Βέλιτς: «Έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός»

Βέλιτς: «Έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός»

Ο Γιάσμινκο Βέλτις με δηλώσεις του υποστήριξε πως ο τρόπος που αγωνίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εξυπηρετεί τους «πράσινους» έτσι ώστε να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι.

Ο Βόσνιος άλλοτε τεχνικός διευθυντής και προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM και αναφέρθηκε στο ντέρμπι των δυο «αιωνίων» δίνοντας το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ματς της Πορτογαλίας με τη Βοσνία:

«Σίγουρα το 6-2 είναι μεγάλο σε έκταση σκορ. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι που έληξε 0-0, αλλά κυρίως στο χθεσινό ματς (15/11) η Πορτογαλία έδειξε φανερά καλύτερη ομάδα από τν Βοσνία. Ωστόσο, μία επιπολαιότητα μετά το 2-0 ή και το 3-1 έδωσε την ευκαιρία στη Βοσνία να καρδιοχτυπήσει τους Πορτογάλους. Όλα έγιναν πιο εύκολα από τη στιγμή που οι Βόσνιοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ήταν πλεόν μία τυπική διαδικασία»

Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και για το ότι μετά από καιρό ένα ντέρμπι έχει αποκτήσει τέτοιο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής:

«Είναι ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, που ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά δίνει χρώμα στο πρωτάθλημα, που επισκιάστηκε τον τελευταίο καιρό από πολλά αρνητικά και ήταν κουτσουρεμένο μέχρι τώρα, με 14 ομάδες και με δυο ομάδες στην εφεδρεία. Το ντέρμπι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διαφωνώ ως προς σημείο της κατοχής της μπάλας. Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικά δομημένες και έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Αυτός που βασίζεται πιο πολύ στην κατοχή της μπάλας είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Βαλβέρδε έχει ανάγκη να έχει τη μπάλα στα πόδια της, γι' αυτό και προσπαθεί να ανακτήσει την κατοχή όταν τη χάνει και είναι πιο απαιτητικό το παιχνίδι της. Γι' αυτό όμως και ύστερα από μία ώρα παιχνιδιού πέφτει η απόδοσή της λιγάκι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη να έχει τη μπάλα στα πόδια των παικτών του και μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη από τη στιγμή που ανακτά την κατοχή, εκμεταλλεύεται πολύ καλά τους χώρους που παρουσιάζονται. Εκεί έχει το πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, αφού έχει τη δυνατότητα να τιμωρήσει την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του αντιπάλου».

Για το αν επειδή το ντέρμπι διεξάγεται στο Καραϊσκάκη εξυπηρετεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού:

«Ναι, ξεκάθαρα! Από όσα έχω δει και από τα χαρακτηριστικά των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Το ερωτηματικό και το μεγάλο ζήτημα είναι να αμυνθεί και σωστά. Να περιορίσει τους χώρους στον Ολυμπιακό, γιατί η σωστή αμυντική λειτουργία είναι η απαραίτητη βάση για να εξελίξει στη συνεχεία το δικό του παιχνίδι. Όταν αμύνεται οργανωμένα και με συνοχή, του δίνει τη δυνατότητα να επιτεθεί όπως προσδιορίζει και η αγωνιστική του ταυτότητα. Γρήγορα η μπάλα κάτω, με κίνηση πολύ χωρίς τη μπάλα και με τη δυνατότητα των παικτών του να επιτεθούν στο χώρο, να πάρουν τη μπάλα στα πόδια, στοιχειό που τον κάνει και απρόβλεπτο».

Για την αμυντική συνοχή του Ολυμπιακού:

«Ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρωτάθλημα, αλλά πλέον και στην Ευρώπη έχει συνηθίσει να ελέγχει το παιχνίδι με τη μπάλα στα πόδια και για να έχει τη μπάλα στα πόδια οι παίκτες του, μόλις τη χάνουν πρέπει γρήγορα να την ανακτήσουν την κατοχή, να κάνουν αυτό που πρέπει και να έχουν γρήγορες αντιδράσεις σε φάση επίθεσης, ώστε να πρεσάρουν άμεσα. Αυτή είναι η επιθετική άμυνα».

Για το αν είναι παίκτης – κλειδί ο Φουστέρ για τον Ολυμπιακό, μιας και πιέζει ψηλά:

«Είναι σημαντική επιστροφή για τον Ολυμπιακό, ώστε να ανεβάσει ψηλά την αμυντική του πίεση και με ένταση, ώστε να πιέσει και να δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Από όσα έχω δει φέτος, ίσως ο Ολυμπιακός να έχει μία κρίση στην αγωνιστική του εξέλιξη και την αγωνιστική του ταυτότητα. Εχει φτάσει σε ένα σημείο που δυσκολεύεται να κάνει επιπλέον βήματα και κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Κομπιάζει παρά πολύ για να σκοράρει, έχει δυσκολία και ίσως έχει γίνει λίγο προβλέψιμος επιθετικά από τη στιγμή που οι αντίπαλες άμυνες έχουν χρόνο να οργανωθούν».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved