«Τη νοοτροπία του νικητή»

«Τη νοοτροπία του νικητή»

Να «εμποτιστούν» με τη νοοτροπία του νικητή τα παιδιά των ομογενών της Αυστραλίας, στοχεύουν στον Ολυμπιακό με την ίδρυση της πρώτης σχολής ποδοσφαίρου στο Σίδνεϊ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (09/02) έλαβε χώρα εκδήλωση για την ίδρυση σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Αυστραλία. Το παρών έδωσαν, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και αρχισκάουτερ του Ολυμπιακού, ο Μπάμπης Ζελενίτσας διευθυντής ακαδημιών και ο Κυριάκος Τοχούρογλου υπεύθυνος για την ανάπτυξη της σχολής στην Αυστραλία μαζί με τον Κρις Καλαντζή.

Αρχικά το λόγο πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ολυμπιακού, Γιάννης Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας «Σας καλωσορίζουμε στην ίδρυση της πρώτης σχολής ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, όπου ο Ολυμπιακός και ο πρόεδρός του κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης που δίνουν μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχολών ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς μίλησε για τους στόχους της «επέκτασης» του συλλόγου στην Αυστραλία τονίζοντας: «Έχει μεγάλη σημασία που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αναπτύξει τις σχολές ποδοσφαίρου. Στην Αυστραλία ζούνε πάρα πολλοί Έλληνες και θα υπάρχουν πολλά ταλέντα όχι μόνο από ελληνικές οικογένειες αλλά και από όλο τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό που ανοίγει η σχολή στην Αυστραλία και εμείς θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά με στόχο να μάθουν τη νοοτροπία του Ολυμπιακού που είναι η νοοτροπία του νικητή και πάνω σ’ αυτό θέλουμε να δουλέψουμε. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε παιδιά στην πρώτη ομάδα από την ακαδημία και τις σχολές ποδοσφαίρου, αλλά και την σχολή στην Αυστραλία. Η Μπαρτσελόνα έχει στην ομάδα της 6-7 παίκτες από την ακαδημία. Aυτό δείχνει ότι το σύστημα δουλεύει και αυτό θέλουμε να πετύχουμε».

Ο Μπάμπης Ζελενίτσας κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και στους Τοχούρογλου, Καλαντζή δηλώνοντας: «Ήθελα να τονίσω ότι είναι σημαντικός ο ενιαίος τρόπος λειτουργίας και δουλειάς όλων των τμημάτων που θα πρέπει να εισαχθούν στο αγωνιστικό πλαίσιο της πρώτης ομάδας. Είναι σημαντική η κίνηση με τον Τοχούρογλου και τον Καλαντζή στην Αυστραλία, γιατί θα αποτελέσει πόλο έλξης, καθώς το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο και τα παιδιά που θα ενταχθούν στις σχολές ποδοσφαίρου να λειτουργούν όπως η βασική ομάδα, κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε στην ακαδημία και τις σχολές ποδοσφαίρου, κάτι που θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα».

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος πορτιέρο της ομάδας και υπεύθυνος για τη σχολή, Κυριάκος Τοχούρογλου, ανέφερε: «Είναι σημαντικό γεγονός για τον Ολυμπιακό ότι θα δημιουργήσει σχολή ποδοσφαίρου στην Αυστραλίας με εμένα και τον Κρις Καλαντζή. Η βάση μας θα είναι το Σίδνεϊ. Στις σχολές θα προπονούνται παιδιά από 5 ως 16 ετών και θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε στη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Στόχος δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο θα κάνουμε και κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αυστραλία. Είμαστε σε συνεργασία με του υπεύθυνους του Ολυμπιακού και θα είμαι ο σκάουτερ στις ακαδημίες στην Αυστραλία».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΕ διευκρίνισε ότι το ενιαίο πλαίσιο και η σχολή στην Αυστραλία δεν θα είναι μόνο η προετοιμασία παιδιών ποδοσφαιρικά, αλλά και το κέντρο όπου θα μπορούν οι ομογενείς και όχι μόνο να επικοινωνούν με τον Ολυμπιακό.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Τοχούρογλου ρωτήθηκε για το πότε ξεκίνησαν οι επαφές με τον Ολυμπιακό για τη σχολή απαντώντας: «Πριν από 2 μήνες επέστρεψα από την Αυστραλία. Ήταν το σκεπτικό μας μαζί με τον Καλαντζή να δημιουργήσουμε μια σχολή καθώς μόνο η Μίλαν έχει ανάλογη σχολή στην Αυστραλία. Είχαμε μια συζήτηση με τον κύριο Μαρινάκη  για την όλη ιδέα και ήταν θετικός». Όσο για το αν θα μείνει εκεί απάντησε χαριτολογώντας: «Θα πάω μετανάστης».

Η επόμενη ερώτηση έγινε στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και αφορούσε τυχόν σκέψεις για επέκταση και σε ευρωπαϊκές χώρες με τον αρχισκάουτερ της ομάδας να τονίζει: «Ο σκοπός είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις σχολές ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού αλλά θέλουμε η βάση μας να είναι η Ελλάδα».

Τέλος, συνοπτικά παρουσιάστηκαν οι 5 στόχοι της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάει ο Ολυμπιακός.

Αναλυτικά

1) Η διασκέδαση των παιδιών κι όχι να γίνουν επαγγελματίες παίκτες. Πρέπει να το ευχαριστιούνται.

2) Να γίνει αξιοποίηση των ταλέντων και προώθησή τους στην πρώτη ομάδα

3) Να γίνει η σχολή σημείο αναφοράς στην ομογένεια της Αυστραλίας και να κάνει πιο δυνατό το όνομα του Ολυμπιακού στην Αυστραλία

4) Θα υπάρχει τακτική ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας για τις δραστηριότητες της σχολής

5) Μελλοντική ανάπτυξη από τους Τοχούρογλου και Καλαντζή σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved