«Στα πρότυπα της πρώτης ομάδας»

«Στα πρότυπα της πρώτης ομάδας»

Ο προπονητής της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, Νίκος Κολομπούρδας μίλησε στον «Libero 107.4» με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι με την πρώτη ομάδα.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι οι Νέοι του Δικέφαλου κάνουν πρωταθλητισμό και ότι στόχος είναι το επίπεδο της προπόνησης να φτάνει αυτό της πρώτης ομάδας, ώστε να προωθηθούν παιδιά στα πρότυπα ευρωπαϊκών ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πορεία της ομάδας:
«Είμαστε σε πολύ καλό σημείο αλλά έχουμε ακόμα δρόμο. Σε τεχνικά θέματα, σε ταχύτητα και δύναμη, όμως πηγαίνουμε καλά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για έναν μικρό στην πρώτη ομάδα είναι ότι δεν αντέχει την προπόνηση. Εμείς το έχουμε προσέξει αυτό πάρα πολύ. Το επίπεδο της προπόνησης μας πλησιάζει αυτή της πρώτης ομάδας για να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά. Όταν πάει κάποιος να κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα, να μπορεί να αντεπεξέλθει στο ρυθμό».

Για το στόχο της β' ομάδας: «Πατάμε πολύ στο να κάνει η ομάδα μας πρωταθλητισμό. Η Ντόρτμουντ έχει 5 παίκτες 18-19 χρονών στην ενδεκάδα της και είναι 13 βαθμούς από τον δεύτερο. Αυτοί οι 5 παίκτες έχουν πάρει πρωτάθλημα με τους μικρούς. Η Μάιντζ, πήρε πρωτάθλημα με τη δεύτερη ομάδα πέρσι, τώρα έχει τέσσερις βασικούς και κάνει εξαιρετική πορεία. Όταν έχεις κάποια παιδιά, που ταιριάζουν, κάνουν πρωταθλητισμό μαζί μπορούν να πετύχουν το στόχο και στην πρώτη ομάδα κάποια στιγμή».

Για την ωρίμανση των παιδιών μέσα στον ΠΑΟΚ: «Μεγαλώνουν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Γνωρίζουν το περιβάλλον, τους ανθρώπους και μπαίνουν σε ένα καλούπι. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να είναι όλοι μαζί σε σχολείο, όπως κάνουν τα ευρωπαϊκά κλαμπ. Οι δυνατότητες μας είναι αυτές και τα παιδιά μεγαλώνουν στην Τούμπα. Αυτό πάντως είναι θετικό».

Για το πρωτάθλημα των β' ομάδων: «Έχουμε μείνει εμείς με τον Άρη και τον Πανιώνιο να διεκδικούμε την πρώτη θέση. Ο στόχος μας δεν είναι αυτό καθ' αυτό το πρωτάθλημα. Αν θέλαμε κρατάμε την ίδια ομάδα για άλλα δύο χρόνια. Εμείς έχουμε βάλει το όριο ηλικίας στα 18. Οι άλλοι είναι μικρότεροι που θα είναι και του χρόνου σε εμάς. Είναι εύκολο να έχεις 20χρονους και να πάρεις το πρωτάθλημα. Μετά όμως  θα έχει πρόβλημα να παίξει στην πρώτη ομάδα. Στη Γερμάνια υπάρχει και το σκαλοπάτι, με ομάδες Κ23 που στην Ελλάδα δεν υπάρχουν».  

Για τους Κάτσε, Σταφυλίδη: «Έχω δηλώσει ότι είναι αξιόλογα παιδιά και οι δύο. Θέλουν ακόμα δουλειά και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είναι δουλειά του κ. Χάβου να βελτιωθούν όπως επίσης και του τεχνικού διευθυντή».

Για την πορεία της πρώτης ομάδας και τη συνέχεια και στις τρεις διοργανώσεις: «Το πρόγραμμα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά και η ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και με παίκτες που μπορεί να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα παιχνίδια. Έχει παίκτες που δεν έχουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Υπάρχουν και από πίσω αξιόλογα παιδιά και νομίζω κάνει καλά ο Χάβος που παίζουμε φιλικά για να τους κρατάει σε ανταγωνιστικό επίπεδο».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved