Παπάζογλου: «Είχα φόβο, τώρα έχω ωριμότητα»

Παπάζογλου: «Είχα φόβο, τώρα έχω ωριμότητα»

Ο Θανάσης Παπάζογλου δήλωσε πως τα προηγούμενα χρόνια είχε το στοιχείο του φόβου στο παιχνίδι του, ενώ τώρα έχει την ωριμότητα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Ο επιθετικός του «δικεφάλου του Βορρά» μίλησε στην WEB TV της επίσης ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τόνισε πως είναι τεράστια πρόκληση το να αγωνίζεσαι σε μια ομάδα όπως οι Θεσσαλονικείς ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ως τώρα πορεία του στο σύλλογο και στην καριέρα του γενικότερα.

Αρχικά ο Θανάσης Παπάζογλου δήλωσε: «Η πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ ήταν δύσκολη, στο θέμα της προσαρμογής. Προερχόμουν από τον Άρη, έκατσα ενάμιση χρόνο χωρίς παιχνίδια, στην προηγούμενη ομάδα μου δεν έπαιζα, είχα κι ένα μεγάλο τραυματισμό. Γενικά έγινε με ανορθόδοξο τρόπο η προσαρμογή μου τον πρώτο χρόνο, μια και πήρα φανέλα βασικού από το πρώτο παιχνίδι. Αυτό δε λειτούργησε σωστά για μένα, μια και ο κόσμος περίμενε πολλά από μένα. Υπήρχε ένα κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό μου, προσπάθησα πολύ να το αλλάξω, μια και δούλεψα πολύ από τότε».

Ενώ για τις δυσκολίες του να προσαρμοστεί κανείς στον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Είναι δύσκολη και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, είναι τιμή να φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά και πολύ προσεχτικός, να έχεις τα μάτια σου...14, μέσα και έξω από το γήπεδο».

Σε ερώτηση για τα όσα είπε ο Μπόλονι μετά το ντέρμπι με τον Άρη, σχολίασε: «Όταν δεν παίζει κάποιος απελπίζεται. Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή από το καλοκαίρι, αλλά θεώρησα ότι έχω την ικανότητα και τις δυνάμεις, σύμφωνα με τη δουλειά που έκανα, να δείξω ότι μπορώ να παίξω. Έμεινα εκτός αποστολής σε πολλά παιχνίδια, όμως δεν απελπίστηκα. Το πρώτο που σκεφτόμουν ήταν να δουλεύω κι αυτό μου βγήκε σε καλό στο παιχνίδι με τον Άρη. Εγώ δουλεύω στις προπονήσεις σαν κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα. Όποτε μου δώσει ο προπονητής της ευκαιρία, θα την αρπάξω».

Για τον ανταγωνισμό με τον Στέφανο Αθανασιάδη, ανέφερε: «Χάρηκα που ο Κλάους παίζει καλά, δεν το είδα εγωιστικά. Εγώ κοίταξα ποια λάθη έκανα και όχι τι κάνει εκείνος. Είναι ευχάριστο που με αυτόν που είσαι φίλος, βρίσκεσαι σε όλα τα κλιμάκια της Εθνικής μαζί του, να πηγαίνει καλά. Σε προβληματίζει ιδιαίτερα και σε κάνει καλύτερο».

Ο Θανάσης Παπάζογλου μίλησε και για την έξτρα προπόνηση που έκανε φέτος το καλοκαίρι με τον Νίκο Καρύδα: «Το έκανα φέτος κι όχι άλλες χρονιές γιατί τα περιθώρια άρχισαν να στενεύουν. Ξέρω ότι έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ και ότι η τρέχουσα σεζόν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Αποφάσισα να δουλέψω εξτρά, με τον κ. Καρύδα, στη Βέροια που έχει και ακαδημία. Πήγαινα καθημερινά στη Βέροια για προπονήσεις. Δουλέψαμε πολύ στην έκρηξη, στην ταχύτητα, στη συναρμογή στα πόδια και στον τρόπο που πρέπει να τελειώνω τις φάσεις».

Όσο για τις ευκαιρίες που έχει χάσει και την κριτική που έχει δεχθεί, σχολίασε: «Η ψυχολογία και το άγχος παίζουν το ρόλο τους. Όταν φοβάσαι να κάνεις μια φάση είναι 50-50 να βάλεις γκολ ή να το χάσεις. Αν έχεις την αυτοπεποίθηση, τότε είναι 80% να το βάλεις. Περιμένω το επόμενο παιχνίδι πώς και πώς για να αποδείξω περισσότερα πράγματα. Τα προηγούμενα χρόνια είχα το φόβο μέσα μου, τώρα έχω την ωριμότητα να περιμένω το επόμενο παιχνίδι σαν πρόκληση για να παίξω».

Τέλος, για τον δανεισμό του στον Αστέρα Τρίπολης σχολίασε: «Τότε ήταν περίεργα τα πράγματα. Η απόρριψη τότε υπήρξε από τον προπονητή κι όχι από τον ΠΑΟΚ. Πήγα τότε στον Αστέρα, ο οποίος βρισκόταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν κατάφερα να αποδείξω ότι υπάρχω. Δεν έκανα άσχημα παιχνίδια, αλλά δεν πέτυχα γκολ».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved