Ζιλμπέρτο: «Πάντα στην καρδιά μου ο Παναθηναϊκός»

Ζιλμπέρτο: «Πάντα στην καρδιά μου ο Παναθηναϊκός»

Τις ευχές του στον Παναθηναϊκό για νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έστειλε από τη Βραζιλία ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην αθλητική εφημερίδα «Πράσινη» και είπε αρχικά: «Μαθαίνω τα νέα του Παναθηναϊκού, από το διαδίκτυο κυρίως, αλλά μιλάω και με κάποιους φίλους μας από την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην καριέρα μου και δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω την ομάδα μου. Θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου. Τα παιδιά τα πηγαίνουν εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, είναι πρώτοι.

Βέβαια, η χρονιά δεν ξεκίνησε πολύ καλά με τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, αλλά αυτά συμβαίνουν. Υπήρχαν προβλήματα το καλοκαίρι και είναι κάπως λογικό. Έχουν καταφέρει όμως να βρουν την αυτοπεποίθησή τους και φαίνεται με τα αποτελέσματα που έχουν. Είναι σημαντικό που έχει μείνει στην ομάδα και ο κ. Φερέιρα. Ξέρει πολύ ποδόσφαιρο και βοηθάει τους παίκτες να εξελίσσονται. Γνωρίζει καλύτερα πλέον την ομάδα και αυτό ίσως να κάνει τη διαφορά».

Στη συνέχεια, ο Ζιλμπέρτο μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και πολύ ιδιαίτερο. Θα είναι δύσκολο όπως πάντα εκεί μέσα, αλλά είναι πολύ καλό που ο Παναθηναϊκός πάει ως πρώτος. Αυτό μετράει στην ψυχολογία, γιατί τα παιδιά θα πάνε με αυτοπεποίθηση. Η ομάδα παίζει καλά και μπορεί να πάρει τη νίκη και να μεγαλώσει τη διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό να βάλει τον Ολυμπιακό σε ρόλο κυνηγού στη βαθμολογία, όπως είχε γίνει όταν πήραμε το νταμπλ».

Ενώ για το περσινό παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος μέσος είπε: «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τι έγινε πέρυσι. Ήταν μια άσχημη εμπειρία για όλους. Ελπίζω να μην βιώσει ποτέ ξανά κανείς κάτι παρόμοιο. Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν μας άφησαν να την πάρουμε, ενώ όλοι είδατε τι ακολούθησε στο τέλος. Πλέον όμως είναι παρελθόν και πρέπει τα παιδιά να τα ξεχάσουν. Να μην τα σκέφτονται, γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστούν. Να πάνε, να κερδίσουν και να γράψουν τη δική τους ιστορία. Είμαι σίγουρος πως μπορούν».

Παράλληλα, τόνισε πως μιλάει με κάποιους πρώην συμπαίκτες του: «Πριν από λίγες μέρες μιλήσαμε με τον Λέτο και τον Νίνη. Έμαθα τα νέα τους και τους ευχήθηκα καλή επιτυχία και να νικήσουν τον Ολυμπιακό. Και στον Σωτήρη να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα».

Όσο για τον Λέτο είπε: «Ξέρω πως κάνει μια μεγάλη χρονιά και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Του αξίζει. Πάντα του έλεγα ότι μπορεί να είναι πιο απειλητικός και να πετύχει περισσότερα γκολ. Φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του. Του είπα όταν μιλήσαμε ότι μπορεί να βάλει γκολ και στο ντέρμπι, αλλά και στα παιχνίδια που ακολουθούν. Είμαι σίγουρος πως μπορεί να συνεχίσει έτσι».

Ο Ζιλμπέρτο δεν θέλησε να πει κάτι για τον Ροναλντίνιο: «Ναι, μόλις το διάβασα στο ίντερνετ, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Δεν θα ήθελα να πω για κάτι που δεν ξέρω», ενώ αναφερόμενος στον κόσμο του Παναθηναϊκού, είπε: «Πάντα θυμάμαι τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τους έχω στην καρδιά μου, μιας και η αγάπη που μου έδειξαν ήταν κάτι το μοναδικό. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τον τρόπο που με αποχαιρέτησαν. Επικοινωνώ με κάποιους από το Twitter. Ίσως τα ξαναπούμε μια μέρα από κοντά, από κάποια άλλη θέση στον Παναθηναϊκό. Σκοπεύω να έρθω στην πρώτη ευκαιρία για διακοπές. Δεν ξέρω ακόμα το πότε, αλλά είναι η πρώτη μου επιλογή, μόλις βρω χρόνο».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved