«Βάλαμε τα στήθη μας για να πετύχει ο Άρης το ακατόρθωτο»

«Βάλαμε τα στήθη μας για να πετύχει ο Άρης το ακατόρθωτο»

Για την υπαγωγή στο άρθρο 44 που έσωσε τον Άρη από την χρεωκοπία και τον υποβιβασμό του στο περιφερειακό πρωτάθλημα, μίλησε ο τότε πρόεδρος των «κίτρινων» Νικήτας Ματθαίου.

Σαν σήμερα πριν από εφτά χρόνια, η ΠΑΕ Άρης υπάχθηκε μετά από έναν επίπονο αγώνα στο άρθρο 44 (εκμεταλλευόμενος τον νόμο Ορφανού) παίρνοντας το φιλί της ζωής καθώς πνιγόταν από εκατομμύρια χρέη και ο Ματθαίου, φιλοξενούμενος στον αέρα του «Libero 107,4», γύρισε τον χρόνο πίσω, μιλώντας για τις θυσίες που έκαναν τότε αυτός και οι συνεργάτες του ώστε να πετύχουν το «ακατόρθωτο», αλλά και τις επιπτώσεις που είχε στον ίδιο, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την τωρινή ομάδα των Θεσσαλονικιών, τονίζοντας παράλληλα πως ο Άρης είναι κοινωνικό φαινόμενο και ανήκει στον λαό του.

«Ακόμα και σήμερα απορώ για το πόσες μέρες δουλειάς χρειάστηκαν ώστε να το πετύχουμε. Είχε μεγάλη σημασία γιατί ο Άρης απαλλάχθηκε από χρέη πάνω από 18 εκ ευρώ. Παραλάβαμε την ΠΑΕ από τους Τσαρούχα και Καραμπέρη με τεράστιες υποχρεώσεις και χωρίς 1 ευρώ στα ταμεία. Έγινε μία συλλογική προσπάθεια από όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου αλλά ως πρόεδρος έπρεπε να βάλω τα στήθη μου μπροστά και τις υπογραφές. Μου έχει αφήσει κατάλοιπα αυτό μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα να δεσμεύεται η προσωπική μου περιουσία και να μη μπορώ να λειτουργήσω ως επαγγελματίας. Αυτό είναι το παράπονο και η πικρία μου», τόνισε αρχικά ο Ματθαίου, συμπληρώνοντας:

Για την επόμενη μέρα: «Στόχος μας ήταν να απαλλάξουμε τον Άρη από δυσβάσταχτα χρέη. Σημασία έχει ότι ο Άρης άνοιξε μία νέα σελίδα. Η όποια διοίκηση έχει αναλάβει έκτοτε και θα αναλάβει θα πρέπει να ξέρει τι έχει γίνει για να βρίσκεται ο Άρης σε αυτή την κατάσταση σήμερα. Ό,τι έγινε, έγινε με θυσίες και κόπο γι` αυτό και θα πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις με ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα. Συνολικά το χρέος ρυθμίστηκαν 5.300.000 (άρθρο 44 και  νόμος Ορφανού) για 10 χρόνια. Έχει τεράστια σημασία η μέρα και είναι σημαντική για τον Άρη. Πρέπει όλοι να σεβαστούν την προσπάθεια που έγινε. Ο Άρης είναι κοινωνικό φαινόμενο, ανήκει στον λαό του και κανείς δε πρέπει να το ξεχνά αυτό».

Για τα πρόσωπα που έδωσαν αυτή τη μεγάλη μάχη: «Όλο το διοικητικό συμβούλιο, οι λογιστές, οι νομικοί δεν υστέρησε κανείς, όλοι συνέβαλαν ώστε να πετύχουμε αυτή τη τεράστια νίκη. Αν δεν γινόταν αυτό τότε, ο Άρης θα αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Ήμουν 10 χρόνια πρόεδρος στον Ερασιτέχνη, βρέθηκα πρόεδρος στην ΠΑΕ και πάλεψε τότε όλος ο Άρης για να πετύχει το ακατόρθωτο. Ήταν ημέρα Παρασκευή θυμάμαι και ήμασταν με τον κ. Γρόλλιο και τον κ. Βαλεργάκη έξω από την ΕΕΑ για να πάρουμε πιστοποιητικό. Παίζαμε την επόμενη μέρα με την Ξάνθη και περιμέναμε την απόφαση του δικαστηρίου για να πάρουμε πιστοποιητικό.
Με το που έγινε γνωστή «έσπασαν» τα τηλέφωνα. Πήραμε το πρώτο αεροπλάνο και βρεθήκαμε στο Ρύσιο, η ομάδα είχε προπόνηση και έπρεπε να φύγει για την Ξάνθη. Εξιστορώντας όλα αυτά τα γεγονότα συγκινούμαι. Ήταν σαν να μην υπήρχε τότε ο Άρης, ζούσαμε την απόλυτη απαξίωση για να φωνάξουμε “Ο Άρης είναι εδώ και να αποδοθεί η δικαιοσύνη”».

Για την τωρινή ομάδα του Άρη: «Έχουν γίνει πετυχημένες κινήσεις ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Μπορεί το μπάτζετ να είναι χαμηλό όμως ο Άρης σήμερα έχει ένα καλό ρόστερ. Έχουν επιλεγεί κάποια καινούργια παιδιά και καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές θεωρώ ότι χρειάζονται 2-3 αγωνιστικές και η ομάδα θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο. Ο Άρης θα είναι στη θέση που του αξίζει στο τέλος της χρονιάς. Το timing είναι τέτοιο.
Αν συγκρίνουμε τις εποχές θα δούμε ότι χρειάζεται το καθαρό μυαλό και η σκέψη όλων. Πρέπει να μπει ένα… οικονομόμετρο σε όλα. Ο Άρης έχει το λαό του και εκεί μπορεί να στηριχθεί όπως το έκανε πολλές φορές στην ιστορία του. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν επιτυχίες φέτος. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και μόνο επιτυχία γιατί αυτό αρμόζει στον Άρη».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved