Γρόλλιος: «Ο Κοντομηνάς έβαλε τον Άρη στο άρθρο 44»

Γρόλλιος: «Ο Κοντομηνάς έβαλε τον Άρη στο άρθρο 44»

Για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 44 πριν από ακριβώς εφτά χρόνια μίλησε ο Χρήστος Γρόλλιος τονίζοντας πως η σωτηρία των «κίτρινων» οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στον Δημήτρη Κοντομηνά!

Ο υπεύθυνος των νομικών θεμάτων του ΑΣ Άρη, Χρήστος Γρόλλιος, φιλοξενήθηκε στον αέρα του «Libero 107.4»,  όπου μίλησε για την προσπάθεια σωτηρίας του συλλόγου, τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουν, αλλά και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Γρόλλιου:

«Σαν χτες μου φαίνεται και μένα όλο αυτό. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός για να δούμε που βρίσκονται τα πράγματα τώρα».

Μια αναδρομή στο τότε:

«Ο Άρης τότε είχε φτάσει στο σημείο μηδέν. Αν δεν υπαγόταν υπήρχε πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Τότε μάλιστα τρέχαμε για να προλάβουμε, μάλιστα από όσο θυμάμαι ήταν Πέμπτη απόγευμα και κατεβήκαμε στην Αθήνα για να πάρουμε το πιστοποιητικό έτσι ώστε να παίξει η ομάδα το Σάββατο. Είχαμε βάλει πάντως όλη μας την ενέργεια για να το πετύχουμε και τα καταφέραμε».

Τί είναι το άρθρο 44:

«Το άρθρο 44 είναι ένας νόμος που προβλέπει την εξυγίανση των Ανώνυμων Εταιρειών. Δεν αφορούσε ποδοσφαιρικές εταιρείες. Ωστόσο υπήρχε μια δυνατότητα να μπει ο Άρης καθώς παλαιότερα είχε μπει ο Ηρακλής. Αυτός ο νόμος επίσης προβλέπει πως οι προβληματικές επιχειρήσεις για να μην εξαφανιστούν θα έπρεπε να είχαν την σύμφωνη γνώμη να κάνουν τον διακανονισμό με το 60% των πιστωτών, αλλιώς δεν θα μπορούσε η επιχείρηση να μπει.

Εμείς πάντως δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ καθώς δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε το 60% των πιστωτών. Ήταν τότε που έφυγε ο κ. Κοντομηνάς από τον Άρη και τα πράγματα ήταν κάπως μπερδεμένα και αλλόκοτα. Τότε μάλιστα είχαμε οριστεί κάποια άτομα από τον ΑΣ Άρης για να πάρουμε τις μετοχές και να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις που πρέπει.

Μάλιστα στην προσπάθειά μας να μαζέψουμε το 60% είχα αναλάβει την υπόθεση του κ. Κοντομηνά. Δηλαδή να τον πείσω να βρούμε μία λύση ως προς τα χρωστούμενα του Άρη προς αυτόν και να πάρουμε την θετική του απάντηση».

Για το πως προέκυψε να χρωστάει ο Άρης στον κ. Κοντομηνά:

«Από εισφορές του κ. Κοντομηνά ή της εταιρείας του».

Ο κ. Γρόλλιος στην συνέχεια είπε:

«Τότε υπήρξαν 53 άτομα που βοήθησαν και πλήρωσαν κάποια από τα χρωστούμενα και από τότε ο Άρης (και μέχρι σήμερα) πληρώνει κανονικά τις δόσεις του. Επίσης να επισημάνουμε πως ο Άρης εφόσον σταματήσει να πληρώνει τις δόσεις του τότε μπορεί κάποιος νομικά να επαναφέρει το αρχικό ποσό που χρωστούσε η ομάδα».

Το μεγαλύτερο ποσό που χρωστούσε ο Άρης τότε:

«Το μεγαλύτερο ποσό του Άρη ήταν προς τον κ. Κοντομηνά και αν αυτός έλεγε το "όχι" τότε ο Άρης δεν θα μπορούσε να μπει στο άρθρο 44».

Τα προβλήματα που συνάντησαν:

«Αρκετά ήταν τα προβλήματα που συναντήσαμε. Δεν γίνανε όλα μέσα σε μία νύχτα. Αλλά όλα αυτά έχουν πια μικρή σημασία καθώς αυτό που μετράει είναι πως όλα πήγαν καλά. Έτσι ο Άρης συνέχισε να ζει γιατί αν δεν έμπαινε στο άρθρο 44 αυτή την στιγμή δεν θα υπήρχε. Ένα θετικό κομμάτι ήταν πως πολλά άτομα χάρισαν κυριολεκτικά οφειλές ως προς το πρόσωπό τους».

Ο κ. Γρόλλιος επίσης τοποθετήθηκε και για την επόμενη μέρα από την υπαγωγή στο άρθρο 44:

«Κατά την άποψή μου η συνέχεια για την ΠΑΕ ήταν πολύ άδικη καθώς δεν της συμπεριφέρθηκαν καλά κάποιοι. Μάλιστα τότε κάποιοι ποδοσφαιριστές μας μηνύσαν κιόλας για κάποια θέματα αλλά δικαιωθήκαμε όπως ήταν λογικό. Αλλά αυτό που ενόχλησε όλους μας ήταν πως δεν γύρισε κανένας ποδοσφαιριστής να ζητήσει συγνώμη».

Για το αν μπορούσε τότε να μπει όποια ομάδα ήθελε στο άρθρο 44:

«Εφόσον πληρούσε τις προϋποθέσεις μπορούσε να προσφύγει στο άρθρο 44 όποια ομάδα ήθελε. Τότε εκτός από εμάς προσέφυγαν η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ».

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στις διοικήσεις πρωτοδικείου όσον αφορά τον διορισμό τους από την στιγμή που υπάρχει πρόβλημα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μελλοντικά ίσως υπάρξει και στην ΚΑΕ Άρης:

«Τίποτα δεν άλλαξε. Μπορεί να γίνει κανονικά διορισμός διοίκησης πρωτοδικείου. Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα με την υπόθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Για τα χρέη και τι γίνεται με τις διοικήσεις πρωτοδικείου:

«Όταν διορίζεται από το πρωτοδικείο μια διοίκηση για μία ΠΑΕ τότε αυτόματα αφήνει πίσω της τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων και έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τα δικά της εφόσον δημιουργηθούν».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved