Τα δεδομένα και το «παράθυρο» για Ροντρίγκεζ…

Τα δεδομένα και το «παράθυρο» για Ροντρίγκεζ…

Το Onsports «σκάλισε» τα δεδομένα για την υπόθεση του Κριστιάν Ροντρίγκεζ και αυτό που προκύπτει για τον Παναθηναϊκό είναι πως ή θα πληρώσει την Πόρτο για να πάρει τον Ουρουγουανό ή θα βάλει… μπρος τις διασυνδέσεις του Ζεσουάλδο Φερέιρα για να επιτύχει το δανεισμό του.

Αν και έχουμε μπει πλέον για τα καλά σε εβδομάδα ντέρμπι, η μεταγραφολογία επανήλθε στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό. Ένα όνομα που απασχόλησε τους «πράσινους» και το καλοκαίρι – όχι ωστόσο για πολύ λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας – είναι αυτό του Κριστιάν Ροντρίγκεζ.

Μια περίπτωση που αποτελεί ένα άκρως θελκτικό πακέτο για το «τριφύλλι» και για τον προπονητή που θέλει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ουρουγουανού, αλλά και που είναι ιδιαιτέρως δύσκολη για τα οικονομικά δεδομένα των «πράσινων» στην παρούσα φάση.

Είναι περιζήτητος…

Ο Ουρουγουανός εξτρέμ που είχε βασικό ρόλο στην αναμόρφωση της Πόρτο από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, έχει συμπληρώσει 60 συμμετοχές με 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «δράκους» από το 2008, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της πορτογαλικής ομάδας αποτελεί ακόμα ένα «hot» όνομα στην ευρωπαϊκή αγορά. Το βιογραφικό του και η παρουσία του σε Πενιαρόλ (40/4), Παρί Σεν Ζερμέν (36/1), Μπενφίκα (24/6) και Πόρτο, μαρτυρούν άλλωστε και την ποιότητά του.

Ήδη, στους «δράκους» έχουν κάνει κρούσεις αρκετές ομάδες από το εξωτερικό και αυτή που έχει «δουλέψει» περισσότερο είναι η Ρούμπιν Καζάν. Παράλληλα, εκτός του Παναθηναϊκού που μέσω του Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάνει τη διερευνητική επαφή, υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη και από ομάδα της Τουρκίας που αναζητά ποδοσφαιριστή στη θέση που αγωνίζεται και θέλει να κάνει τη διαφορά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου.

Οι «δράκοι» δεν συζητούν δανεισμό

Την ίδια ώρα, ο Κριστιάν Ροντρίγκεζ σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onsports, δύσκολα θα δεχθεί να πει το «ναι» στην πρόταση των Ρώσων ή σε μια ενδεχόμενη των Τούρκων. Ο ίδιος όπως λένε οι πληροφορίες έχει στόχο είτε να κάνει ένα τελευταίο «άλμα» στην καριέρα του αναζητώντας ομάδα στην Αγγλία ή την Ισπανία, είτε να επιστρέψει στην Γαλλία όπου έχει αφήσει «καλό» όνομα από το πέρασμα του στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι πρωτευουσιάνοι άλλωστε τον είχαν πουλήσει 8 εκατ. ευρώ στην Πόρτο και οι «δράκοι» δύσκολα θα τον αφήσουν να «χαθεί» χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο το καλοκαίρι του 2012 που τελειώνει το συμβόλαιό του και μένει ελεύθερος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ η Πόρτο δε θα πει όχι στην πώλησή του τον Ιανουάριο, από τον οποίο άλλωστε έχει και το δικαίωμα να διαπραγματευτεί για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αν αυτός έρθει στο τέλος της σεζόν.

Έτσι, σύμφωνα με όσα λένε οι πηγές από την Ιβηρική, η Πόρτο δεν μπαίνει στη διαδικασία να διαπραγματευτεί το δανεισμό του Κριστιάν Ροντρίγκεζ, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ο παίκτης να «κολλήσει» στην ομάδα που θα δοθεί δανεικός και να μείνει εκεί μετά το πέρας του συμβολαίου του με τους «δράκους».

Ο ρόλος του Ζεσουάλδο ή… του πρίγκιπα

Με τα τωρινά δεδομένα, η μοναδική περίπτωση να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κάνει κίνηση για τον Κριστιάν Ροντρίγκεζ, είναι να «μετρήσει» η παρουσία του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο «καθηγητής» είναι άνθρωπος που μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις στην Πόρτο και ίσως να μπορεί να μεταπείσει τους ανθρώπους των «δράκων» και να διαπραγματευτεί ένα δανεισμό. Στην παρούσα φάση, πάντως, πέρα από μια διερευνητική κρούση που μπορεί να έχει κάνει ο «καθηγητής» - όπως αποκαλούν οι Πορτογάλοι τον προπονητή του Παναθηναϊκού – οι «πράσινοι» δεν μπαίνουν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και μεταγραφικής δραστηριότητας. Άλλωστε, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την επόμενη μέρα στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το τι θα γίνει τελικά στην υπόθεση του πρίγκιπα, ίσως να φέρει μεταγενέστερη εξέλιξη και στο θέμα του Ροντρίγκεζ. Αν δηλαδή ο Ουρουγουανός δεν έχει φύγει από την Πόρτο και η υπόθεση είναι ακόμα «ζωντανή», τότε ο Παναθηναϊκός υπό νέα ιδιοκτησία και με οικονομική ευρωστία θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να κάνει κίνηση και να υλοποιήσει μια τέτοια μεταγραφή, που εκτός από ποιότητα στο ρόστερ, θα «ζεστάνει» και τον κόσμο της ομάδας…

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved