Εργο… USA!

Εργο… USA!

Ξεκινά η συνεργασία του Εργοτέλη με τη Philadelphia Union, που έρχεται στο Ηράκλειο για προετοιμασία στις 23 Φεβρουαρίου!

Πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με την ολλανδική Ουτρέχτη, η διοίκηση του Εργοτέλη είχε προαναγγείλει την έναρξη συνεργασιών και με άλλους συλλόγους από την Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτό το «και όχι μόνο» παραπέμπει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τις ΗΠΑ.
Εκεί λοιπόν επεκτείνονται πλέον οι συνεργασίες της κρητικής ομάδας. Οκτώ μήνες έπειτα από τα ταξίδι των Δημήτρη Παπουτσάκη, Μανόλη Χαρωνίτη και Γιάννη Δασκαλάκη στις ΗΠΑ, το πρώτο σημαντικό βήμα για την έναρξη υλοποίησης της συνεργασίας γίνεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Η Philadelphia Union FC, που χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον από Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία - όπως αποκαλύπτει στο σημερινό φύλλο η εφημερίδα «ΤΟΛΜΗ» του Ηρακλείου -  θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Ηράκλειο! Ουσιαστικά, φιλοξενούμενη του Εργοτέλη!

Η αμερικανική ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 2008. Και το 2010 ήταν η παρθενική της σεζόν στην επαγγελματική κατηγορία, το MLS, που αποτελείται από 16 ομάδες. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, βρίσκεται σε διαδικασία μεταγραφικής ενίσχυσης και ένας από τους νεοαποκτηθέντες είναι ο άλλοτε διεθνής Κολομβιανός τερματοφύλακας, Μοντραγκόν.

Άνθρωποι του αμερικανικού συλλόγου ήρθαν στο Ηράκλειο πριν από δυόμιση μήνες και είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις στο Παγκρήτιο και έμειναν ικανοποιημένοι από τις συνθήκες και βέβαια από το κλίμα της Κρήτης. Εργοτέλης και Philadelphia Union ουσιαστικά θα συγκατοικήσουν από τις 23 Φεβρουαρίου και για δύο εβδομάδες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν και φιλικές αναμετρήσεις. Η αμερικανική ομάδα επέλεξε φέτος να προετοιμαστεί σε περιοχές με πιο θερμό κλίμα. Αυτές τις ημέρες και μέχρι τιε 20 του μηνός θα βρίσκεται στη Φλόριντα και στις 22 η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό την Ελλάδα και το Ηράκλειο.

Και ο Εργοτέλης στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την αμερικανική ομάδα, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει και ο Εργοτέλης στις ΗΠΑ. Εξετάζεται, δηλαδή, πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία της κρητικής ομάδας στη Philadelphia. Πρόκειται για την έκτη πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ και μάλιστα απέχει μόλις 130 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, την «πρωτεύουσα» της ελληνικής ομογένειας.

Πάντως, ακόμα κι αν δεν γίνει άμεσα το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο Εργοτέλης ξεκινά μια πολύπλευρη συνεργασία με τους Αμερικανούς, λεπτομέρειες της οποίας θα γίνουν γνωστές στο αμέσως προσεχές διάστημα.



ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Europa Conference League LIVE: ΠΑΟΚ – Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved