Μοντέστο: «Θα κερδίσουμε με μυαλό και καρδιά»

Μοντέστο: «Θα κερδίσουμε με μυαλό και καρδιά»

Ο Φρανσουά Μοντέστο δεν κρύβει ότι περιμένει πως και πως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και υπογράμμισε ότι είναι μονόδρομος η νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος άσος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Μαρσέιγ για το Champions League, για την παρουσία του στην Ελλάδα, αλλά και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μοντέστο για:

Το που υπερτερεί ο Ολυμπιακός σε σχέση τον Παναθηναϊκό: «Εμείς εδώ και 1,5 χρόνο παίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Κερδίζουμε πολλά παιχνίδια δεν θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε καλά τότε θα κερδίσουμε και τον Παναθηναϊκό».

Το εάν θεωρεί τον εαυτό του...πολυεργαλείο: «Είμαι το κορσικό κλειδί και όχι το γαλλικό. Παίζω σε πολλές θέσεις αλλά το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα και αν πρέπει να θυσιαστώ για το καλό της ομάδας δεν έχω κανένα πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση. Άλλωστε στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις».

Το που θέλει να αγωνίζεται: «Αυτό που θέλω είναι να παίζω. Ομολογώ όμως ότι τον τελευταίο χρόνο έχω ανακαλύψει την θέση του αμυντικού χαφ που μου έδωσε ο κόουτς και ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ».

Τον απολογισμό της έως τώρα παρουσίας του στον Ολυμπιακό: «Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ καλή. Κατάφερα να ενσωματωθώ γρήγορα στην ομάδα και με βοήθησε πολύ ο Ολυμπιακός και οι συμπαίκτες για να προσαρμοστώ. Πήραμε πρωτάθλημα με έναν νέο προπονητή, μία νέα ομάδα και έναν καινούριο πρόεδρο και ελπίζω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και η φετινή σεζόν. Όταν πρωτοήρθα μου έκαναν εντύπωση τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό και παρά την δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα βλέπω ότι ο κόσμος είναι εγκάρδιος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Τις διαφορές μεταξύ γαλλικού, ιταλικού και ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το γαλλικό ποδόσφαιρο στηρίζεται πολύ στην φυσική κατάσταση με παίκτες που προέρχονται από την Αφρική κατά κύριο λόγο. Στην Ιταλία υπάρχει πολλή τακτική και ένα μικρό λάθος μπορεί να στοιχίσει. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιο ανοιχτά. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τακτική με τις ομάδες να έχουν ως μοναδικό σκοπό να σκοράρουν».

Το στιλ που του αρέσει να παίζει: «Προέρχομαι από την Κορσική και η κουλτούρα μου είναι εντελώς διαφορετική από την γαλλική. Έχω παίξει πολύ στην αλάνα. Η νοοτροπία μας σαν Κορσικανοί είναι πολύ διαφορετική γιατί ξέρουμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να πετύχουμε πράγματα γιατί δεν είμαστε ουσιαστικά Γάλλοι».

Τις ακαδημίες: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πολλά παιδιά παίζουν στον δρόμο σε αλάνες αλλά θα πρέπει να υπάρχουν ακαδημίες για να μαζεύουν τα ταλέντα και να τα προωθήσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον».

Το ανεκπλήρωτο όνειρό του: «Να με δει ο πατέρας μου να παίζω στην πρώτη κατηγορία».

Την αναμέτρηση με την Μαρσέιγ για Champions League: «Πρέπει να βάλουμε γκολ κόντρα στην Μαρσέιγ και να προσέξουμε πολύ την άμυνα μας. Μέχρι τώρα η πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League ήταν πολύ καλή αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παίξαμε καλά με Αρσεναλ και Ντόρτμουντ και χρειάζεται να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, αλλά παράλληλα να έχουμε και την «εύνοια» της διαιτησίας που μην ξεχνάμε ότι δεν μας έδωσε το πέναλτι στην Γερμανία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ο Ντεσάν είχε μία κόντρα με τη διοίκηση, αλλά οι παίκτες της ομάδας έχουν ταχθεί με το μέρος του. Τον στηρίζουν κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο δεμένοι και θα παίζουν με περισσότερο πάθος. Άλλωστε στα 5-6 τελευταία παιχνίδια παίζουν αρκετά καλά και δεν θα έχουν καμία σχέση με τον τρόπο που έπαιξαν στην Αθήνα».

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Ξέρουμε ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και ένα από τα δύο της χρονιάς. Το περσινό ήταν κάτι πολύ καινούριο για τους περισσότερους που είχαν έρθει ,αλλά τώρα έχουμε πλέον συνηθίσει να παίζουμε τέτοια ματς και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα. Είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας που πρέπει να το κερδίσουμε και για να γίνει αυτό χρειάζεται μυαλό και καρδιά»!

Το πρόβλημα που φαίνεται να έχει ο Ολυμπιακός στις στημένες φάσεις: «Το βασικό μας πρόβλημα -αν έχουμε πρόβλημα- είναι οι στημένες φάσεις. Με ΟΦΗ και Άρη δεχτήκαμε δύο γκολ από τέτοιες καταστάσεις. Κανένας αντίπαλος δεν μας έχει φοβίσει μέσα στον αγώνα, οπότε είναι στο δικό μας χέρι να έχουμε εμείς καλύτερα μαρκαρίσματα και να μην δεχόμαστε τέτοια γκολ».

Τον κόσμο: «Θέλουμε να γεμίσουν το γήπεδο ,να δημιουργήσουν καλή ατμόσφαιρα όπως κάνουν πάντα και στο τέλος να κάνουμε μία μικρή φιέστα κερδίζοντας τον αντίπαλό μας».

 

{textlink02}

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved