Τα δεδομένα του Φερέιρα, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι

Τα δεδομένα του Φερέιρα, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι

Μπορεί λόγω της διακοπής ελέω εθνικών ομάδων η Παιανία να έχει αδειάσει, ωστόσο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει στα χέρια του πολλά από τα «κλειδιά» του επερχόμενου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το Onsports καταγράφει τα δεδομένα που έχει στη διάθεση του ο Πορτογάλος ενόψει της «μητέρας των μαχών» και τις δυσκολίες στην προετοιμασία του «τριφυλλιού».

Από την Παιανία απουσιάζουν αυτές τις μέρες αρκετοί διεθνείς, σημαντικοί για την εξέλιξη και την εικόνα του φετινού Παναθηναϊκού, ωστόσο το θετικό για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πως έχει στη διάθεσή του αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές - «κλειδιά» της ομάδας του, σε κάθε γραμμή.

Δουλειά στην αμυντική λειτουργία

Με τον Στέφανο Καπίνο να έχει κληθεί για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα, ο Φερέιρα χάνει τη δυνατότητα να δουλέψει στο ψυχολογικό κομμάτι – που είναι και το πλέον σημαντικό – με τον 17χρονο τερματοφύλακα που όλα δείχνουν ότι θα είναι βασικός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ωστόσο, το θετικό για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πως θα έχει στη διάθεσή του ποδοσφαιριστές που θα έχουν ρόλο βασικού κόντρα στον Ολυμπιακό και μπορεί να δουλέψει τακτικά πάνω στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, κάτι που ξεκίνησε να γίνεται ήδη στην Παιανία.

Ο Λουκάς Βύντρα είναι ένας εξ αυτών, καθώς επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, και αναμένεται να είναι 100% έτοιμος για να αναλάβει το δεξί άκρο της άμυνας και να δώσει λύσεις στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την πείρα του, παρότι ο Στέργος Μαρίνος ανταποκρίθηκε πολύ καλά κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, ο εξαιρετικός φέτος και πολύπειρος Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, θα έχει ρόλο στο κέντρο της άμυνας και θα αναλάβει να είναι αυτός που θα διατηρήσει… ψύχραιμη την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού στην πλέον «καυτή» από τις έδρες που θα επισκεφθεί στο πρωτάθλημα.

Αν ο παρτενέρ του είναι ο Γιόσου Σαριέγκι, τότε ο Φερέιρα από τώρα μπορεί να «δουλεύει» πάνω σε αυτό το δίδυμο, διαφορετικά ο Πορτογάλος θα πρέπει να περιμένει την επιστροφή του Σεντρίκ Καντέ την επόμενη εβδομάδα για να αρχίσει το… φροντιστήριο. Τέλος, αμετακίνητος θα είναι ο Νίκος Σπυρόπουλος στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον έμπειρο μπακ να είναι στη διάθεση του προπονητή του, αφού αυτή τη φορά δεν κλήθηκε από τον Σάντος.

Σημαντική η απουσία του Κατσουράνη

Στη μεσαία γραμμή, όπου αναμένεται να έχει την περισσότερη δουλειά σε επίπεδο προεργασίας και ειδικών αποστολών ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, δεσπόζει η απουσία του Κώστα Κατσουράνη. Ο Πατρινός μέσος έχει κληθεί στην Εθνική κι έτσι ο Πορτογάλος θα περιμένει την επόμενη εβδομάδα για να βάλει τον «εγκέφαλο» στην «μηχανή» που σχεδιάζει για το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Το θετικό νέο για τον Φερέιρα ήταν πως ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ ζήτησε και πήρε την άδεια από την Εθνική ομάδα της Μοζαμβίκης για να παραμείνει στην Παιανία και να δουλέψει ενόψει ντέρμπι. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξέρει πόσο σημαντική θα είναι η απόδοση του 23χρονου Αφρικανού στο ντέρμπι και πιθανότατα το πώς θα ανταποκριθεί όταν θα «πέφτει» πάνω του ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ήδη έχει αρχίσει να βάζει στο κλίμα τον Σιμάο, για να είναι απόλυτα έτοιμος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Όσο για τον Ζέκα, ο συμπατριώτης μέσος του Φερέιρα, είναι επίσης καθημερινά στις προπονήσεις και περιμένει το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα όπου θα κληθεί να δώσει αποδείξεις. Ως τώρα, δικαιώνει τον προπονητή του και αυτός περιμένει από τον 23χρονο χαφ να κάνει το ίδιο και στο Φάληρο βγάζοντας όλα τα στοιχεία που έχει δείξει ως τώρα στο παιχνίδι του. Κάλυψη χώρων, αδιάκοπο τρέξιμο αλλά και δημιουργία…

Δε χαλάει η «χημεία» στην επίθεση

Από τη μέση και μπροστά φέτος, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του. Οι τραυματισμοί των επιθετικών του (Ρούντολφ, Τοτσέ και Πετρόπουλος), έφεραν το «ανορθόδοξο» - όπως πίστευαν κάποιοι – σχήμα με τον… μισό επιθετικό, όμως δεν επηρέασαν. Η χημεία που έχουν οι Κλέιτον, Λέτο και Κουίνσι, δε θα χαλάσει με την απουσία του τελευταίου για το παιχνίδι της Εθνικής Γκάνας.

Οι τρεις τους δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το τι πρέπει να κάνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού θεωρείται πολύ δύσκολο να αλλάξει τακτική ο Φερέιρα και να «θυσιάσει» παίκτη από την «γραμμή κρούσης», έτσι ώστε να προσθέσει έναν ακόμα χαφ. Παράλληλα, ο μόνος που ίσως χρειαστεί… ειδικές συμβουλές είναι ο Σεμπάστιαν Λέτο. Όχι γιατί ο Αργεντινός δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο – πώς να το ισχυριστεί κανείς αυτό όταν σκοράρει 1 γκολ ανά 2,3 προσπάθειες – αλλά για να μην «τσιμπήσει» σε τυχόν προκλήσεις από το αντίπαλο στρατόπεδο…

Τα ερωτηματικά και οι εναλλακτικές…

Όπως αναφέραμε, ένα από τα ερωτηματικά που υπάρχουν είναι η πιθανή «θυσία» του Κλέιτον για να μπει ένα ακόμα χαφ στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που θα είναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, ο Βιτόλο. Ο Φερέιρα δεν συνηθίζει να κάνει τέτοιου είδους αλλαγές και δύσκολα θα την κάνει, αλλά ξεκάθαρα οι σκέψεις του θα φανούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για την ώρα η δουλειά του Πορτογάλου συνεχίζεται… αθόρυβα και το ντέρμπι έχει ήδη «κλειδώσει» στο μυαλό του. Απομένει το τελικό σχέδιο.

Αυτό θα πρέπει όμως να είναι εξαιρετικό για να έρθει θετικό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Έτσι, ο Φερέιρα θα πρέπει να έχει στο μυαλό του και τις καλύτερες δυνατές επιλογές από τον πάγκο. Τέτοιο ρόλο έχει φέτος για παράδειγμα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο προβληματισμός που ίσως δημιουργηθεί στον Πορτογάλο, έχει να κάνει με το πόσο «φρέσκος» θα είναι ο «Κάρα», αφού συνηθίζεται να παίζει πολλά λεπτά – ενενηντάλεπτα ολόκληρα τις περισσότερες φορές – με την Εθνική.

Από εκεί και πέρα, στην αμυντική γραμμή όποιος εκ των Σαριέγκι ή Καντέ μείνει στον πάγκο, θεωρείται «μάχιμος», ενώ το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις των Βύντρα και Μαρίνου. Όσο για την επιθετική γραμμή, μπορεί η χημεία να μην διαταράσσεται και η τριάδα να μην αλλάζει με τίποτα όσο αποδίδει εξαιρετικά, όμως πάντα πρέπει να υπάρχει και plan b ανάλογα με τις διαμορφωθείσες συνθήκες.

Όλα δείχνουν πως ο Φερέιρα δύσκολα θα ρίξει σε μια τέτοια «μάχη» τον Τοτσέ, ειδικά αν συνεχίσει να χάνει προπονήσεις, ενώ πάντα υπάρχει για τον Πορτογάλο η επιλογή του Πετρόπουλου. Στην αναμονή τέλος, είναι η περίπτωση Ρούντολφ. Αν ο Ούγγρος είναι απολύτως έτοιμος να βοηθήσει, δεν αποκλείεται να αναζητήσει ταχύτητα και «φρεσκάδα» στο πρόσωπό του ο Φερέιρα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ωστόσο.

Ο δρόμος ως το ντέρμπι είναι ακόμα αρκετός βέβαια, με τον 65χρονο τεχνικό να έχει χρόνο για να κάνει τα πλάνα του, ωστόσο τα παραπάνω δεδομένα είναι αυτά με τα οποία καλείται για την ώρα να δουλέψει και να μπει στην τελική ευθεία για την κόντρα με τον Ολυμπιακό, έχοντας κάνει όλη την κατάλληλη προεργασία που αποδεδειγμένα γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν στο «πράσινο» στρατόπεδο.

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved