Η αναστρέψιμη κατάσταση της ΑΕΚ

Η αναστρέψιμη κατάσταση της ΑΕΚ

Έπειτα από εννέα αγωνιστικές στην Super League, η ΑΕΚ βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Και όμως, η κατάσταση είναι αναστρέψιμη με βάση το πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων», αρκεί να λυθούν τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα.

Έχει γραφτεί αμέτρητες φορές σχετικά με την τεράστια «τρύπα» στα οικονομικά της ΑΕΚ και την τραγική διαχείριση των διοικητικών θεμάτων από τους ανθρώπους του συλλόγου. Με δεδομένο ότι εφόσον δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα ενδεχομένως η επόμενη μέρα για την ΑΕΚ να μην έρθει ποτέ, αρκετοί αφήνουν στην αφάνεια το αγωνιστικό κομμάτι.

Εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μαζί με τον προπονητή παλεύουν απλήρωτοι για να πετύχουν κάτι από τους στόχους του συλλόγου. Η βαθμολογική διαφορά της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό που προπορεύεται άνοιξε νωρίς στους 6 βαθμούς. Ωστόσο, μια ματιά στο πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων» μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου μπορεί να φέρει αισιόδοξες σκέψεις στους «Ενωσίτες».

Στα επτά εναπομείναντα ματς (μαζί με το εξ αναβολής με τον Λεβαδειακό) η ΑΕΚ είναι σε θέση να πετύχει το απόλυτο, αν φυσικά είναι... ΑΕΚ. Οι αισιόδοξες σκέψεις προκύπτουν από το γεγονός ότι σε αυτά τα επτά παιχνίδια η «Ένωση» θα βγει μόλις μία φορά εκτός Αθήνας και μόλις δύο εκτός ΟΑΚΑ.

Έχουμε και λέμε: Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής (20/11) με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο, στο οποίο οποιαδήποτε άλλη κατάληξη πλην της νίκης... απαγορεύεται για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου. Πολύ γρήγορα, την Τετάρτη (23/11) η ΑΕΚ υποδέχεται ξανά στο ΟΑΚΑ τον Λεβαδειακό στο εξ αναβολής παιχνίδι που έχει να δώσει.

Η επόμενη δοκιμασία της ΑΕΚ είναι και η μοναδική στην επαρχία για το υπόλοιπο του πρώτου γύρου. Η «Ένωση» θα πάει στο Αγρίνιο να αντιμετωπίσει τον φιλόδοξο Παναιτωλικό, σε ένα ματς που εαν θέλει να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο θα πρέπει να το κερδίσει. Ακολουθούν δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Κέρκυρα και ΠΑΣ Γιάννινα και στην συνέχεια οι «κιτρινόμαυροι» θα πάνε στο Περιστέρι να παίξουν με τον πολύ ισχυρό Ατρόμητο.

Σε αυτό το ματς λογικά η ΑΕΚ θα έχει και τους οπαδούς της στο πλευρό της, συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας περιορίζεται. Δεν παύει, όμως, ο Ατρόμητος να είναι μια πολύ καλή ομάδα που περιμένει να πάρει την εκδίκησή του από την ΑΕΚ για τα γεγονότα του περσινού τελικού Κυπέλλου. Ο πρώτος γύρος κλείνει για την «Ένωση» και πάλι στο ΟΑΚΑ απέναντι στην νεοφώτιστη Δόξα Δράμας.

Συμπεραίνει κανείς ότι εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» περάσουν νικηφόρα από το Αγρίνιο και δεν... αυτοκτονήσουν σε κάποιο εντός έδρας παιχνίδι, τότε έχουν μπροστά τους μόλις ένα πολύ ψηλό εμπόδιο, αυτό του Ατρόμητου. Πάντως, μια κανονική ΑΕΚ με στόχους, δυναμική και φιλοδοξίες, σε αυτά τα επτά παιχνίδια μπορεί να πάρει 21 βαθμούς...

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΓΩΝΑΣ

10η

ΑΕΚ – Αστέρας Τρ.

1η (εξ αναβολής)

ΑΕΚ - Λεβαδειακός

11η

Παναιτωλικός - ΑΕΚ

12η

ΑΕΚ - Κέρκυρα

13η

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

14η

Ατρόμητος - ΑΕΚ

15η

ΑΕΚ – Δόξα Δράμας

 

{textlink02}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved