Μένει με την… όρεξη για Λέτο ο Ζέσους!

Μένει με την… όρεξη για Λέτο ο Ζέσους!

Ο Ζόρζε Ζέσους, προπονητής της Μπενφίκα, έχει «καψούρα» με τον Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά όλα δείχνουν πως θα μείνει με την όρεξη, αφού ο Αργεντινός σταρ παραμένει πιστός στον Παναθηναϊκό και έχει στο μυαλό του την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους «πράσινους».

Από το καλοκαίρι του 2010, χρονιά την οποία ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ως νταμπλούχος στην Ελλάδα, το φλερτ της Μπενφίκα με τον Σεμπάστιαν Λέτο μονοπώλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα του «τριφυλλιού» αλλά και των «Αετών της Λισαβόνας».

Το θέμα δεν προχώρησε παραπάνω και έμεινε σε επίπεδο φημών και δημοσιευμάτων, αν και ειδικά μετά την εμφάνιση του Αργεντινού και τον «τσαμπουκά» που είχε βγάλει σε φιλικό των δυο ομάδων εκείνο το καλοκαίρι υπήρξε σενάριο ακόμα και για πρόταση 10 εκατ. ευρώ από την πλευρά των Πορτογάλων.

Στη λίστα του Ζέσους!

Η αλήθεια είναι πως το όνομα του Λέτο υπήρχε και θα υπάρχει στην μεταγραφική λίστα της Μπενφίκα, κυρίως όσο παραμένει στην τεχνική της ηγεσία ο Ζόρζε Ζέσους. Ο τεχνικός των «αετών της Λισαβόνας» έχει «έρωτα» με τον άσο του Παναθηναϊκού και κάθε φορά που ζητά λύσεις για το αριστερό άκρο της επίθεσης και της μεσαίας γραμμής της ομάδας του, μόνο τυχαίο δεν είναι πως το πρώτο όνομα που έρχεται στην επιφάνεια είναι αυτό του Αργεντινού μπαλαδόρου του Παναθηναϊκού.

Αυτό συνέβη και το 2010 όταν αποχώρησε ο Άνχελ Ντι Μαρία για την Ρεάλ Μαδρίτης, αυτό συμβαίνει και τώρα που ο Νικόλας Γκαϊτάν είναι έτοιμος να… βάλει πλώρη για άλλες πολιτείες. Ο Ζέσους, σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports από την Πορτογαλία, έχει στις πρώτες του επιλογές τον Σεμπάστιαν Λέτο και το έχει καταστήσει σαφές στη διοίκηση όμως τόσο η πρόταση που φέρονται να ετοιμάζουν οι Πορτογάλοι όσο και η θέληση του «Σέμπα» δείχνουν πως ο 57χρονος τεχνικός θα μείνει… με την όρεξη.

Στην καλύτερή του φάση, δεν φεύγει…

Κυρίως το δεύτερο σκέλος, παίζει αυτή τη στιγμή και τον πλέον σημαντικό ρόλο. Είναι άλλωστε ηλίου φαεινότερο πως ο Λέτο διανύει την καλύτερή του περίοδο στην Ελλάδα τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ο 25χρονος άσος του Παναθηναϊκού απολαμβάνει την παρουσία του εδώ, νιώθει πολύ καλά και θέλει να οδηγήσει ως ηγέτης του «τριφυλλιού» την ομάδα σε έναν ακόμα τίτλο πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει παραπάνω στην καριέρα του.

Ο ίδιος, άλλωστε, κατά καιρούς τονίζει με κάθε τρόπο στο περιβάλλον του ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να συνεχίσει στον ίδιο και… καλύτερο ρυθμό, σκοράροντας και βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να φτάσει στο στόχο του. Ειδικότερα το διάστημα που διανύουμε, με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να έρχεται, ο Λέτο έχει συγκεντρωθεί απόλυτα στο πώς θα είναι έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Το αν θα σκεφτεί να κάνει παραπάνω βήμα στην καριέρα του, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο η Μπενφίκα, είναι κάτι που ακόμα δεν τον απασχολεί και μάλιστα ο ίδιος έχει πει πως… «μέσα από τον Παναθηναϊκό θέλω να φτάσω ως την Εθνική Αργεντινής», δείγμα πως θεωρεί τοπ κλαμπ την ομάδα της οποίας φέτος ηγείται.

Ο ρόλος της Λίβερπουλ και… του Φερέιρα!

Τέλος, ρόλο στο θέμα Λέτο έχει και το ύψος της προσφοράς των Πορτογάλων. Αν η Μπενφίκα δίνει αυτή τη στιγμή 5 εκατ. ευρώ, ούτε που μπορεί να γίνει συζήτηση από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο λόγος είναι ότι η Λίβερπουλ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή της τάξης του 45% και σε μια τέτοια πρόταση ο Παναθηναϊκός δε θα έπαιρνε περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ. Ακόμα δηλαδή και τα 10 εκατ. ευρώ που φημολογούνταν ότι έδινε η Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2010, δεν θα απέδιδαν στο «τριφύλλι» περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ.

Αν συνυπολογίσει κανείς τις φυγές των Σισέ, Ζιλμπέρτο το καλοκαίρι του 2011 και το γεγονός ότι ο Λέτο είναι το πλέον… λαμπερό διαμάντι στην προθήκη του Παναθηναϊκού, τότε ίσως χρειαστούν ακόμα περισσότερα εκατομμύρια από τον οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο θέλει να κάνει δικό του τον Αργεντινό πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο που έχει με το «τριφύλλι» ως το 2014!

Τόσο το χειρότερο δηλαδή για τον Ζέσους, και καλύτερο φυσικά για τους «πράσινους», που γνωρίζοντας και τη δουλειά του Φερέιρα μάλλον θα αρχίσει να εγκαταλείπει την ιδέα απόκτησης του Λέτο αφού φέτος στα χέρια του 65χρονου τεχνικού ο «Σέμπα» εκτινάσσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο». Ο «καθηγητής» με την τακτική και τη δουλειά τους στις προπονήσεις «έφτιαξε» τόσα και τόσα αστέρια που… μοσχοπουλήθηκαν από την Πόρτο και φέτος στον Παναθηναϊκό δείχνει να κάνει εξαιρετική δουλειά και απίστευτη διαχείριση του ταλέντου του Λέτο.

Έτσι, ο Αργεντινός προσφέρει τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό από τη μια, αισθάνεται καλύτερα από ποτέ και περνάει την πλέον δημιουργική φάση της καριέρας του από την άλλη και σαν αποτέλεσμα, αφήνει την Μπενφίκα στα… κρύα του λουτρού για τον Παναθηναϊκό!

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Μένει με την… όρεξη για Λέτο ο Ζέσους!



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved