Το μυαλό στο ντέρμπι και μόνο…

Το μυαλό στο ντέρμπι και μόνο…

Παρά την μεταγραφολογία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στον Παναθηναϊκό, άπαντες στο στρατόπεδο των «πρασίνων» είναι συγκεντρωμένοι στο επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στο «τριφύλλι» ξέρουν πολύ καλά πως το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» είναι το μεγαλύτερο κριτήριο για όλους και πως σε ενδεχόμενη επιτυχία η ομάδα θα έχει… κλείσει πολλά στόματα και θα έχει γίνει αυτόματα το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι από την Πορτογαλία και την Αίγυπτο υπάρχουν σενάρια για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού προς τους Βιέιρα, Ροντρίγκεζ και Γκέντο αντίστοιχα, στην Παιανία άπαντες είναι συγκεντρωμένοι στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περιμένει την επιστροφή στις προπονήσεις και την επιστροφή των διεθνών για να αρχίσει να καταστρώνει το τελικό πλάνο για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Πορτογάλος τεχνικός ήδη στις τελευταίες προπονήσεις δουλεύει πολύ στο κομμάτι της τακτικής και κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, αφού έχει αρκετούς από τους ανασταλτικούς του παίκτες στη διάθεσή του, ενώ με την επιστροφή των διεθνών θα αρχίσουν να γίνονται και οι τελικές δοκιμές για την ενδεκάδα που θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία του Φερέιρα πάντως, αλλά και με την εικόνα της ομάδας ως τώρα στο πρωτάθλημα και τις μεγάλες νίκες σε Τούμπα και ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αντίστοιχα, το βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού είναι πολύ πιθανό να μην έχει αλλαγές σε σχέση με τις τελευταίες αγωνιστικές.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς περιμένουν στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι, οι «πράσινοι» σε όλα τα… κλιμάκια του ποδοσφαιρικού τμήματος θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, να δουλέψουν πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι ενόψει της αναμέτρησης στην πλέον δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος για αυτούς – από άποψη φανατισμού και… κακού προηγουμένου στο Φάληρο – έτσι ώστε να παρουσιαστούν απόλυτα έτοιμοι το επόμενο Σάββατο (19/11).

Υπό σκέψη για την ενίσχυση

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, κουβέντα για μεταγραφές αυτή την περίοδο στον Παναθηναϊκό δεν… χωράει. Ειδικά την εβδομάδα που διανύουμε, αφού άπαντες «βλέπουν» Ολυμπιακό και ντέρμπι. Όταν ωστόσο έρθει η στιγμή να συζητηθούν και τα θέματα της ενίσχυσης της ομάδας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δυο βασικοί παράμετροι πριν γίνουν επίσημες κρούσεις από την πλευρά του «τριφυλλιού» προς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι το διοικητικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στην παρούσα φάση το «τριφύλλι» δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει σημαντικές κινήσεις και να δαπανήσει χρήματα, αν όμως τα πράγματα έχουν προχωρήσει και υπάρχει νέος ιδιοκτήτης – με την υπόθεση του πρίγκιπα να προχωράει κανονικά ως τώρα – τότε θα μπει σε νέα βάση η δυνατότητα του Παναθηναϊκού να προχωρήσει σε ενίσχυση.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει απόλυτα και το ποια είναι τα «θέλω» του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός συνηθίζει να «προστατεύει» το ρόστερ που έχει στα χέρια του και δε θα πει ποτέ πως θέλει παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις. Η φιλοσοφία του πάντως, όπως έλεγε από τη διάρκεια της προετοιμασίας όταν και «έχτιζε» τον φετινό Παναθηναϊκό, είναι πως η επιθετική γραμμή είναι αυτή που δίνει πρωταθλήματα σε πρωταθλήματα όπως το ελληνικό.

Εξυπακούεται βέβαια πως αν ο 65χρονος προπονητής εντοπίσει κενά στο ρόστερ και σε άλλες γραμμές, θα εισηγηθεί για ενίσχυση. Για την ώρα πάντως, οι μεταγραφικές φήμες θέλουν τους «πράσινους» να εξετάζουν ποδοσφαιριστές από την μέση και μπροστά, όπως είναι οι Βιέιρα, Ροντρίγκεζ και Γκέντο…

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved