«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη»

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη»

Στην εκπομπή του «Libero 107,4» φιλοξενήθηκε ο γνωστός εκδότης-δημοσιογράφος, κ.Θέμος Αναστασιάδης μιλώντας  για το θέμα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στην Θεσσαλονίκη και αφορά ένα κείμενο που δημοσιεύτηκε και έφερε την υπογραφή του.

Από την αρχή ο κ. Αναστασιάδης μπήκε στο θέμα χωρίς περιστροφές και τόνισε:
«Χάθηκε η μπάλα σε αυτή την υπόθεση. Λυπάμαι πάρα πολύ, έχω στενοχωρηθεί, λυπάμαι πολύ που προκλήθηκε τέτοια ενόχληση».
Στην παρατήρηση ότι όσοι το διάβαζαν δεν πίστευαν στα μάτια τους και αναρωτιόντουσαν αν όντως ο Θέμος έχει γράψει κάτι τέτοιο, είπε:
«Θα μπορούσα να σου πω ότι κι εγώ δεν το είχα διαβάσει το κείμενο.

Όταν έχεις όμως μια εφημερίδα είσαι υπεύθυνος για οτιδήποτε γράφεται, όσοι είμαστε στα Μέσα στο ξέρουμε αυτό, και μάλιστα έχουμε την ευθύνη ακόμη και όταν γίνονται οι λεγόμενες «στραβές». Θεώρησα ότι θα ήταν υποκριτικό να μην βγει κανείς να αναλάβει την ευθύνη και αυτό τον σκοπό είχε η ανακοίνωση που έβγαλα και θα την είχα βγάλει πολύ νωρίτερα αν ήξερα ότι είχε πάρει τέτοια διάσταση το θέμα. Το κείμενο αυτό όσοι δουλεύουν στον Τύπο ξέρουν πως περίπου προέκυψε.

Εγώ ακόμη γράφω με το χέρι και γράφω για πολλά Μέσα (εφημερίδες, site κτλ), έτσι κάθε κείμενο περνά από πολλά στάδια επεξεργασίας μέχρι να δημοσιευτεί. Μέσα σε αυτή την διεργασία μπήκαν κάποια χαρακτηριστικά, που καταφανέστατα καταδικάζω και ασφαλέστατα δεν είναι δικά μου, αναλαμβάνω όμως όλη την ευθύνη. Το κάνω αυτό γιατί έχω την συνολική ευθύνη του εντύπου αλλιώς θα έλεγα απλά «δεν το έγραψα εγώ ρε παιδιά, μην βαράτε». Έτσι έπρεπε να κάνω και η συγγνώμη μου είναι ειλικρινής και άμεση, δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεκφυγής και θα το δείτε αυτό».


Στην παρατήρηση ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη δύσπιστοι που θεωρούν ότι το έγραψε ο ίδιος, τόνισε :


«Ας θεωρήσουν ότι το έγραψα εγώ και για αυτό ζητάω συγγνώμη, δεν θέλω όμως να αποδώσω ευθύνες σε άλλους, ούτε όμως μπορώ να εξηγήσω με λεπτομέρειες πως λειτουργούν όλα στο Μέσο. Ακόμη και στο «ΟΛΑ» για παράδειγμα παίζουν βίντεο που δεν τα έχω δει, αλλά εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι μεταδίδεται. Με αυτή την λογική είναι σαν να το έγραψα εγώ. Για αυτό τον λόγο βγαίνω και λέω αντρίκεια, σας προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη και ζητώ την κατανόηση σας. Δεν είναι υπεκφυγή αυτό, είναι η πραγματικότητα. Αν κάτι έχει την υπογραφή σου, είτε το έγραψες είτε όχι, έχεις την ευθύνη και οφείλεις να αποκαταστήσεις τα πράγματα. Δεν θα αποδώσω ευθύνες σε άλλους. Έχει την υπογραφή μου και έχω την ευθύνη»


Για το πως αισθάνθηκε όταν το είδε :
«Φρίκαρα όταν το είδα, αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν βαθύτατο λάθος και είναι ξεκάθαρη η συγγνώμη μου. Είναι σαν να τσακώνεσαι με ένα φίλο, να λες διάφορα και την άλλη μέρα να ζητάς συγγνώμη, κάπως έτσι το βλέπω. Έχω την ευθύνη και για τις καλές και για τις κακές στιγμές στην εφημερίδα, θέλω να ξέρετε όμως ότι από την στιγμή που είμαι στα συγκαλά μου δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω γράψει κάτι τέτοιο»


Σε ερώτηση αν ενοχλήθηκε πολύ που ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ ανέφερε :


«Δεν με ενόχλησε ο αποκλεισμός, άλλωστε μετά τον πρώτο αγώνα είχα καταλάβει ότι θα ερχόταν. Αυτό που με ενόχλησε ήταν ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο παιχνίδι»


Για την ενόχληση που ένοιωσαν στην Θεσσαλονίκη από τα μέτρα που λήφθηκαν για το παιχνίδι, ο κ. Αναστασιάδης είπε:


«Είμαι σίγουρος ότι χαλάστηκε ο κόσμος από τα μέτρα αυτά και είμαι σίγουρος ότι αν ήταν γεμάτη η Τούμπα θα είχαμε λιγότερες φασαρίες. Όταν περιορίζεις κάποιον του δημιουργείς το αίσθημα της αδικίας, της ασφυξίας και έτσι προσπαθεί να εκτονωθεί περισσότερο. Με στενοχώρησε αυτό που έγινε, γιατί ουσιαστικά έγινε το αντίθετο από αυτό που ως δημοσιογράφοι πρέπει να κάνουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε αυτοί που κρατάμε χαμηλά τους τόνους, να λέμε «παιδιά ηρεμήστε, ένα παιχνίδι είναι». Ο κόσμος έχει ένα σωρό προβλήματα στο κεφάλι του, να μην τον φορτώνουμε κι εμείς άλλα».

Συμπλήρωσε επίσης ότι: «Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν είναι από αυτούς που φοβούνται, όπως άλλων ομάδων. Έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μια αντιδικία από πολύ παλιά, έζησα έξι χρόνια στην Θεσσαλονίκη και ξέρω, πέρασα εκεί τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου και έγινε τώρα μια μ....ία και πρέπει να απολογηθώ.

Στα Μέσα πολλές φορές αδικούμε κόσμο και οφείλουμε πάντα να αποκαθιστούμε την αλήθεια. Εμένα με έχουν κατηγορήσει για πολλά κατά καιρούς και είναι γνωστή η ευαισθησία μου για το Μακεδονικό. Έχω συγκεκριμένη άποψη για τα Σκόπια και την εκφράζω χρόνια τώρα, έτσι δεν θα μπορούσα ποτέ να μιλήσω με αυτά τα λόγια για την Θεσσαλονίκη. Ζητώ συγγνώμη και πάλι και θέλω να με ακούσουν, να μου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και θα δούμε αν ποτέ επαναληφθεί κάτι παρόμοιο»


Σχολιάζοντας την επίθεση στο Θέατρο Τέχνης τόνισε:


«Με τέτοιες ενέργειες θα βγει από τον τάφο ο Κουν και θα αναρωτιέται «που έμπλεξα!!». Είναι παραλογισμός αυτό, ξεφύγαμε από κάθε ίχνος πολιτισμού, δεν πρέπει όμως να αφήσουμε τα πράγματα να ξεφύγουν άλλο. Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει και να αυτοσυγκρατηθούμε. Δεν μπορεί Έλληνες να φέρονται σε Έλληνες με τέτοιο τρόπο. Πρέπει επίσης να προσέξουμε πολύ γιατί κάποιοι χτίζουν πάνω σε τέτοιες καταστάσεις, με απώτερους σκοπούς αλλά ας μην το πάμε αλλού τώρα. Οι αθλητικές εφημερίδες είναι για κάνουμε και λίγο πλάκα ο ένας στον άλλο, μη το πηγαίνουμε αλλού όμως»


Στην κλασική ερώτηση της «Ζούγκλας» και του παρουσιαστή της… «τον ΠΑΟΚ πως τον βλέπεις;» ο Θέμος απάντησε:


«Ο ΠΑΟΚ πέρασε από πολλές περιπέτειες και είναι μεγάλη υπόθεση που μπορεί να παίζει τέτοια μπάλα χωρίς να έχει τα πολλά λεφτά. Αυτό είναι αξιοθαύμαστο και σε κάνει να αναρωτιέσαι, πρώτον αν είχε λεφτά τι θα έκανε και δεύτερον γιατί άλλοι με λεφτά δεν κάνουν το ίδιο. Αλλάζουν όμως οι εποχές και όλοι θα πρέπει να μάθουν να παίζουν με λιγότερα λεφτά.

Τώρα που τα λεφτά δεν θα είναι πολλά και θα δούμε άλλη μπάλα στην συνέχεια, θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεν θα έχουμε πλέον φαινόμενα μια ομάδα να έχει 100 εκατ. και η άλλη 1 εκατ., θα υπάρξει ορθολογισμός στον συναγωνισμό πλέον».


Κλείνοντας, ο Θέμος Αναστασιάδης είπε επίσης :


«Σίγουρα αυτό το κείμενο δεν ήταν καζούρα, ούτε χαβαλές και θα κάνω μια ανάλυση στην συνέχεια. Μακάρι να μπορούσα να γύριζα το χρόνο πίσω, σας ευχαριστώ πάντως που με ακούσατε. Μίλησα από καρδιάς σήμερα και είμαι πραγματικά σκασμένος με αυτό που έγινε, έγινε ένα χοντρό λάθος, ξέρω ότι προσβλήθηκαν και στενοχωρήθηκαν πολλοί και για αυτό ζητώ συγγνώμη.

Θα γίνει αποκατάσταση από όλα τα Μέσα που έχω στην διάθεση μου, θέλω να πιστέψουν όλοι ότι είναι ειλικρινής η συγγνώμη μου».



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved