από τους μετόχους. Αυτοί μπορούν να προκαλέσουν Γ.Σ. για ενημέρωση στα οικονομικά. Γίνεται πρόταση, περνάει από τη Γ.Σ., εγκρίνεται και επικυρώνεται. Εγώ δεν το θυμάμαι. Εν πάσει περιπτώσει, η επιτροπή συνεστήθη και είχα πει ότι είναι ανυπόστατη. Την είχαν πει αυτήν την άποψη στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη. Για όλα τα άλλα, έτσι όπως γίνονται οι Γ.Σ. και αρχίζει ο οικονομικά υπεύθυνος του Α.Σ. ή της ΠΑΕ, να απαριθμεί νούμερα, δεν καταλαβαίνει κανείς τι λέει. Αυτό αφορά τον απολογισμό.

Το πόρισμα, καλώς ή κακώς, ανεξάρτητα από τη νομιμοποίηση του, έχει μία ουσιαστική σημασία. ΟΙ άνθρωποι που επελέγησαν για την επιτροπή, μπήκαν στην ΠΑΕ και αυτό κράτησε περισσότερο από δύο μήνες. Έβγαλαν ένα πόρισμα, το οποίο είχε δεσμευθεί ο Κατσαρής ότι θα το βγάλει στη δημοσιότητα. Γιατί δεν το έδωσε; Για να μπορέσει να ενημερωθεί και ο κόσμος και τα μέλη του Α.Σ. και οι μέτοχοι».

Σε ερώτηση για το αν είχε επαφή με τον Κατσαρή, είπε: «Όχι δεν είχα προσωπική επικοινωνία. Θα μου έλεγε ότι η απόφαση του Δ.Σ. είναι να μην το δώσουμε στη δημοσιότητα. Η ζημιά όμως έγινε για τον ΠΑΟΚ. Γιατί το μυαλό όλων πάει, στο ότι όταν δεν το βγάζεις στη δημοσιότητα, υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Όταν μιλάμε για ένα πόρισμα 74 σελίδων, δε θα έχει τη λέξη ξερή ότι δεν υπάρχουν υπεξαιρέσεις. Μπορεί να έχει άλλες παραβάσεις που μπορεί να συνιστούν αδικήματα».

Όσον αφορά στην πρόταση που είχε κάνει για το ΣΔΟΕ, υποστήριξε: «Ετσι όπως είναι διαρθρωμένο το οικονομικό πλαίσιο των Α.Ε., οι ΠΑΕ που βάζουν ορκωτό λογιστή για τα μάτια του κόσμου, τα στοιχεία που λείπουν μπορούν να τα αναπληρώσουν. Γενικά οι λογιστές έχουν τη δυνατότητα, με κάποιους αριθμούς και με κάποιες αιτιολογίες, είναι τόσο ικανοί με τα νούμερα, που μπορεί να σου βγάλει και λαγό από το καπέλο. Εβγαλε ένα πόρισμα η επιτροπή διαφάνειας, το οποίο όμως έμεινε ερμητικά κλειστό στο γραφείο του Α.Σ.

Δεν κράτησαν κάποια επιφύλαξη, για το αν θα πρέπει να το βγάλουν στη δημοσιότητα ή όχι. Εχω ασχοληθεί τόσα χρόνια με τον Μπατατούδη και τον Γούμενο. ΤΟ ΣΔΟΕ είναι το μοναδικό κρατικό φερέγγυο μέσο. Όταν έκανα την καταγγελία στον εισαγγελέα και έμαθα ότι είναι ο… φουφουτίδης ελεγκτής και έμαθα ότι δεν είναι και τόσο έντιμος, έμαθα στη συνέχεια ποιος είναι εντάξει, με δική μου πρωτοβουλία, όρισε ο εισαγγελέας το 2002 και πήρε μπροστά μου το διευθυντή και θα βγάλεις τον τάδε που είναι λαμόγιο και θα βάλεις τον άλλον που είναι λίρα 100.

Το αποτέλεσμα ήταν 3.000.000.000 δραχμές ωφέλεια του Μπατατούδη στον ΠΑΟΚ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις. Αυτό το αδίκημα ήταν απιστία σε βάρος του ΠΑΟΚ. Και επειδή ήταν πλημμέλημα, παρεγράφη επειδή πέρασε η πενταετία. Ο Γούμενος που πήρε τη σκυτάλη από τον Μπατατούδη, θα έπρεπε να αποφύγει την παραγραφή. Αλλά ποιος να το κάνει αυτό, όταν προφανέστατα υπήρχε συμφωνία...»

Αναφορικά με το πρόστιμο των 5,5 εκατ. ευρώ του ΣΔΟΕ, ο Δημήτρης Μόκκας είπε: «Το ΣΔΟΕ μπορεί να παρέμβη μόνο με εντολή εισαγγελέα ή μετά από κάποια καταγγελία. Ο Γούμενος είχε άλλα αδικήματα τότε και δε μπορούσε να εναντιωθεί στο θέμα των μετοχών του. Το αποτέλεσμα είναι ένας φερέγγυος τρόπος για την εξεύρεση των οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι ελαφρώς ζημιογόνο ή πολύ ζημιογόνο… Ο Γούμενος μετά το ανελέητο κυνηγητό που δέχτηκε από τους οπαδούς, αναγκάστηκε και έδωσε τις μετοχές του σε 8 ΠΑΟΚτσήδες.

Κράτησε όμως ο πονηρός ένα χαρτί, ότι αν τις δώσουν, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία όλων των συμβαλλόμενων. Συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Γούμενου. Κράτησε αυτήν την επιφύλαξη-παγίδα, οι 9 ΠΑΟΚτσήδες έκαναν μεταξύ τους μία αναδιανομή των μετοχών και που να μπορέσει Γούμενος να ζητήσει τις μετοχές του, όταν κυνηγούσαν όλοι. Πήρε το ΦΠΑ από τον ΠΑΟΚ και το έβαλε στην τσέπη του. Και αυτό είναι κακούργημα. Το άλλο κακούργημα είναι ότι πήρε ένα πολύ μεγάλο ποσό από το ταμείο του ΠΑΟΚ.

Τέλος, για τις διοικήσεις του Πρωτοδικείου, είπε: «Στην ίδια Γ.Σ. είχα ρωτήσει τον κ. Κατσαρή, πότε θα σταματήσει η φάμπρικα των προσωρινών διοικήσεων. Ολοι έχουν μία συγκεκριμένη εντολή, πρώτον εξάμηνη θητεία, δεύτερον διαχειριστικός έλεγχος, τρίτον, γ.σ. για αιρετή διοίκηση. Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν. Στη Γ.Σ., υπάρχουν μέτοχοι. Να έρθουν να ψηφίσουν. Την πρωτοβουλία έπρεπε να την έχει η προσωρινή διοίκηση. Εγώ δεν έχω κάποια ομάδα ανθρώπων να κάνει αιρετή διοίκηση. Η αιρετή διοίκηση βγαίνει από τους μετόχους.

Αν αυτή η διοίκηση μπορεί να βρει και επενδυτή με γεια της με χαρά της. Είναι θέμα, αν ελέγχονται οι προσωρινές διοικήσεις. Αν  η προσωρινή διοίκηση δημιουργήσει χρέος, ευθύνεται. Αν η διοίκηση Ζαγοράκη, παρέλαβε με 40 εκατομμύρια χρέη από Μπατατούδη-Γούμενο και δεν έχει μειώσει ένα ευρώ αυτό το χρέος, πρέπει να ελέγχεται. Το ρεζουμέ είναι ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διαιωνίζει την παρουσία της, με αποφάσεις δικαστηρίου. Και αυτό το κάνουν όταν τελειώνει η θητεία της, γιατί πρέπει να τρέξει τις υποχρεώσεις της. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved