«Πράσινες» σχολές ποδοσφαίρου

«Πράσινες» σχολές ποδοσφαίρου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναικού οργανώνουν ένα πρόγραμμα αγωνιστικής αξιολόγησης των 6.000 αθλητών τους.

Σκοπός είναι η δοκιμή των καλύτερων εξ αυτών από τους προπονητές των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Για τις ανάγκες αυτού του προγράμματος θα γίνουν 7 περιφερειακές αξιολογήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και το παράρτημα του Δικτύου στις ΗΠΑ. Οι αξιολογήσεις αυτές περιλαμβάνουν εργομετρικές μετρήσεις, τεστ τεχνικής κατάρτισης, αγώνες μεταξύ των επιλέκτων αλλά και τουρνουά μεταξύ των ακαδημιών κάθε περιφέρειας.

Μέσω του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε την περσινή αγωνιστική περίοδο, έχουν μέχρι στιγμής δοκιμαστεί περίπου 700 αθλητές (οι καλύτεροι από κάθε περιφέρεια) και οι 150 εξ αυτών «προκρίθηκαν» στην τελική φάση της αξιολόγησης που έγινε στην αθλητική κατασκήνωση Sportcamp στο Λουτράκι και κατά τη διάρκεια της οποίας υποβλήθηκαν σε γονιδιακό έλεγχο και συμμετείχαν σε δοκιμαστικά τεστ απο τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού.

Δύο από τους 150 αθλητές που συμμετείχαν στό τελικό στάδιο της αξιολόγησης – οι Ηλίας Καϊδατζής από τη Χαλκιδική και Γιώργος Σερβιλάκης από το Ρέθυμνο- εντάχθηκαν στις κεντρικές ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην Παιανία και ορισμένοι ακόμα βρίσκονται υπό τελική δοκιμή.

Στη διαδικασία μάλιστα συμμετείχαν και 3 αθλητές - μέλη των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού στις ΗΠΑ - που ταξίδεψαν από τη χώρα τους αποκλειστικά για αυτό το λόγο.

Το πρόγραμμα αυτό θα επαναληφθεί και φέτος στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα, Κατερίνη, Αίγιο, Λιβαδειά, Πρέβεζα, Ηράκλειο, Λευκωσία και Saint Louis.

3η αγωνιστική σε Αίγιο και Πρέβεζα

Πρώτος σταθμός του προγράμματος ήταν η Λευκωσία της Κύπρου ενώ αμέσως μετά οι αξιολογήσεις φιλοξενήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το προσεχές Σαββατοκύριακο 12 και 13 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα συνεχίζεται με δύο μάλιστα σταθμούς το Αίγιο και την Πρέβεζα.

Στο μεν Αίγιο η αξιολόγηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου με αμφιτρύωνα την τοπική ακαδημία Θύελλα Αιγίου και συμμετέχουσες όλες τις ακαδημίες του Δικτύου από την Πελοπόννησο, τα Νησιά του Ιουνίου και την Δυτική Στερεά Ελλάδα ενώ στην Πρέβεζα η ακαδημία Athlopolis θα φιλοξενήσει τις ακαδημίες της Ηπείρου.

Και στις δύο πόλεις θα συγκεντρωθούν 150 περίπου επίλεκτοι αθλητές των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναικού οι οποίοι θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και θα συμμετάσχουν και σε αγώνες αξιολόγησης. Οι αθλητές που θα ξεχωρίσουν από αυτή την αξιολόγηση θα κληθούν τον προσεχή Μάιο στην Παιανία για να συμμετάσχουν στην τελική φάση του δοκιμαστικού, υπεύθυνος του οποίου είναι ο διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναικού Γιάννης Σαμαράς και οι συνεργάτες του – προπονητές των τμημάτων υποδομής της Παιανίας.

Στην αξιολόγηση του Αιγίου θα συμμετάσχουν όλες οι ακαδημίες που ανήκουν στις Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναικού από το Αίγιο, την Πάτρα, τη Λακόπετρα, το Άργος, την Τρίπολη, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Ναύπακτο, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλλονιά.

Αντίστοιχα στην αξιολόγηση της Πρέβεζας θα συμμετάσχουν οι ακαδημίες της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων, της Ηγουμενίτσας, της Αμμουδιάς, της Άρτας και της Πάργας.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης θα μεταβούν τόσο στο Αίγιο όσο και στην Πρέβεζα ο Γενικός Διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου Βασίλης Αργυρίου, ο Διευθυντής του Δικτύου Σταμάτης Αργύρης, ο Υπεύθυνος Βορείου Ελλάδας Γιώργος Καφφές, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μιχάλης Μητροτάσιος και ο σκάουτερ του Παναθηναικού Κώστας Μάρκου.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved