Βαλβέρδε: «Να διορθώσουμε την άμυνά μας» (video)

Βαλβέρδε: «Να διορθώσουμε την άμυνά μας» (video)

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διορθώσει τη στρατηγική του στις στημένες φάσεις, σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» εγκαινίασε τη νέα ενότητα στο επίσημο site της ομάδας με τις… ανακρίσεις των πρωταγωνιστών και την Παρασκευή (11/11) δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο μέρος, από τα τρία, των απαντήσεών του στα ερωτήματα των φιλάθλων των Πειραιωτών. Τα δύο επόμενα μέρη της «ανάκρισης» του Ερνέστο Βαλβέρδε, αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, καθώς υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 ερωτήσεις, από τις οποίες επιλέχθηκαν τελικά 22 αν και αρχικά ο προγραμματισμός ανέφερε 10 ερωτήσεις. Για τον λόγο αυτό, οι ιθύνοντες της ομάδας ευχαρίστησαν τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Ο «τσινγκούρι» μίλησε για την ελληνοποίηση του ρόστερ, μετά τις αποχωρήσεις πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, το πρόβλημα με τα εύκολα τέρματα που δέχονται οι «ερυθρόλευκοι», το ενδεχόμενο παραμονής του για πολλά χρόνια στην ομάδα, την επιλογή των Μαρκάνο και Κοστάντσο, αλλά και τη μη χρησιμοποίηση των Πάντελιτς και Φετφατζίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε (μέρος Α’):

- Βλέπουμε ότι φέτος στον Ολυμπιακό αγωνίζονται πολύ ξένοι ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πλάνο ελληνοποίησης του ρόστερ στο άμεσο μέλλον;

«Ναι, είναι αλήθεια πως σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά που είχα δουλέψει στον Ολυμπιακό, οι Έλληνες παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι λιγότεροι. Γιατί σε πάρα πολλούς Έλληνες παίκτες έληξε το συμβόλαιό του ή σταμάτησαν την καριέρα τους, όπως ο Στολτίδης, ο Άντζας, ο Τάσος Πάντος, ο Τζόρτζεβιτς, που επίσης τον θεωρώ Έλληνα. Αυτοί οι παίκτες αφήνουν ένα κενό πίσω τους και τώρα πρέπει με το χρόνο να το καλύψουμε, αλλά οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν αυτό το κενό πρέπει να είναι της ίδιας αξίας, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα πάρα πολύ απαιτητική και οι παίκτες που θα έρθουν να καλύψουν αυτό το κενό πρέπει να έχουν τις ίδιες δυνατότητες μ’ αυτούς που έφυγαν και αυτό είναι δουλειά που πρέπει να γίνει με τον καιρό».

- Θα θέλατε να παραμείνετε για αρκετά χρόνια στο… τιμόνι της ομάδας, όπως έχουν κάνει οι σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, αντίστοιχα;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αυτή η ερώτηση γίνεται συχνά τόσο στις ελληνικές ομάδες όσο και στις ισπανικές. Όλοι φέρνουν τα παραδείγματα του Φέργκιουσον ή του Βενγκέρ και όλοι ρωτάνε αυτό το πράγμα. Όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί οι προπονητές εξαρτώνται από τα αποτελέσματα που φέρνουν».

- Στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε πέρυσι. Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;

«Ναι, είναι αλήθεια πως σε σχέση με πέρυσι δεχόμαστε περισσότερα γκολ, όμως, έχουμε διατηρήσει το ίδιο ποσοστό στο πόσες ευκαιρίες δεχόμαστε. Πιστεύω πως δεν ήμαστε μία ομάδα που δεχόμαστε πολλές ευκαιρίες, αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι αντίπαλοί μας ήταν πιο επιτυχείς στα αποτελέσματα που έφεραν. Δηλαδή, ο ΟΦΗ είχε μεγάλη επιτυχία σε σχέση με τις προσπάθειες που έκανε, το ίδιο και ο Άρης. Υπάρχουν πράγματα, σίγουρα, που πρέπει να διορθώσουμε στην άμυνά μας, είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε. Να διορθώσουμε την στρατηγική μας στις στημένες φάσεις».

- Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που παίκτες όπως οι Πάντελιτς και Φετφατζίδης δεν χρησιμοποιούνται, ενώ αντίστοιχα χρησιμοποιούνται συνέχεια οι Μαρκάνο και Κοστάντσο;

«Ναι, υπάρχει λόγος. Ο λόγος είναι ότι εγώ είμαι ο προπονητής και εγώ βλέπω καθημερινά την προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές και πρέπει να διαλέξω αυτόν που είναι ο πιο χρήσιμος για την ομάδα στο κάθε παιχνίδι. Τους βλέπω καθημερινά, ξέρω την προσπάθεια που κάνουν και υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Πάντελιτς ή ο Φετφατζίδης, οι οποίοι έχουν παίξει σε αρκετά παιχνίδια, αναλόγως με τον αγώνα που πιστεύουμε ότι τους ταιριάζει καλύτερα. Και άλλοι ποδοσφαιριστές όπως ο Μαρκάνο ή ο Κοστάντσο, οι οποίοι σε άλλα παιχνίδια θεωρώ ότι είναι καλύτερο να συμμετάσχουν στον αγώνα. Είμαι ο προπονητής και θεωρώ ότι πρέπει να πάρω την καλύτερη απόφαση για την ομάδα και είναι και θέμα του κάθε ποδοσφαιριστή το πώς θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται».

- Στα εκτός έδρας παιχνίδια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει δυσκολίες. Υπάρχει κάποια αιτία γι’ αυτό;

«Θα ήθελα να έχω μία καλύτερη απάντηση γι’ αυτό, όμως τα πράγματα είναι έτσι. Η αλήθεια είναι πως εκτός έδρας δεν πετύχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε στο Champions League, όμως κάναμε πολύ καλά παιχνίδια τόσο στο γήπεδο της Άρσεναλ όσο και σ’ αυτό της Ντόρτμουντ. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να υποφέρεις πάρα πολύ και να αγωνιστείς πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να πάρεις ένα αποτέλεσμα. Όσο για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, για παράδειγμα με την ΑΕΚ δεν είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ήταν ένα παιχνίδι όμως που ξεκινήσαμε καλά, προηγηθήκαμε, μετά εκείνοι μας ισοφαρίσανε. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να πηγαίνεις και να κερδίζεις εκτός έδρας. Υπάρχουν παιχνίδι πιο εύκολα όπως ο αγώνας με τον Πανιώνιο. Όμως για παράδειγμα και με τον Άρη ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είναι θέμα του μεγάλου ανταγωνισμού στο ελληνικό πρωτάθλημα».

- Τι πιστεύετε πως χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη;

«Πιστεύω πως όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και όλες οι ελληνικές ομάδες για να ανεβάσουν το επίπεδό τους στην Ευρώπη αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να ανέβει γενικότερα το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσον αφορά στον ρυθμό των παιχνιδιών, όσον αφορά στους παίκτες, αλλά και την ένταση στο παιχνίδι. Πρέπει να γίνονται πιο όμορφα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, να παίζεται περισσότερο ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως αν το πρωτάθλημα αναβαθμιστεί, τότε θα αναβαθμιστεί και η πορεία των ομάδων του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

- Σε μια ομάδα πριν από τους αγώνες, δουλεύετε εξίσου το ψυχολογικό κομμάτι των παικτών, όσο και το αγωνιστικό;

«Το πιο σημαντικό όταν προετοιμάζεται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα η συμπεριφορά και η νοοτροπία με την οποία πας σ’ αυτό το παιχνίδι. Ανεξαρτήτως με το πώς είναι η φυσική κατάσταση της ομάδας ή οι τεχνικές λεπτομέρειες. Το πιο σημαντικό είναι η νοοτροπία της να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Να πηγαίνει με σκοπό να κερδίσει το παιχνίδι, γιατί μόνο έτσι μπορείς να αποδώσεις το μέγιστο που μπορείς. Η ψυχολογική κατάσταση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, για όταν βάζεις τις βάσεις για ένα παιχνίδι».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις απαντήσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε, πατώντας ΕΔΩ.

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved