Κόντης: «Προχωράμε βήμα βήμα»

Κόντης: «Προχωράμε βήμα βήμα»

Ο Γιάννης Κόντης μιλώντας στον ΑΡΗΣ FM, αναφέρθηκε  στην συνέλευση που πραγματοποιείται στη Γενεύη, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε και το θέμα της μεταγραφής του Χαβίτο.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Άρη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου αποσαφήνισε το θέμα που δημιουργήθηκε με τα χαρτιά της μεταγραφής του Χαβίτο στη Λα Κορούνια, ενώ μίλησε και για θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο, αναφορικά με την Γενική Συνέλευση της ECA στη Γενεύη, όπου και βρίσκεται.

Αναφορικά με το γεγονός ότι βρίσκεται στη Γενεύη, εξήγησε: «Βρίσκομαι στη Γενική Συνέλευση του ACE, στην οποία παρευρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες, το παλιό G-14 δηλαδή, και σε συνεργασία με την UEFA συζητιούνται θέματα που έχουν να κάνουν με τους κανονισμούς στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Εδώ είναι παρόντες όλοι οι Πρόεδροι και οι σύμβουλοι των ομάδων και αναλύονται θέματα τα οποία θα συζητηθούν την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση της UEFA για τις αλλαγές των κανονισμών στα ευρωπαϊκά κύπελλα ή ακόμη και σε θέματα στελέχωσης, πάνω στα οποία εμείς κάναμε τις προτάσεις μας, οι οποίες προωθήθηκαν και θα υιοθετηθούν».

Σχετικά με τα αν ακούγονται θετικά σχόλια αναφορικά με την καλή ευρωπαϊκή πορεία του Άρη είπε: «Αυτό συμβαίνει συνέχεια και μας ικανοποιεί αφάνταστα. Σε μία διάλεξη του Κολίνα για το πώς πρέπει να φέρονται οι διαιτητές, το βίντεο που προβλήθηκε ήταν το δικό μας και το  πέναλτι που καταλογίστηκε στο ματς με την Ατλέτικο».

Σε ερώτηση για το αν ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας βγαίνει στην Ευρώπη μέσω του Europa League δήλωσε: «Είναι ένα θέμα, που έχει να κάνει με την επιτροπή στην οποία συμμετέχει και ο Άρης. Η πρόταση που έγινε, απορρίφθηκε κιόλας μέχρι το Μάιο του 2012. Η πρόταση αυτή ήταν να μη συμμετέχουν οι κυπελλούχοι ή οι φιναλίστ στο Europa League, γιατί με 3-4 καλά παιχνίδια δεν μπορεί μία ομάδα να παίρνει τη θέση μιας άλλης που έχει κάνει καλύτερη πορεία σε μεγαλύτερη διάρκεια στο Πρωτάθλημα. Σήμερα ισχύει ότι ο κυπελλούχος συμμετέχει στο Europa League και ο φιναλίστ παίρνει και αυτός θέση, μόνο αν ο αντίπαλός του που θα πάρει το κύπελλο, ανήκει στο Champions League».

Ο Γιάννης Κόντης, τοποθετήθηκε και σχετικά με την παρεξήγηση που δημιουγήθηκε στην μεταγραφή του Χαβίτο εξηγώντας πως το λάθος έγινε από την ισπανική ομάδα και όχι από τον Άρη.

«Είναι κι αυτό ένα θέμα που τέθηκε στο ACE, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι νόημα έχουν αυτές οι συναντήσεις. Είναι προτάσεις που γίνονται από τις ίδιες τις ομάδες της FIFA και της UEFA και υιοθετούνται.  Η υιοθεσία του συστήματος Transfer Master System  και η πρόταση αυτή εμπεριέχει αρχικά στάδια, που εγκυμονούν κάποιους κινδύνους στην αρχή, όσο είναι άπειρες οι ομάδες. Αυτό συνέβη και στην περίπτωσή μας.

Μέχρι να συνεννοηθείς με χώρες που δε μιλούν καλά αγγλικά, όπως συνέβη στην περίπτωση μας με τη Λα Κορόυνια και μίλησε η δική μας υπάλληλος με τον Ισπανό υπάλληλο, μπήκαν λάθος στοιχεία. Βάζεις κωδικούς σε μία μεταγραφή. Εμείς βάλαμε το σωστό κωδικό, σύμφωνα με τα χαρτιά που έγιναν για το transfer του Χαβίτο, ενώ η Λα Κορούνια έβαλε ότι τον παίρνει ελεύθερο. Ο κάθε κωδικός “ελεύθερος” η “μεταγραφή με πώληση” είναι διαφορετικό. Δεν υπήρχε ταύτιση σε αυτό και γι αυτό δεν έγινε. Αν υπάρχει ταύτιση, το σύστημα από μόνο του βγάζει ένα πράσινο σημείο. Η FIFA ήδη μόνη της αποφάνθηκε και έστειλε χαρτί στον Άρη ότι το λάθος έρχεται από την πλευρά της Λα Κορούνια και δε συμβαίνει τίποτα».

Ερωτηθείς για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ είπε: «Εγώ δε θέλω να κάνω προπονητολογία, ούτε να μιλήσω για τον προηγούμενο προπονητή, γιατί θα ήταν άδικο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά τώρα, που είναι συνέχεια της προηγούμενης. Ο προπονητής τώρα πιστεύει ότι έχουμε την ικανότητα να κρατάμε την μπάλα και όχι να την ξεφορτωνόμαστε. Τα γκολ που βάλαμε ήταν από αυτοματισμούς –στο πρώτο γκολ, άλλαξαν την μπάλα 12 φορές οι παίκτες- και αυτό προσπαθεί να μεταδώσει ο προπονητής στους παίκτες. Είναι φάσεις δουλεμένες. Σίγουρα, θα μας χαροποιήσει αν δούμε την ίδια εικόνα και το Σάββατο με τον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει να ενδιαφέρει τον Άρη από εδώ και στο εξής τι κάνουν οι αντίπαλοι, πρέπει να κοιτάει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και νομίζω ότι στο τέλος θα έχουμε θετικό πρόσημο».

Τέλος, για την επόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το κλίμα που ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητή κατέληξε: «Δε βλέπω να πηγάζει από την πλευρά του Άρη οτιδήποτε.  Ο Άρης δεν έχει εκφραστεί για κανέναν διαιτητή και εμείς παρεξηγούμαστε πολλές φορές για τα παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί και όχι μόνο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δε βγήκαμε να χαλάσουμε τον κόσμο για το ακυρωθέν γκολ, παρά το ότι η μία αναμέτρηση ήταν με τον Εργοτέλη και θεωρητικά δεν ήταν από τις μεγάλες ομάδες. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία και πρέπει να θεωρήσουμε ότι μπορεί να γίνουν λάθη και όχι να μπούμε στη θεωρία της συνομωσιολογίας. Ακριβώς, γι’ αυτό το λόγο δεν παίρνουμε θέση. Αν κάποια άλλη πλευρά, μπει σε αυτή τη διαδικασία, ίσως να μην είναι καλό για το παιχνίδι. Δημιουργείται δυσπιστία».



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved