Καπουράνης: «Τότε ήταν διαφορετικά»

Καπουράνης: «Τότε ήταν διαφορετικά»

Ο Γιώργος Καπουράνης ανέλυσε τις διαφορές των παλιότερων «αιώνιων» ντέρμπι με τα τωρινά, τουλάχιστον από την πλευρά του Παναθηναϊκού.

Ο παλαίμαχος άσος παραχώρησε συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ FM», στην οποία μίλησε αρχικά για τα ντέρμπι. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε, όταν δέχθηκε σχετική ερώτηση, ο ίδιος έχει πετύχει γκολ για τους «πράσινους» σε παλιότερο αντίστοιχο παιχνίδι:

«Τότε το κλίμα στον Παναθηναϊκό ήταν αλλιώς. Τότε στο ρόστερ υπήρχαν πολλοί Έλληνες και οι τότε ξένοι ήταν οι Βαζέχα, Βάντσικ και Μπορέλι που ήταν πιο Έλληνες και από εμάς. Δεν ήμασταν οι πολύ μεγάλοι παίκτες, αλλά κατά την γνώμη μου είχαμε σύνολο καλό και ήταν δουλειά φυσικά του Ρότσα κυρίως. Τότε, πηγαίναμε με χαμηλούς τόνους σε κάθε ματς. Εκείνη την μέρα, ήμουν εγώ ο τυχερός που σκόραρε και πήραμε την νίκη. Ήταν και τυχερό γκολ, κόντραρε η μπάλα και μου στρώθηκε και σκόραρα με το δεξί. Θέλει και τύχη μην λέμε ψέματα».

Συνέχισε μιλώντας για τον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπιζαν τότε τα «αιώνια» ντέρμπι:

«Σε κανένα ματς δεν βλέπαμε κάτι ξεχωριστό, το διασκεδάζαμε γιατί ήμασταν παρέα. Παραμονές των αγώνων μαζευόμασταν οι περισσότεροι στο δωμάτιο μου που ήταν σημείο κατατεθέν. Ήμασταν μία οικογένεια. Βέβαια, όταν θες διάκριση αυτά τα ματς σου δίνουν το κάτι παραπάνω. Εμένα μου άρεσαν τα ντέρμπι και δεν είχα άγχος γιατί ήξερα ότι σε αυτά μπορείς να καταξιωθείς».

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στους «πράσινους»:

«Επειδή άρχισα στον Ολυμπιακό ο κόσμος του Παναθηναϊκού όταν πήγα δεν με αγκάλιασε και αυτό ήταν φυσιολογικό. Αλλά στην πορεία έγινα ο αγαπημένος των φιλάθλων και αυτό έγινε μέσα από την δουλειά και τα παιχνίδια».

Συνέχισε με το επερχόμενο παιχνίδι μεταξύ των δύο παραπάνω ομάδων:

«Το κάθε ματς και ειδικά τα ντέρμπι είναι ξεχωριστό. Δεν μετράει η προϊστορία και τα προγνωστικά. Παίζει ρόλο η ψυχολογία και οι πρώτες ενέργειες των παικτών. Το αν θα τους πιάσουν οι ενέργειες. Ο Παναθηναϊκός φέτος παίζει πολύ καλύτερα από τα δύο τελευταία χρόνια, είναι ομάδα. Με τα προηγούμενα χρόνια, η διαφορά είναι η ομαδικότητα που υπάρχει. Εγώ το ευχαριστήθηκα στην Τούμπα αυτό. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι ομάδα και αυτό φαίνεται ότι πηγαίνουν και οι έντεκα να πανηγυρίσουν ένα γκολ κάτι που δεν βλέπαμε στο παρελθόν. Επίσης, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ταχύτητα. Ήταν στατικός μέχρι τώρα. Έγινε πιο γρήγορος, αυτό του έλλειπε και πιστεύω ότι θα πάει ακόμα καλύτερα στην συνέχεια. Ο Φερέιρα είναι ο πρωτομάστορας της ομάδας και στην αρχή όλοι τον αμφισβητούσαν. Από την αρχή, στους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην μπορούσε να πάρει το αποτέλεσμα, ωστόσο έδειχνε καλά στοιχεία».

Και κατέληξε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού:

«Τόσο στις ακαδημίες μέσα στην Παιανία όπου κάνει τρομερή δουλειά ο Σαμαράς όσο και στις πράσινες σχολές γίνεται πολύ καλή δουλειά. Έχουμε ένα καλό δίκτυο σε Αμερική, Ισραήλ, Αίγυπτο και Κύπρο και δεν κοιτάμε να βγάλουμε λεφτά από εκεί. Επενδύουμε στα νέα παιδιά».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved