Βαλβέρδε: «Ιδιαίτερη σχέση με τον Μαρινάκη»

Βαλβέρδε: «Ιδιαίτερη σχέση με τον Μαρινάκη»

Ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό και τη συνεργασία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων», κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου μέρους των απαντήσεών του στις ερωτήσεις των οπαδών των Πειραιωτών, μέσω του Olympiacos TV, χαρακτήρισε αξιαγάπητο τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος του έχει συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που δεν έχει συναντήσει σε καμία άλλη ομάδα που έχει εργαστεί.

Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για τους Νικοπολίδη, Τζόρτζεβιτς και Άντζα και την συμβολή τους στην ομάδα, όπως και για το τι σημαίνει για αυτόν η λέξη «Ολυμπιακός».

Αναλυτικά η συνέντευξη του «τσινγκούρι» στο επίσημο site των «ερυθρόλευκων»:

- Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχετε προπονήσει μέχρι στιγμής στην καριέρα σας;

«Δεν ξέρω, δεν μου αρέσει να μιλάω για τους καλύτερους, με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξεις έναν ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι πολύ καλοί από πλευράς τεχνικής άποψης, όπως ο Ιβάν Ντε Λα Πένια ή η περίπτωση του Γέστε, οι οποίοι είναι πάρα πολύ ψηλά από τεχνικής άποψης. Υπάρχουν όμως άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν περισσότερο ομαδικά, να προσφέρουν περισσότερο στην ομάδα, όπως η περίπτωση του Ορμπάιθ και επίσης υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι απαραίτητοι για μια ομάδα, όπως η περίπτωση του Νικοπολίδη, είναι ανεκτίμητοι για την ομάδα, η περίπτωση του Τζόρτζεβιτς, του Άντζα και μετά υπάρχουν άλλοι παίκτες οι οποίοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί από συναισθηματικές άποψης για μια ομάδα. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να διαλέξουμε ποτέ έναν. Θυμάσαι ένα όνομα και ξεχνάς ένα άλλο, οπότε θα ήταν πάρα πολύ άδικο να διαλέξεις μόνο έναν».

- Μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, πόσο αυστηρή αυτοκριτική κάνετε;

«Ναι, πολύ χειρότερη από την κριτική των εφημερίδων και ξέρουμε ότι οι κριτικές των εφημερίδων είναι σκληρές. Ναι, οι προπονητές τρελαίνονται, βασανίζονται με τις ήττες και τα κακά αποτελέσματα».

- Τι συμβουλές θα δίνατε σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει την καριέρα του προπονητή;

«Να είναι έτοιμος! Τι θα τον συμβούλευα… Όταν κάποιος θέλει να γίνει προπονητής το καλύτερο είναι να το δοκιμάσει γιατί υπάρχει μια αίσθηση ότι ο προπονητής κάνει κάτι πιο εύκολο απ’ ό,τι κάνει στην πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο εύκολο να γίνεις προπονητής, γιατί δεν είναι εύκολο να βάλεις τις ιδέες σου πάνω στον αγωνιστικό χώρο και να βγούνε. Εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που δεν μπορείς να ελέγξεις ή που πρέπει να τους ελέγξεις και δεν είναι τόσο απλό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να έχεις μια ιδέα στο μυαλό σου, ένα τρόπο και να συνεχίσεις με αυτόν μέχρι το τέλος ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, γιατί όταν θα έρθουν μερικά αρνητικά αποτελέσματα, θα έρθουν αμέσως οι αμφιβολίες. Εσύ πρέπει να μείνεις σταθερός σε αυτή την γραμμή».

- Μετά από ενάμισι χρόνο, πώς κρίνεται την συνεργασία σας με τη διοίκηση και τον κ. Μαρινάκη προσωπικά;

«Καλή, πολύ καλή. Πραγματικά είχα πάντα την στήριξη του προέδρου και του συλλόγου και έχουμε μια εγκάρδια σχέση. Εγώ γνωρίζω όπως κι εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι το ποδόσφαιρο, όλοι ξέρουμε πως εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα αλλά ανεξαρτήτως απ’ αυτό υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση κατά κάποιο τρόπο, πώς να το εξηγήσω εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον σύλλογο, με τον πρόεδρο, με τον κόσμο, είναι ένας σύλλογος όπου μου έχουν συμπεριφερθεί όπως πουθενά αλλού. Είμαι ευχαριστημένος εδώ και με αυτή την έννοια είμαι ικανοποιημένος. Λοιπόν, είμαι ικανοποιημένος, χαρούμενος και έχουμε μια σχέση, πώς να το πω, εγκάρδια γιατί δουελύουμε καλά και ταυτόχρονα έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης».

- Τι θα λέγατε σε κάποιον φίλο σας από την Ισπανία, που δεν γνωρίζει πολλά για την ομάδα, για το τι σημαίνει για εσάς η λέξη Ολυμπιακός;

«Ο κάθε προπονητής για την ομάδα του πιστεύει ότι είναι μια ιδιαίτερη ομάδα και όπως εγώ είμαι τώρα στον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι είναι η πιο σημαντική ομάδα στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει και στην Ισπανία. Όταν κάποιος υποστηρίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, νομίζει ότι είναι πιο σημαντικό στον κόσμο η Αθλέτικ. Όμως, αν κάτι έπρεπε να πω για τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ όλοι ήταν πιο γενναιόδωροι μαζί μου απ’ ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ. Ο κόσμος έχει ένα θετικό πάθος για την ομάδα του και όταν είσαι εδώ, σε υποδέχονται σαν να ήσουν στο σπίτι σου. Και για να είμαι ειλικρινής, αυτό που μου συνέβη στον Ολυμπιακό, εκτός από κάποιες δυσκολίες που είχα στην αρχή, δε μου έχει ξανασυμβεί ποτέ σε κανένα άλλο μέρος που ήμουν προπονητής. Ξέρω πως είναι ένας σύλλογος πολύ δύσκολος, ένας σύλλογος που έχεις πάντα την υποχρέωση να κερδίζεις, αλλά παράλληλα και ένας σύλλογος που σου προσφέρει πολλά».

- Σας σταματάνε οι οπαδοί της ομάδας στον δρόμο. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη των οπαδών για εσάς προσωπικά σαν προπονητή;

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι αξιαγάπητος, πάρα πολύ ζεστός μαζί σου και όταν σε συναντάει στο δρόμο σε χαιρετάει, είναι πολύ καλός μαζί σου. Όμως όχι μόνο αυτό, διότι όταν σε βλέπουν στο δρόμο, δεν σε σταματάνε απλά για να σε χαιρετήσουν και να σου που ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα και πάμε και γερά και δυνατά, αλλά έχουν και να σου δώσουν πάντα και κάποιες συμβουλές ή υποδείξεις. Σου λένε γιατί παίζει αυτός και όχι ο άλλος, γιατί εκείνο και όχι το άλλο, γιατί αυτός δεξιά και όχι αριστερά. Αυτό για παράδειγμα είναι κάτι που δεν συμβαίνει στην Ισπανία ή τουλάχιστον δεν συνηθίζεται να συμβαίνει. Στην Ισπανία απλά σε χαιρετάνε, αλλά εδώ έχουν μια συμβουλή να σου δώσουν ή και κάτι παραπάνω. Επίσης κάτι άλλο που μου κάνει μεγάλη εντύπωση στον κόσμο του Ολυμπιακού, είναι ότι γνωρίζουν τα πάντα γύρω από την ομάδα του Ολυμπιακού. Ακόμα και πράγματα που εγώ δεν τα γνωρίζω τόσο καλά, εκείνοι γνωρίζουν τα πάντα και όλες τις λεπτομέρειες, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ισπανία».

- Ποια είναι η γνώμη σας και την αστάθεια στην Ελλάδα;

«Η οικονομική κρίση είναι κάτι που δεν επηρεάζει μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία. Η αλήθεια είναι ότι οι οικονομικές δυνατότητες μιας χώρας αυτή την στιγμή μετράνε πολύ περισσότερο και λίγο-πολύ όλες αυτές οι χώρες που αναφέραμε πριν είναι αντικείμενο στα χέρια των δυνατών. Υπάρχουν δύσκολες στιγμές για τον κόσμο, θα έρθουν και άλλες δύσκολες στιγμές, όχι μόνο εδώ, αλλά και σε άλλα μέρη, όμως πιστεύω ότι μετά το τέλος αυτής της κρίσης, το αποτέλεσα θα είναι για καλό και ελπίζουμε να γίνει κάτι τέτοιο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα που είναι μια χώρα φανταστική».

- Πώς βλέπετε την πρωτοβουλία του Olympiacos TV να φέρει τον κόσμο κοντά στους πρωταγωνιστές, τους παίκτες, τους προπονητές, τη διοίκηση μέσω των ερωτήσεων από τον κόσμο;

«Μου αρέσει πολύ αυτή η πρωτοβουλία, γιατί η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον κόσμο και στους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ πέρα. Ο κόσμος νομίζει ότι εμείς εδώ είμαστε κάτι φοβερό, κάτι τελείως διαφορετικό. Όμως και εμείς είμαστε όπως όλοι που προσπαθούμε να δουλέψουμε γι’ αυτή την ομάδα και απ’ ό,τι φαίνεται από τις ερωτήσεις, όπως οι ερωτήσεις είναι πάρα πολύ λογικές, έτσι και οι απαντήσεις είναι λογικές. Το ποδόσφαιρο μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά είναι πάρα πολύ απλό».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε, πατώντας ΕΔΩ.

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved