«Κλειστά αυτιά» ως το ντέρμπι...

«Κλειστά αυτιά» ως το ντέρμπι...

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του κρατούν κλειστά τα αυτιά τους σε… πριμ, Ροναλντίνιο και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στον Παναθηναϊκό φέτος έχουν καταφέρει να πετύχουν κάτι που θα μπορούσε να είναι ευεργετικό και τις προηγούμενες σεζόν για την ομάδα αν είχε συμβεί. Με μεγάλο μερίδιο της συγκεκριμένης επιτυχίας να πιστώνεται στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τους συνεργάτες του, αλλά και στον επαγγελματισμό που δείχνουν οι παίκτες, έχουν καταφέρει να κλείνουν έξω από την Παιανία οτιδήποτε δεν αφορά άμεσα το αγωνιστικό κομμάτι και τη δική τους δουλειά.

Έξω από την «πόρτα» της ομάδας

Η ομάδα δείχνει πιο ενωμένη από ποτέ, σε ένα σημείο μάλιστα κομβικό αφού πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα και αυτοπεποίθηση «χτισμένη» μέσα από τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός έδρας τις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ενώ η δουλειά που κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο δείχνει πως τα πάντα μένουν… εκτός όταν δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο την ομάδα.

Το ίδιο έγινε άλλωστε και το καλοκαίρι, όταν μετά τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, υπήρξε διοικητική αναταραχή στον Παναθηναϊκό με την ομάδα όμως να δείχνει ανεπηρέαστη και σταδιακά να διαμορφώνει χαρακτήρα νικητή, όπως θέλει ο Πορτογάλος. Παιχνίδι με το παιχνίδι και νίκη με τη νίκη ο Παναθηναϊκός από καταδικασμένος έφτασε να θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι που τώρα θέλουν να διαφυλάξουν όλοι στο «τριφύλλι».

Ξέρει τον τρόπο

Το βέβαιο είναι πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέδειξε ότι γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα αφήσει έξω από το «σπίτι» του τα θέματα που δεν το αφορούν. «Όταν πάμε σπίτι μας, την πόρτα την κλείνουμε, δε θέλουμε οι άλλοι να βλέπουν τι κάνουμε μέσα», ανέφερε πολύ γλαφυρά στους παίκτες του το καλοκαίρι ο Φερέιρα και φαίνεται πως όλοι το κάνουν πράξη. Πλέον άλλωστε έχει περάσει και τη φιλοσοφία του στην ομάδα και δεν ανησυχεί για τυχόν επηρεασμό της ομάδας πριν το ντέρμπι.

Από τη στιγμή που και οι ποδοσφαιριστές δεν ασχολούνται με όλα τα… παρελκόμενα της πιθανής συμφωνίας με τον πρίγκιπα και δουλεύουν καθημερινά με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα και το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό δεν έχουν λόγο να ανησυχούν. «Ας μας πάρει ο πρίγκιπας και βλέπουμε», ήταν τα λόγια των «πράσινων» στα όσα έγιναν γνωστά περί πριμ και επιβραβεύσεων για νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Φτιάχνει «μαχητές» ο Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βέβαια δεν αφήνει εντελώς στην τύχη τα πράγματα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, έχει ήδη ξεκινήσει και την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας πριν το ντέρμπι. Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει… ταλιμπάν στο Φάληρο, που θα έχουν μόνο στόχο τη νίκη, για αυτό άλλωστε άρχισε ήδη τα τετ-α-τετ με παίκτες κλειδιά από την αρχή της εβδομάδας.

Αναμένεται τόσο οι παλιότεροι όσο και ο ίδιος ο Φερέιρα να «δουλέψουν» με όσους θα είναι πρωτάρηδες στο Φάληρο για να τους εξηγήσουν τι ακριβώς σημαίνει το ντέρμπι, ενώ όσοι ήταν παρόντες και στο περσινό παιχνίδι στην έδρα του Ολυμπιακού έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την λέξη «εκδίκηση».

Δεν αλλάζει πλάνο

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, τέλος, από σήμερα (16/11) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα έχει στη διάθεσή του και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και θα αρχίσει να καταστρώνει το ολοκληρωτικό πλάνο του για το ντέρμπι. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δε θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του και θα παραταχθεί με μοναδικό προσανατολισμό τη νίκη.

Ο 65χρονος τεχνικός μάλιστα τις τελευταίες μέρες δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική και στην αμυντική γραμμή, που θα είναι ίδια με αυτή στα τελευταία δυο ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, έτσι ώστε να έχουν όλοι την μέγιστη δυνατή απόδοση και να έρθει το επιθυμητό για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσμα στο ντέρμπι…

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved