«Η Δευτέρα της κρίσης για τον Πανιώνιο»

«Η Δευτέρα της κρίσης για τον Πανιώνιο»

Μπορεί ο Τάκης Λεμονής να άφησε… ορθάνοικτο το παράθυρο της αποχώρησης από τον Πανιώνιο, συμφώνησε ωστόσο με τον Βασίλη Τσάβαλο πως η Δευτέρα θα κρίνει πολλά για το μέλλον των «κυανέρυθρων». «Η πιο σημαντική μέρα για τον Πανιώνιο», είπαν, τόσο ο προπονητής όσο και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιώνιου!

Στο προπονητικό κέντρο «Απήλιον», στο Κορωπί, βρέθηκαν οι Τάκης Λεμονής και Βασίλης Τσάβαλος, έτσι ώστε να παραθέσουν συνέντευξη Τύπου γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στον Πανιώνιο. Με δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση στην ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι κάκιστοι, οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως χρειάζονται άμεσα ξεκάθαρες λύσεις.

Ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του άφησε να εννοηθεί πως αν δε βρεθεί μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση που να καθιστά τον Πανιώνιο βιώσιμο, τότε ίσως και να υπάρξει αποχώρησή του, ενώ από την πλευρά του ο Βασίλης Τσάβαλος έκανε λόγο για την ανάγκη που έχει ο κόσμος να μάθε όλη την αλήθεια αλλά και φυσικά για να προχωρήσει το θέμα με τους επενδυτές από το Κουβέιτ.

Η πρώτη ερώτηση που έγινε και στους δύο, είχε να κάνει με το κατά πόσο θα παραμείνουν στη θέση τους αν δεν υπάρξει επενδυτής.

Ο Βασίλης Τσάβαλος απάντησε: «Ο τελευταίος καιρός που μας έφερε εδώ δεν ήταν ευνοϊκός αλλά ευνοϊκές οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις. Σήμερα διάβασα αποκόμματα εφημερίδων για τον Πανιώνιο και έχω την αίσθηση πως είμαστε το απολωλός πρόβατο. Αυτό δεν υπάρχει, ο μ.ό. των εισιτηρίων στα γήπεδα είναι 2000 και χωρίς τις προσκλήσεις μιλάμε για 1500 άτομα. Στον Πανιώνιο μπήκα σε κακές συνθήκες και τις ήξερα. Δε με νοιάζει. Αν καώ, ας καώ. Κάποιοι παλιά, είχαν φέρει έναν σχεδιασμό για τον Πανιώνιο. Δεν καλούμε να φέρω έναν τέτοιο σχεδιασμό. Από τη Δευτέρα και μετά αφού καθοριστούν οι εσωτερικές λειτουργίες του συλλόγου πρέπει να σπάσουμε αυτά τα πράγματα και να πούμε θέλουμε έναν Πανιώνιο βιώσιμο. Αν οι εσωτερικές λειτουργίες του Πανιωνίου βοηθήσουν και βγει μια διοίκηση με σαφές σχέδιο, θα είμαστε εδώ. Από εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι. Εκτιμώ το Λεμονή και το έργο του και θα κληθεί να συμβάλει, πιστεύω ότι θα το κάνει».

Ενώ ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του δήλωσε: «Έχουμε όλοι στο μυαλό μας μια ημερομηνία η οποία ίσως να είναι ιστορική μέρα ίσως και όχι. Πάντως θα είναι σημαντική μέρα για το μέλλον της ομάδας. Εδώ και τρεις μέρες ο κ. Τσάβαλος μου έχει κάνει αναλυτική περιγραφή για το που είναι ο σύλλογος. Τα πράγματα είναι δύσκολα για την ομάδα. Έχει περάσει ενάμισης μήνας και η κατάσταση είναι ίδια ίσως και χειρότερη. Δε μπορώ να πω τι θα κάνω αν δεν έχω σαφές σχέδιο για την επόμενη μέρα. Δε ξέρουμε αν υπάρχουν ή όχι επενδυτές, δεν μπορώ να απαντήσω ξεκάθαρα».

Για το πώς θα πάει η νυν διοίκηση στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, απάντησε ο Βασίλης Τσάβαλος ότι: «Θα κάνουμε ενημέρωση με το τι έχουμε κάνει. Πρώτον, το πιο σημαντικό είναι να καταγραφεί πως σχεδιάστηκε η ομάδα. Ανοίξαμε τις πύλες του Πανιωνίου για τους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τους κυρίους από την Αραβία, αναμένουμε τις εξελίξεις. Σε κάθε προξενιό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει και παντρειά. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και θα το κάνουμε. Περιμένω τους ορκωτούς λογιστές να δούμε αν υπάρχει τελικό ενδιαφέρον για αυτή την επένδυση».

Ακολούθησαν αρκετές ακόμα ερωτήσεις για τον προπονητή του Πανιωνίου και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, με τις απαντήσεις να είναι στο ίδιο μήκος κύματος και τους δύο άνδρες να ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν πρόβλημα στις μεταξύ τους σχέσεις όπως φημολογούνταν.

Ποιο είναι το σχέδιο που θα προκύψει τη Δευτέρα; Σε τι σημείο είστε με τους Άραβες;

Τσάβαλος: «Σε μια Γενική Συνέλευση δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα είναι έτοιμος ο έλεγχος. Από τη Δευτέρα πρέπει να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα ώστε να υπάρχει μια σαφή πορεία της ομάδας»

Μπορεί ο Πανιώνιος να είναι βιώσιμος;

Τσάβαλος: «Εδώ δεν είναι βιώσιμη η Ελλάδα, εσείς αισθάνεστε ότι είναι βιώσιμη η χώρα που ζείτε; Έχουμε 1 εκατ. ανέργους, έχουμε τέσσερις μέρες χωρίς πρωθυπουργό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο σας αρέσει; Εμένα δε μου αρέσει. Θέλετε να αντιστρέψετε το κλίμα; Ο Πανιώνιος δεν είναι κάτι ξεχωριστό, όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο ζουμί».

Θα είναι βιώσιμη η ΠΑΕ αν δεν προκύψει επενδυτής;

Τσάβαλος: «Θα στρέψουμε την προσοχή μας στο να την κάνουμε βιώσιμη. Με οποιοδήποτε κόστος. Ίσως σημαίνει ότι θα αποδυναμωθεί η ομάδα, δεν είναι βαριά η λέξη. Τα έχω δει όλα, θέλω τον Πανιώνιο βιώσιμο με προσωπικότητα που έχει εδώ και 120 χρόνια».

Ποια αποτελέσματα θα θεωρήσετε θετικά για να μείνετε;

Λεμονής: «Η βιωσιμότητα έχει πολλές έννοιες. Σπάνια μπορεί να βρεθεί σύλλογος σε τέτοια κατάσταση. Είναι εύκολο να μιλάμε για δικαιολογίες. Αυτό το πράγμα όπως λειτουργεί δεν μπορεί να είναι βιώσιμο, αν δεν μπουν χρήματα στο σύλλογο. Ο λόγος ύπαρξης του Πανιωνίου είναι σαφής. Είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα έχει περάσει από πολλά στάδια τα τελευταία 20 χρόνια αλλά ο Πανιώνιος είναι ένα μέγεθος που δεν μπορούμε να πούμε ‘ότι βρέξει ας κατεβάσει’. Δε ξέρω πως μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση αν δεν υπάρξει κάτι τη Δευτέρα».

Για ποιο λόγο δεν μπήκαν ακόμα οι ορκωτοί λογιστές;

Τσάβαλος: «Δεν έχω άποψη, θα πρέπει να έχουνε εντολή από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή».

Υπάρχει εισήγηση για τους Ριέρα και Εστογιανόφ;

Λεμονής: «Αυτά τα πράγματα είχαν συζητηθεί το καλοκαίρι. Το θέμα Εστογιανόφ είναι διαφορετικό από αυτό του Ριέρα. Ο Ριέρα έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα, υπάρχει εισήγηση να δώσει εξηγήσεις στο ΔΣ, ο Εστογιανόφ είναι διαφορετική περίπτωση. Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για το πώς συζητήσαμε κάποια πράγματα την προηγούμενη εβδομάδα. Η ουσία είναι πως στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είχα έναν σημαντικό παίκτη. Ναι, λόγω τραυματισμού, όμως νομίζω πως μπορούσε να πιεστεί για 30 λεπτά. Το καλοκαίρι μπήκε σε ένα αεροπλάνο πολύ εκβιαστικά. Εδώ είναι που θέλω να μιλήσουμε για κάποια πράγματα, χώρια από το γεγονός ότι είμαι απλήρωτος από τις 10 Απριλίου και οι συνεργάτες μου και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν μεταχρονολογημένες επιταγές. Βλέπω πράγματα που με αγγίζουν ως άνθρωπο και επαγγελματία και δεν μπορώ να ανεχθώ. Δεν μπορεί άνθρωποι που έχουμε δώσει πολλά παραπάνω να γινόμαστε και δέκτες κακόβουλων σχολίων. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ, αλλά είμαστε άνθρωποι, ακούμε πράγματα που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε. Ακούστηκε ότι η διοίκηση είναι έξαλλη μαζί μου, εδώ είναι ο κ. Τσάβαλος να σας μιλήσει».

Τσάβαλος: «Δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Είπα πως τιμώ τον Λεμονή και ως παίκτη και ως προπονητή. Έχει παρελθόν και βλέπεις το φόντο μιας σοβαρής πορείας. Τον θέλω κοντά μας και στα νέα δεδομένα που μπορεί να υπάρξουν την Δευτέρα».

Τι γίνεται με τα αρνητικά αποτελέσματα;

Λεμονής: «Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Η ομάδα φτάνει σε κάποια όρια. Το SOS που είπα για την Δευτέρα αντικατοπτρίζει τα πράγματα και στον αγωνιστικό χώρο. Τη Δευτέρα πρέπει να υπάρξει λύση επειγόντως. Αν δεν υπάρξει λύση, θα συζητήσω με την διοίκηση. Ελπίζω ότι ήδη οι άνθρωποι του Πανιωνίου έχουν σκεφτεί όλα τα σενάρια. Υπάρχουν πολλά σενάρια, μπορεί να πουληθούν για παράδειγμα 10 παίκτες και να προωθήσουμε 10 από τους νέους. Θυμόσαστε το καλοκαίρι ποια ήταν η εισήγηση για τον Εστογιανόφ. Μπήκε εκβιαστικά στο αεροπλάνο, ήθελε να μείνει στην Ουρουγουάη και την οικογένειά του. Αυτό είναι σεβαστό. Αυτή τη στιγμή κινδυνεύεις να μην τον έχεις με την έναρξη της νέας μεταγραφικής περιόδου. Οι καταστάσεις είναι τέτοιες που δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός. Είχα πει το καλοκαίρι να μην μιλάμε περί υγιούς ΠΑΕ. Αυτή η κατάσταση έχει τρομερό αντίκτυπο στην ομάδα, υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης ποδοσφαιριστών του Πανιωνίου. Έχει φτάσει αυτή η ομάδα εδώ και καιρό στα όριά της. Για αυτό είναι ήρωες τα παιδιά που βρίσκονται εδώ».

Δηλαδή τι συμβαίνει ακριβώς με τον Εστογιανόφ;

«Έχω πει κάποια πράγματα, να γίνουν εκ νέου συζητήσεις. Το θέμα είναι σοβαρό. Το θέμα είναι πως αισθάνεται κάθε άνθρωπος, έχει ξεκαθαρίσει ο «Λόλο» πως αισθάνεται στην διοίκηση».

Τσάβαλος: «Ο «Λόλο» είναι περιουσιακό στοιχείο του Πανιωνίου. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Από εβδομάδα θα τα πούμε με όλη την ομάδα. Όλη την ομάδα. Αυτοί που δούλεψαν το προηγούμενο διάστημα και έφεραν τον Πανιώνιο εδώ, έχουν τις ευθύνες τους. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα».

Λεμονής: «Δεν κατάλαβα τι εννοείς λέγοντας αυτοί που δούλεψαν;»

Τσάβαλος: «Δεν εννοούσα εσένα, για τη διοίκηση μιλάω».

Έχει ενημερωθεί ο επενδυτής από τον Πανιώνιο για τα στοιχεία ενόψει οικονομικού ελέγχου;

Τσάβαλος: «Έχουν ενημερωθεί από τον Πανιώνιο για τα στοιχεία ενόψει οικονομικού ελέγχου. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η ύπαρξη ενδιαφέροντος. Υπάρχει το ενδιαφέρον, να ολοκληρωθεί όμως».

Λεφτά δεν υπάρχουν, το ρόστερ δεν είναι μεγάλο, είναι ευκαιρία να παίξουν νέοι παίκτες;

Λεμονής: «Δουλέψαμε με νέα παιδιά το καλοκαίρι, είναι κοντά μας, αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει τέτοιος σχεδιασμός και νομίζω πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Πάντως κοντά μας είναι αρκετά νέα παιδιά και θα χρειαστούν σχεδόν όλοι οι παίκτες. Δυο-τρία παιδιά νομίζω πως έχουν μέλλον στον Πανιώνιο».

Στη συνέχεια, η συνέντευξη Τύπου έφτασε προς το τέλος της με τον Τάκη Λεμονή να κάνει την ακόλουθη τοποθέτηση:

Επειδή πλησιάζουμε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχω ενεργήσει τους τελευταίους μήνες περισσότερο με την καρδιά μου και όχι με τη λογική μου. Η ομάδα περνάει πολύ δύσκολες μέρες, υπάρχουν διάφορες απόψεις για την ομάδα. Ας συνειδητοποιήσουν όλοι τι μπορεί να κάνουν για τον Πανιώνιο. Όταν είμαστε στο γήπεδό μας, ας βοηθήσουν όλοι με τις φωνές όπως έκαναν κάποιοι από την απέναντί κερκίδα. Αυτά που ακούγονται, είναι κρίμα, γιατί δεν μας αξίζει. Τέτοια πράγματα σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι θα γίνει στο μέλλον. Ελπίζω τη Δευτέρα να υπάρχουν καλά νέα για το σύλλογο».

Το λόγο πήρε και ο Βασίλης Τσάβαλος, που τόνισε:

«Να καλέσω όλο τον κόσμο του Πανιωνίου, ειδικά τα μέλη του Ερασιτέχνη, με νηφαλιότητα να του πούμε την αλήθεια, να δούμε την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο σύλλογο και να πράξουμε το καλύτερο. Πρέπει να πούμε την αλήθεια σε όλους, αυτή που είναι εποικοδομητική. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η νέα διοίκηση πρέπει να έχει στήριξη, ελπίζω ο κόουτς να βοηθήσει και στη νέα κατάσταση. Μπορεί να προσφέρει, τον εκτιμάμε και τον αγαπάμε».

Η τελευταία ερώτηση αφορούσε το έλλειμμα που υπάρχει στον Πανιώνιο και το πώς θα βγει η χρονιά τελικά, με τον Βασίλη Τσάβαλο να απαντά: «Είναι μια έκθεση που θα τη δούμε αναλυτικά τη Δευτέρα. Είναι ένα εσωτερικό σημείο του Πανιωνίου, θα πούμε την αλήθεια όπως είπα στον κόσμο την Δευτέρα. Εκεί θα είμαστε».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved