Τσάκας: «Δεν θα ρωτήσουμε τον Φερέιρα για Ροναλντίνιο»

Τσάκας: «Δεν θα ρωτήσουμε τον Φερέιρα για Ροναλντίνιο»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ρέθυμνο Σπορ  Fm 103.3» μίλησε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Αλ Σαούντ, ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα για την απόκτηση του Ροναλντίνιο θα προέρχονται από σπόνσορες.

Ο Βλάσης Τσάκας αναφέρθηκε στον έλεγχο, στον πρίγκιπα και σε πολλά άλλα…

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Ο άμεσος συνεργάτης του Αλ Σαούντ κ. Μοχάμεντ Μπάσεμ, τόνισε ότι από τη στιγμή που θα γίνει ο οικονομικός έλεγχος, μέσα σε 72 ώρες, ο Πρίγκιπας θα βρίσκεται στην Ελλάδα για την υπογραφή των τελικών συμβολαίων.

«Είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα…».

- Για να γίνει αυτό και να μπείτε ενεργά στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να αλλάξει ο νόμος. Ο Υπουργός στην κυβέρνηση, έμεινε ο ίδιος (κ. Γερουλάνος) κι έχει υποσχεθεί να διευθετηθεί το ζήτημα.

«Αυτό είναι μια τυπική διαδικασία. Τώρα αν χρειαστεί μια μέρα ή χρειαστούν 10 μέρες, ποσώς μας απασχολεί. Εμάς μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να γίνει η μεταβίβαση. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να περιμένουμε και 5 και 10 μέρες».

- Είναι όντως τόσο λίγο το χρονικό διάστημα; Πολλοί έχουν βάλει deadline (έχουν θέσει διορία) ότι μέχρι τις 22 ή τις 23 Νοέμβρη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα..

«Δεν υπάρχει deadline κι αν ξέρετε τι αναφέρει το MοU που μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαβάζει, θα βγάλετε ξεκάθαρα συμπεράσματα. Οι ημερομηνίες είναι ξεκάθαρες επίσης. Τι να πω εγώ στον ορκωτό λογιστή; Τελείωσε μου τον έλεγχο τώρα; Τι είναι φασολάδα για να δυναμώσω ή να χαμηλώσω τη φωτιά; Γίνεται ένας οικονομικός και νομικός έλεγχος και μέσα σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε επ’ ακριβώς».

-Αν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα (22-23 Νοέμβρη), τι γίνεται τότε;

«Αν κρατήσει παραπάνω, προφανώς αυτό είναι το σωστό κι έτσι πρέπει να γίνει. Θα διαρκέσει όσο απαιτηθεί. Δεν πράττουμε όπως ο κ. Βγενόπουλος που του είχε πάρει 2 μήνες ο  σχετικός έλεγχος…. Σας λέω ότι δεν υπάρχει όμως καμία ανησυχία».

- Τα χρήματα για τη μεταβίβαση βρίσκονται στην Κύπρο;

«Τα χρήματα είναι έτοιμα να μπουν στην Ελλάδα από τη στιγμή που ο Πρίγκιπας Αλ Σαούντ δώσει την εντολή. Αυτό αφορά τον Πρίγκιπα, εμένα προσωπικά και τον Παναθηναϊκό. Κανέναν άλλον…».

- Ο κ. Βαρδινογιάννης διεμήνυσε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τον Πρίγκιπα αλλά ούτε με σας προσωπικά.

«Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Όλο αυτό ίσως σημαίνει ότι έχει επέλθει μια συμφωνία και απλά δεν μιλάμε».

- Είπατε ότι έγινε διερευνητική επαφή για τον Ροναλντίνιο που ανήκει στην Φλαμένγκο. Ο εκπρόσωπος του παίκτη κ. Δημητρίου επεσήμανε... «ποτέ μη λες ποτέ» παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες...

«Ξέρουμε την ρήτρα του παίκτη, ξέρουμε τα πάντα για τον Ροναλντίνιο».

- Ισχύει το νούμερο που έχετε αναφέρει, δηλαδή τα 30 εκ. ευρώ; Κάποιοι μιλούν για πληρωμή υπεραξιών και κάποιοι άλλοι για κατασπατάληση χρημάτων...

«Ναι, όσον αφορά το πρώτο σκέλος, είναι περί τα 30 εκ ευρώ. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, θα πρέπει να σας πω ότι αυτά τα 30 εκ. ευρώ δεν θα βγουν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτά προέρχονται από το σπόνσορινγκ. Με αυτόν τον τρόπο, αυτόματα η μετεγγραφή γίνεται δελεαστική για μας. Αν ήταν μόνο από την ΠΑΕ θα αποτελούσε αγκάθι. Τη στιγμή όμως που τα λεφτά αυτά μπορούν να βρεθούν από χορηγίες, γίνεται καθ’ όλα εφικτή. Αγωνιστικά είναι θέμα Φερέιρα αν και που θα τον τοποθετήσει στο γήπεδο…».

- Ο κόσμος παραληρεί όταν ακούει τέτοια ονόματα όπως καταλαβαίνετε. Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να «βρείτε τοίχο» από τον Φερέϊρα σε μια στιγμή που η ομάδα δείχνει να έχει βρει την ομοιογένειά της;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι για ένα τέτοιο όνομα θα βρω άρνηση από οποιοδήποτε προπονητή. Εξάλλου κι η ΠΑΕ, χρειάζεται έσοδα για να λειτουργήσει και για να μπορεί να πληρώνει τον κ. Φερέιρα και τους παίκτες».

- Το να έρθουν 4-5 ονόματα όμως μεσούσης της περιόδου, αυτόματα θα επηρεάσουν το αγωνιστικό τμήμα.

«Ο ίδιος ο προπονητής έχει ζητήσει ενίσχυση…».

- Σχετικά με τις μετεγγραφές, επικρατεί η εντύπωση ότι ο Τσάκας αγοράζει παίκτες δίχως την συγκατάθεση του Φερέιρα…

«Όχι, έχει γίνει ένα λάθος εδώ… Εκτός από ένα «hot name» (καυτό όνομα) που δεν θα ερωτηθεί κανείς γιατί είναι επιλογή της διοίκησης, γιατί πολύ απλά έτσι κρίνει ότι είναι το σωστό, οι υπόλοιποι που θα προταθούν, θα έχουν πρώτα – πρώτα την έγκριση του κ. Φερέιρα. Να το θέσουμε κι αλλιώς το ζήτημα… Ποιος προπονητής δεν θα ήθελε στην ομάδα του τον Σικαμπάλα ή τον Ροναλντίνιο; Για φανταστείτε μια τετράδα μπροστά στην επίθεση με Λέτο, Κουίνσι, Ροναλντίνιο και Σικαμπάλα… Πείτε μου ποιά ομάδα θα βρεθεί να τους σταματήσει…; Αν θα μου τη βρείτε, πάρτε με τηλέφωνο…».

- Φημολογείται ότι η ομάδα του Σικαμπάλα, η Ζάμαλεκ, θα προσφύγει σε μηνύσεις κατά του Παναθηναϊκού για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ελληνική ομάδα ως προς τον ποδοσφαιριστή…

«Ο Σικαμπάλα έκανε καλά και δήλωσε αυτά που δήλωσε. Έχει δύο χρόνια συμβόλαιο στην ομάδα την οποία ανήκει και εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένος να ασκήσει  μια όποια είδους πολιτική. Καλώς κάνει και την ασκεί».

- Κατά το παρελθόν, είχατε πει ότι ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για «μπίζνες», αλλά ο Παναθηναϊκός αποτελεί αγάπη και λατρεία.

«Ξέρετε ότι η Μάλαγα για να κλείσει το deal (συμφωνία), χρειάστηκε να περάσουν 6 μήνες; Προσέξτε η Μάλαγα του ισπανικού πρωταθλήματος κι όχι ο Παναθηναϊκός! Η πίεση όμως εκεί από τα media (σ.σ. ΜΜΕ) είναι πολύ λιγότερη. Εδώ υπάρχουν εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, sites και την ίδια ώρα που βουλιάζει η Ελλάδα, πρώτο θέμα είναι ο Παναθηναϊκός, ε, δεν φταίμε εμείς!".

- Υπάρχει σκέψη για εμπλοκή του Πρίγκιπα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;

«Όχι δεν σχετίζεται ο πρίγκιπας με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Άλλα είναι στα άμεσα σχέδιά μας να ασχοληθούμε σε άλλους κλάδους. Τα σχέδιά μας θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Η Κρήτη μας ενδιαφέρει καθώς όλοι γνωρίζετε, ότι είναι στρατηγικός στόχος…».

{textlink02}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved