Τζεμπούρ: «Απολαμβάνω να είμαι στον Ολυμπιακό»

Τζεμπούρ: «Απολαμβάνω να είμαι στον Ολυμπιακό»

Αισιόδοξος ότι θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει ότι καλύτερο, προκειμένου να πάρει τη νίκη.

Ο Αλγερινός επιθετικός του Ολυμπιακού έδωσε συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής», τονίζοντας ότι ότι απολαμβάνει το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ είπε μεταξύ άλλων:

-Πως είναι το γόνατό σου; Νιώθεις καλά; Θα παίξεις στο ντέρμπι;
«Είμαι καλά. Κάνω θεραπεία και ευελπιστώ πως όλα θα πάνε καλά. Ελπίζω ότι θα παίξω με τον Παναθηναϊκό, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

-Ποιες είναι οι προσδοκίες του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
«Να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε στο ματς».

-Πιστεύεις ότι είστε φαβορί βάσει της εικόνας των δύο ομάδων φέτος και της έδρας;
«Πάντα όταν παίζεις στο σπίτι σου έχεις το προβάδισμα για τη νίκη. Το ντέρμπι είναι σαν αγώνας Κυπέλλου. Είναι περίπλοκο να πεις ποιος είναι το απόλυτο φαβορί και ποιος όχι. Και οι δύο ομάδες θα παλέψουν. Η πιο επιθετική και αυτή που θα βγάλει περισσότερη ενέργεια στον αγώνα θα έχει τις πιο πολλές ελπίδες. Μένει να δούμε ποιος θα είναι. Αν τα κάνουμε αυτά θα είμαστε το φαβορί. Αν πάμε χαλαροί και πιστέψουμε ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι θα το χάσουμε πριν καν αρχίσει, θα είμαστε looser».

-Αισθάνεσαι πίεση για το ντέρμπι;
«Σε κάθε ματς νιώθουμε πίεση. Όταν είμαι στο γήπεδο είμαι σαν στο σπίτι μου. Είμαι ήρεμος, άνετος και κάνω τη δουλειά μου. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».

-Σκοράρεις 3,8 γκολ ανά πεντάδα αγώνων με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Τι σημαίνει για σένα και πως το εξηγείς αυτό το ποσοστό;
«Θέλω σταθερότητα όταν πάω κάπου. Βρήκα σταθερότητα στον Ολυμπιακό. Απολαμβάνω να είμαι στον Ολυμπιακό. Όλα γίνονται στην εντέλεια εδώ. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός. Αισθάνομαι τέλεια και γι αυτό σκοράρω συχνά. Είναι δουλειά όλης της ομάδας το γκολ, εγώ απλώς είμαι μπροστά και έχω τα τελειώματα των φάσεων. Το ότι σκοράρω οφείλεται σε όλους και εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου».

-Τι πρέπει να αλλάξεις ή να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;
«Πρέπει να γίνω περισσότερο φονιάς, killer όπως λέμε. Πρέπει να είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στις επιθέσεις. Μπορώ να γίνω κι άλλο killer».

-Μίλησες για σταθερότητα στον Ολυμπιακό, αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με την ΑΕΚ και τις προηγούμενες ομάδες σου;
«Αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, όταν ήμουν στον Πανιώνιο υπήρχε ομοιότητα με αυτό που ζω τώρα στον Ολυμπιακό όσον αφορά στη φόρμα μου. Είχα πάει στον Πανιώνιο από τον Ατρόμητο, χρειάστηκα χρόνο για να βρω τα πατήματά μου και τη συνοχή με τους συμπαίκτες μου κι έκανα μια πολύ καλή σεζόν. Το ότι έφυγα με προβλήματα από τον Ατρόμητο και πήγα στον Πανιώνιο και έπαιξα καλά μού θυμίζει λίγο και αυτό που ζω τώρα. Έφυγα με προβλήματα από την ΑΕΚ και ήρθα στον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη στιγμή. Όλοι εδώ στον Ολυμπιακό ξέρουν πώς να με χρησιμοποιήσουν για να αποδώσω τα μέγιστα. Είμαι για τα καλά πλέον μέσα στην ομάδα. Αυτή ακριβώς είναι η σταθερότητα που ζήταγα. Και τώρα που τη βρήκα παίζω ελεύθερα και σκοράρω».

-Είσαι κοντά έναν χρόνο στον Ολυμπιακό και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Αισθάνεσαι ότι απαντάς σε αυτούς που σε έλεγαν κακό παιδί στις παλιές ομάδες;
«Στην ΑΕΚ είχα τα περισσότερα προβλήματα. Νιώθω ότι έκανα πολύ καλή κίνηση φεύγοντας από την ΑΕΚ. Ξέρω τώρα ποιος ήταν ο ένοχος και γιατί ήταν αγενείς και κακοί μαζί μου. Θα τα πω κάποια στιγμή. Δεν είναι ώρα να τα πούμε τώρα. Ξέρω ποιος είναι ποιος. Όταν έχω πρόβλημα πάντα το ξεπερνώ. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι πως όταν απέκτησα το πρόβλημα προσπάθησα να το ξεπεράσω, ενώ κάποιοι άλλοι δεν προσπαθούν να το ξεπεράσουν και το αφήνουν... δίπλα τους. Εγώ το αφήνω πίσω μου».

-Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στον Ολυμπιακό;
«Θέλω να πω κάτι που δεν έχω ξαναπεί και είναι σημαντικό. Μετά τα μπλεξίματα με την ΑΕΚ είχα πάρει την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Να μην ξαναγυρίσω πίσω. Ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μου είπε: σκέψου το δύο φορές, πριν φύγεις την περίπτωση του Ολυμπιακού και τι μπορεί να σου προσφέρει αγωνιστικά αυτή η ομάδα. Ήμουν στην ΑΕΚ μαζί του και μου είπε για τον Ολυμπιακό. Του είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι. Αρχικά ο στόχος μου ήταν να φύγω από την Ελλάδα. Είχα πάρει την απόφασή μου και δεν σκόπευα να την αλλάξω.

Ένιωθα ότι είχα τελειώσει από εδώ και επιθυμούσα να ζήσω και άλλη μια εμπειρία στο εξωτερικό. Είχα προτάσεις για να πάω σε άλλα πρωταθλήματα, σε 3-4 ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα. Ο «Πάτσα» μου είπε να το σκεφτώ. Ως τότε δεν είχαμε καμία επαφή με τον Ολυμπιακό. Μου μίλησε και μου έβαλε ιδέες. Είχαμε μεγάλη κουβέντα και τότε αποφάσισα να μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Στη συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο ένιωσα πολύ καλά από την αρχή. Είδα έναν πραγματικό άντρα απέναντί μου».

-Τώρα που είσαι στον Ολυμπιακό ξέχασες τη φυγή σου στο εξωτερικό; Θες να μείνεις εδώ στην Ελλάδα για περισσότερο;
«Πρέπει να καταλάβετε αυτά που έζησα στην ΑΕΚ. Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθώ και να παίξω μπάλα. Μετά από ένα μήνα που πήγα εκεί ο πρόεδρος έφυγε. Είχα δυσκολίες. Είχα επιθέσεις από κόσμο. Μάλλον έφταιγε ότι με αγόρασαν με πολλά λεφτά. Όλα αυτά δημιούργησαν αστάθεια γύρω από εμένα και άκουγα συνέχεια ότι ο Τζιμπούρ πρέπει να φύγει. Πολλά άτομα προσπάθησαν να με ενοχλήσουν, αλλά δόξα τω Θεώ φάνηκα δυνατός. Τώρα που τα σκέφτομαι, όσα έζησα στην ΑΕΚ με έκαναν πιο δυνατό. Τα πράγματα που δεν σε σκοτώνουν, όπως λένε, σε κάνουν πιο δυνατό.

Αλήθεια είναι αυτό. Πάντα μάχομαι για να κάνω τον κόσμο και αυτούς που πιστεύουν σε μένα περήφανους. Δεν κάνω τουρισμό. Έδινα ότι μπορούσα κάθε φορά που αγωνιζόμουν. Ήθελα να αποδείξω ότι η επένδυση που έκανε η ΑΕΚ ήταν σωστή. Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν ήθελαν να τα καταφέρω. Έλεγα εντάξει θα προσπαθήσω να επιβιώσω. Για τις φιλοδοξίες μου πάντα θα έχω γιατί η φιλοδοξία σε κάνει να θες να μείνεις ζωντανός. Όσο είμαι εδώ θα παίζω για τη φανέλα του Ολυμπιακού. Βρήκα τον Παράδεισο μου στον Ολυμπιακό. Όταν είσαι παίκτης πρέπει να βλέπεις την αλήθεια.

Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός, έχει το γήπεδό του, έχει φανατικούς και πολλούς οπαδούς, σπουδαίους παίκτες, φοβερό προπονητικό κέντρο. Όλοι με αγαπούν. Νιώθω άνετα, δεν έχω παράπονο. Όχι δεν σκέφτομαι να φύγω τώρα. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Δεν ξέρεις τι έρχεται. Αν με θέλει ο πρόεδρος, ο προπονητής και οι οπαδοί δεν έχω λόγο να φύγω. Έψαχνα τη σταθερότητα και τη βρήκα στον Ολυμπιακό. Και για μια ζωή θα μπορούσα να μείνω εδώ, αν με θέλουν».

-Πόσο σε βοήθησε ο Βαλβέρδε, πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του στην καλή σου απόδοση και την ηρεμία σου στον Ολυμπιακό;
«Μου δίνει εμπιστοσύνη. Πρέπει να την ανταποδώσω. Έχουμε μια καλή ξεχωριστή σχέση. Ανακαλύπτουμε ο ένας τον άλλο μέρα με τη μέρα. Μετά από έναν χρόνο κατάλαβε ποιος είμαι. Είναι καλό να σε καταλαβαίνουν. Σίγουρα είναι πολλά πράγματα που πρέπει να τα διορθώσω. Θέλω να γίνομαι ολοένα και καλύτερος».

-Είναι ο Βαλβέρδε από τους καλύτερους προπονητές σου ως τώρα ή ίσως ο καλύτερος;
«Έχει καλή φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο που πραγματικά λατρεύω. Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται για το ποδόσφαιρο. Του αρέσει να παίζει απλά στην επίθεση. Θέλει να πηγαίνεις κατευθείαν στο τέρμα. Είναι μερικά πράγματα που φαίνονται λεπτομέρειες, αλλά οι παίκτες θέλουν να τα ακούν αυτά και να παίζουν το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής. Είναι πολύ καλό που είμαστε μαζί του».

-Πώς νιώθεις που ο Ολυμπιακός είναι πίσω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία;
«Είναι μη αποδεκτό ότι είμαστε πίσω από τον Παναθηναϊκό. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχουμε παίξει πολλά ματς και ειδικά όταν μεσολαβούν ματς της Ευρώπης χάνεις αρκετές από τις δυνάμεις και την αυτοσυγκέντρωση. Το να είμαστε δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλό για μας. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς γιατί μπορεί οι αντίπαλοι να ξεφύγουν και θα είναι δύσκολα τα πράγματα για εμάς στη συνέχεια. Για τον Παναθηναϊκό λέγεται ότι παίζουν φανταστικό ποδόσφαιρο, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί λέγεται αυτό.

Είναι λογικό να παίζουν κάπως καλύτερα φέτος. Είναι φρέσκοι, δεν έχουν Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός παίζει Ευρώπη, η ΑΕΚ παίζει Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ παίζει Ευρώπη... Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει. Για αυτό είχα πει και παλαιότερα ότι δεν ήταν καλό για μας που ο Παναθηναϊκός δεν μετέχει φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουν την ευκαιρία να είναι πιο έτοιμοι στα ματς πρωταθλήματος. Ακριβώς για αυτό θα είναι πιο γλυκό να τους κερδίσουμε στο ντέρμπι. Τώρα είμαστε πίσω στη βαθμολογία και έχουμε έναν επιπλέον λόγο να τους κερδίσουμε».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved