Γόντικας: «Ελπίδες για την ανατροπή»

Γόντικας: «Ελπίδες για την ανατροπή»

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την ανατροπή και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Γόντικα.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, φιλοξενήθηκε στην τηλεόραση της «Nova» και μίλησε για την αγωνιστική ανάκαμψη των Πρωταθλητών, στα παιχνίδια με την ΑΕΚ στο Κύπελλο και με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην απόκτηση του Στέφανου Κοτσόλη, την επόμενη... μέρα στον σύλλογο και τον σούπερ σταρ Τζιμπρίλ Σισέ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γόντικας, μίλησε:

Για την απόκτηση του Στέφανου Κοτσόλη: «Μας δημιουργήθηκε ένα σοβαρό θέμα και ένα κενό με τον τραυματισμό του Καρνέζη. Εμείς έπρεπε να δούμε τι να κάνουμε για να θωρακίσουμε την ομάδα μας. Ξέραμε ότι ο Κοτσόλης ήταν ελεύθερος και μπορούσαμε να τον εντάξουμε ως ελεύθερο και το κάναμε».

Για το αν έγινε κακός σχεδιασμός στην θέση του τερματοφύλακα: «Είχαμε συνεννοηθεί και με την διοικούσα επιτροπή και με τον προπονητή και είχαμε συμφωνήσει ο Φερνάντεζ να αποχωρήσει δανεικός. Αυτό που δεν είχαμε σχεδιάσει ήταν ο τραυματισμός του Καρνέζη».

Για το θέμα που προέκυψε σχετικά με την υποτιθέμενη συνάντηση του Νικόλα Πατέρα με τον Τζιμπρίλ Σισέ: «Καταρχήν άλλο λέει η ανακοίνωση. Λέει ότι μίλησα με τον  Τζιμπρίλ και είναι αληθές. Από την στιγμή που ο κ. Πατέρας διέψευσε το σενάριο αυτό δεν έχω να πω κάτι. Ο παίκτης είναι μαζί μας. Είδατε με τι διάθεση ήρθε μαζί μας στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πλέον αυτό που κοιτάμε είναι να τον έχουμε μαζί μας και τη νέα σεζόν».

Για την προσωπικότητα του Τζιμπρίλ Σισέ: «Καλά αυτό δεν θέλει διαφίσημη. Μας τιμά που είναι εδώ. Είναι σταρ με όλη τη σημασία της λέξης και μέσα και έξω από τα γήπεδα».

Για τα ντέρμπι που ακολουθούν και αν η ομάδα έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα: «Προφανώς. Εμείς πρώτα από όλα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κοιτάμε πρώτα τον αγώνα με την ΑΕΚ. Αν ο στόχος είναι εφικτός, ναι είναι. Μόνο αν δεν υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, δεν μπορείς να ελπίζεις».

Για την διαφορά από τον Ολυμπιακό και πως μπορεί να διαμορφωθεί με τα ντέρμπι που ακολουθούν: «Αυτό που απασχολεί εμάς είναι να παίζουμε κάθε Κυριακή, όπως παίξαμε στο κύπελλο με την ΑΕΚ και την Κυριακή στην Τούμπα. Αν είμαστε έτσι κάθε Κυριακή, τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Για τις τελευταίες καλές εμφανίσεις: «Η εικόνα των δύο τελευταίων αγώνων, μας δείχνει την πεποίθηση πως η ομάδα έχει αρχίσει να παίζει σαν ένας και πλέουν έχουμε την αίσθηση των ευθυνών μας. Έχει μαζευτεί και οριοθετηθεί πλέον η ομάδα».

Για την υποδοχή που έτυχε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να το ξαναπώ. Ο τρόπος που μας υποδέχθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και ο ενδεικτικός ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Νομίζω ότι έτσι γινόμαστε δεκτοί στο πλήθος των γηπέδων, τουλάχιστον σε αυτό που έχω πάω. Και τα μέτρα της Αστυνομίας ήταν εξαιρετικά, χωρίς υπερβολής και κύλησαν τα πράγματα εξαιρετικά».

Για το τι έχει αλλάξει αγωνιστικά στην ομάδα: «Έχει αρχίσει πλέον και είναι συγκεκριμένο. Όλοι έχουν συναίσθηση για το τι πρέπει να κάνουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο και αυτό που συλλέγω από τους παίκτες είναι ένα περίσσιο πάθος για να πετύχουμε τους στόχους».

Για το αν έχει βρει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα τα «κουμπιά» της ομάδας: «Αυτή είναι η εντύπωσή μου. Μην λησμονούμε ότι έχουμε ακόμα εννέα δύσκολα παιχνίδια. Αυτή την στιγμή, ο προπονητής έχει καταλάβει σε τι μέγεθος σύλλογο έχει έρθει και το έχουν καταλάβει και οι παίκτες».

Για το κενό που υπάρχει στην θέση του τεχνικού διευθυντή: «Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε μία επιλογή. Αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα θα ασχοληθεί η διοικούσα επιτροπή».

Για την πρόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα: «Ο Λουκάς Βύντρα είναι ένα υπόδειγμα αθλητή, καθώς δεν έχει ποτέ απασχολήσει αρνητικά την ομάδα. Προτεραιότητα του συλλόγου είναι δεδομένη και πασιφανής και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε μια συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή».

Για την είσοδο του Αδαμάντιου Πολέμη στην διοικούσα επιτροπή και το καθήκον που έχει ο Δημήτρης Γόντικας στην ΠΑΕ: «Με μία μικρή διόρθωση. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ. Ο Τζόνι Βεκρής είναι από μικρός στον σύλλογο και ο Γιώργος Νίκας γνωρίζει τον σύλλογο. Ο Αδαμάντιος Πολέμης ασχολείται πολύ με την ομάδα».

Για τον χαρακτήρα του Αδαμάντιου Πολέμη: «Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλον άνθρωπο. Σε όσες συναντήσεις είμαστε μαζί, είναι μεθοδικός. Αυτό έχω να σας πω».

Για την λειτουργικότητα του νέο διοικητικού σχήματος της ομάδας: «Η λειτουργία του βασίζεται στην πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών. Οι Βεκρής και Νίκας γνωρίζουν την ομάδα κι ο Πολέμης έχει μπει με μεγάλη ζέση».

Για την ηρεμία που έχει βρει η ομάδα, μετά τη νίκη με τον ΠΑΟΚ: «Η ηρεμία είναι κάτι που είναι αυτοσκοπός σε κάθε μεγάλη ομάδα, ειδικά σε μία ομάδα που έχει τους στόχους, ίδιους με τους δικούς μας».

Για το μέλλον της ομάδας σε οικονομικό επίπεδο: «Ο Παναθηναϊκός όπως ξέρετε είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος, τουλάχιστον από πλευράς ιστορίας. Είναι ένα μέγεθος που από μόνο του δίνει κάποια εχέγγυα. Έχουμε κάποια θέματα οικονομικής φύσεως, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει. Τα προβλήματα αυτά είναι καθημερινότητα για όλους τους συλλόγους. Μην ξεχνάτε ότι πλέον ακολουθεί και το «UEFA financial fair play» το οποίο αρκετά σύντομα, όλοι οι ελληνικοί σύλλογοι πρέπει να ακολουθήσουμε. Και εμείς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Οι εντολές της UEFA είναι πολύ συγκεκριμένες. Όσο για τα λεφτά που μπορεί να ξοδέψει μια ομάδα».

Για την κατάσταση στα ερασιτεχνικά τμήματα: «Κατά την άποψή μου το πρόβλημα είναι συνολικό και όχι μόνο αθλητικό. Όταν βλέπετε ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να αντιμετωπίζουν προβλήματα, τότε καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στα υπόλοιπα τμήματα. Στα του Παναθηναϊκού είχαμε μια συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή του Ερασιτέχνη, έχουμε αντιμετωπίσει κάποια θέματα και είμαστε σε ένα καλό δρόμο συνεργασίας. Είναι αναμφίβολο ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος σε συνάρτηση και με την οικονομική κρίση. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας».

Για το αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να δώσει βροντερό «παρών» με την ΑΕΚ: «Όχι βροντερό. Κάτι παραπάνω. Σε κόσμια πλαίσια, αλλά πάνω από όλα να είναι πλάι μας. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι και για αυτό το σκοπό θέλουμε να έχουμε τον κόσμο πλάι μας».

Για το κλίμα ευφορίας στην ομάδα: «Είναι δικαιολογημένο, αλλά όταν οι στόχοι σου είναι μεγάλοι, τότε η ευφορία θα πρέπει κρατάει μόλις 24 ώρες. Ήδη μερικοί παίκτες μας μετέχουν με την Εθνική και εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Για το αν αυτή η αλλαγή στην εικόνα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα: «Θέλω να το ελπίζω. Αυτό που είδα στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ στο Κύπελλο, με τραβάει. Αυτό περιμένω να δω. Η ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο ποιότητας και κατάθεση ψυχής, όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη, η οποία πιστώνεται και στον προπονητή».

Για το πόσο επηρεάστηκε η ομάδα από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο: «Με τον τρόπο που έγιναν τα γεγονότα, πολλές φορές είναι πιθανό να «κόψουν» τα πόδια των παικτών. Ότι η ομάδα έχει μια αυτοσυγκράτηση και έπαιξε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λέει κάτι».

Για την επόμενη… μέρα στον σύλλογο: «Δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε το μέλλον. Σε αυτή την συγκυρία που είμαστε τώρα, κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι και ο σχεδιασμός θα γίνει στην συνέχεια».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved