Κωστούλας: «Αρνήθηκα να πάω μαζί τους και με έστηναν»! (video)

Κωστούλας: «Αρνήθηκα να πάω μαζί τους και με έστηναν»! (video)

Στην αποκάλυψη πως το κύκλωμα των «στημένων» αγώνων που ξεσκεπάστηκε τους προηγούμενους μήνες τον πλησίασε αρκετές φορές, ωστόσο η άρνησή του να εμπλακεί με το παρασκήνιο έβαλε στο στόχαστρο τους τον Παναιτωλικό, προέβη ο πρόεδρος των Αγρινιωτών, Φώτης Κωστούλας.

«Με έβαλαν απέναντι και αφού δεν ήμουν μαζί τους με έστηναν. Μερικοί από αυτούς που ξέραμε ότι μας έστησαν τους είδαμε στην συνέχεια και κατηγορούμενους και διωγμένους»,  ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Κωστούλα στην εκπομπή «Εφ' όλης της ύλης» του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΧΕΛΩΟΣ TV».

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην περιπέτεια της «Super League», κάνοντας πρώτα μια αναδρομή στα δύσκολα χρόνια της ομάδας, αλλά και σε όλα τα… καυτά ζητήματα της ομάδας.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Φώτη Κωστούλα:

Για το αν έχει αλλάξει πλέον η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού: «Δεν γίναμε ξαφνικά εκκλησία. Μη το νομίζουμε αυτό. Ο τρόπος για να ξεφεύγει κανείς και να παρανομεί υπάρχει ακόμη. Οπότε καλό είναι να προσέχουμε και τώρα».

Για το αν η κρίση έχει αγγίξει και τον Παναιτωλικό: «Φέτος ο Παναιτωλικός έχει λιγότερα έσοδα από όσα θα υπήρχαν αν πέρσι ήμασταν στην Σούπερ Λίγκα. Πάλι δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός μας γιατί άλλα χρήματα υπολογίζαμε τον Ιούλιο ότι θα παίρναμε. Τόσο από τον ΟΠΑΠ που δεν έχουμε κάνει ακόμη σύμβαση, όσο και από τα τηλεοπτικά της ΝΟVΑ. Ξαφνικά κόβονται όλα. Υπάρχει και το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και το σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο και όλες οι εταιρίες περιορίζουν τα έξοδα! Είναι όμως σημαντική η βοήθεια από τον κόσμο και πως αντιμετωπίζει την κατάσταση στην Σούπερ Λίγκα που γεμίζει το γήπεδο. Από την άποψη των εισιτηρίων είμαστε πολύ καλύτερα από ότι υπολογίζαμε! Από τις χορηγίες της τοπικής κοινωνίας υπάρχει μια μικρή κάμψη αλλά είναι λογικό λόγω κρίσης. Αντίθετα από τις μεγάλες επιχειρήσεις στην πόλη δεν έχουμε το παραμικρό έσοδο».

Για το πως σχεδιάστηκε το καλοκαίρι η ομάδα: «Ανεβάσαμε τον προϋπολογισμό σε ότι αφορά τους παίκτες και την οργάνωση της ομάδας. Ανεβήκαμε κατηγορία, αλλάζουν και οι απαιτήσεις. Αν και κάναμε μεγάλες προσαρμογές προς τα πάνω πήραμε και καλό έμψυχο υλικό. Ως τώρα πάμε καλά και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια. Πάμε βήμα-βήμα. Όσο μπορώ να βάζω χρήματα προχωράμε. Να βρεθώ στην κατάσταση άλλων ομάδων που χρεώνονται για να τα μπαλώσουν του χρόνου αυτό δεν θα το κάνω. Αυτή την στιγμή υπολογίζουμε τα έσοδα μας και δεν ξεφεύγουμε πολύ».

Για τον τρόπο του μεταγραφικού σχεδιασμού: «Είδαμε πάρα πολλούς παίκτες. Είχαμε μια ατελείωτη λίστα. Σε πολλούς είπαμε «όχι ευχαριστώ» γιατί ήταν ακριβοί. Προσαρμοστήκαμε στα δικά μας δεδομένα. Την επιλογή των παικτών την κάνει ένα τιμ που έχουμε. Είναι ο προπονητής, είναι ο κ. Μπελεβώνης, ο κ. Νταλακούρας, είμαι εγώ και 2 ακόμη άτομα από το συμβούλιο. Συζητάμε συνέχεια για τους παίκτες. Λέμε αν ένας παίκτης θα βγει ή δεν θα βγει. Τους παρακολουθούμε αφού οι παίκτες είναι η περιουσία μας. Είναι όμως αδύνατο να μην κάνεις λάθη όταν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το παράπονο του κόσμου από τον ίδιο: «Δεν το έχω σκεφτεί. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μου το λένε. Καλή είναι η καλόπιστη κριτική. Την αντέχω όταν ξέρω ότι είναι για το καλό της ομάδας. Την γκρίνια δεν αντέχω και είμαι έναντι σε αυτή. Οι περισσότεροι φίλαθλοι είναι σωστοί. Αυτοί οι λίγοι που γκρινιάζουν δεν τους ακούμε. Αν μου πουν σοβαρά πράγματα τους ακούω όλους. Αυτό πιστεύω και είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω».

Για τον στόχο του Παναιτωλικού τη φετινή σεζόν: «Χτίσαμε την ομάδα με στόχο την παραμονή. Δεν το συζητάμε αυτό. Όλες οι μεταγραφές βάση αυτού του στόχου έγιναν και γι' αυτό κάναμε και πολλές υπερβάσεις στο μπάτζετ. Θέλουμε μια παραμονή χωρίς να μας βγει η ψυχή μέχρι τέλους. Ο προπονητής δίνει ότι μπορεί.
Ο στόχος είναι εφικτός με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αλλάζουμε λίγο τον στόχο και τώρα θέλουμε μια άνετη παραμονή. Ανεβάζουμε λίγο τον πήχη για να ξέρουν κι οι παίκτες τι θέλουμε. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να διαλέγουμε ματς. Τα παιχνίδια κρίνονται σε μικρές λεπτομέρειες και εμείς δεν έχουμε πολυτέλεια να πούμε αυτό θα το χάσουμε. Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ θα πάμε να κερδίσουμε ή να μην χάσουμε. Να πάρουμε βαθμό».

Για το όνειρο της Ευρώπης: «Μέσα μας το ευχόμαστε. Αλλά καλύτερα να μην το βάζουμε σαν στόχο και απογοητευτούμε. Ας έρθει έστω κι αν δεν το περιμένουμε. Για να μην χάσουμε την ψυχολογία μας. Είναι νωρίς ακόμη να το πούμε όμως. Ακόμη δεν έχουμε μετρήσει τις δυνάμεις. Ας περάσει πρώτα ο πρώτος γύρος για να δούμε τι μας γίνεται».

Για τη μετακίνηση των φιλάθλων: «Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αλλά και τους αντιπάλους μας από την στιγμή που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε εισιτήρια. Δεν μπορώ να το υποσχεθώ εγώ. Είναι και θέμα άλλων. Για να δεχτούμε κόσμο είναι δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερο γήπεδο για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Δεν είναι όμως μόνο θέμα ομάδων, αλλά και της αστυνομίας. Αυτή την στιγμή λένε όχι και δεν σου δίνει δυνατότητα για κάτι άλλο. Υπάρχει ανησυχία για τους οπαδούς άλλων ομάδων. Αν η αστυνομία πει όχι εμείς δεν θα διακινδυνεύσουμε τις ζωές των φιλάθλων».

Για τα έργα στο γήπεδο: «Είμαστε νόμιμοι σε όλα. Αν με την γραφειοκρατία που επικρατεί περιμέναμε κάποια πράγματα δεν θα είχαμε ούτε καν το πρώτο σκέπαστρο. Γινόμαστε εν μέρει... παράνομοι ξέροντας όμως ότι τις άδειες θα τις πάρουμε. Αν περιμέναμε δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε ούτε στην Σούπερ Λίγκα στο γήπεδο μας».
Για το αν υπάρχει σκέψη για κατασκευή νέου γηπέδου: «Όταν ήρθα στην ομάδα δεν είχα τότε στο μυαλό ότι θα προχωρήσουμε τόσο πολύ. Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις αλλά δεν περίμενα ότι θα κάναμε κι άλλες. Παλιότερα όταν ο Παναιτωλικός είχε πάει στο στάδιο ο κόσμος δεν ακολούθησε. Υπάρχει και το συναίσθημα και το άκουγα τότε πολύ που μου έλεγαν να μείνει εδώ η ομάδα. Αν ερχόμουν σήμερα στο Αγρίνιο θα το είχα σκεφτεί διαφορετικά και ίσως να είχα επιλέξει να κάνω ένα νέο μοντέρνο γήπεδο».

Για τον ερασιτέχνη: «Από την πρώτη μέρα τον στηρίζω. Κάθε χρόνο δίνω πολλά λεφτά και συνεχίζω. Από κάποια στοιχεία που έχω βάζω κάθε χρόνο τα μισά χρήματα. Τα παιδιά που είναι στο συμβούλιο έκαναν λάθη στον προγραμματισμό. Κάνουν καλή δουλειά αλλά θέλει περισσότερο προσοχή στα οικονομικά».

Καταλήγοντας, ο Κωστούλας αποκάλυψε πως στο μυαλό του βρίσκεται και η διοργάνωση μιας «Παναιτωλικής εβδομάδας» που θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με σκοπό τη διαφήμιση των προϊόντων που παράγει ο τόπος, ξεκαθαρίζοντας πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πρόκειται να εμπλακεί με την πολιτική.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Κωστούλας: «Αρνήθηκα να πάω μαζί τους και με έστηναν»! (video)



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved