Η ΑΕΚ, ο Ψωμιάδης και οι επενδυτές

Η ΑΕΚ, ο Ψωμιάδης και οι επενδυτές

Την στιγμή που η διοίκηση της ΑΕΚ ψάχνει εναγωνίως να βρει τον δικό της… Άραβα, προέκυψε η νέα σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη, η οποία επανέφερε τις ελπίδες των ανθρώπων του συλλόγου σχετικά με την διεκδίκηση των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο ζενίθ των διοικητικών διεργασιών βρίσκονται στην ΑΕΚ, προκειμένου να ξημερώσει η νέα… μέρα για τον ιστορικό σύλλογο. Η σχεδόν δεδομένη νέα αλλαγή ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ μεταφέρει τις εξελίξεις για το τέλος του Νοεμβρίου. Η έλευση του Νίκου Νοτιά στην Ελλάδα θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα είναι ελπιδοφόρα ή καταστροφική.

Η σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη στα Σκόπια λίγες μέρες πριν γίνει το κρίσιμο δικαστήριο (7/12)  που αφορά τα χρήματα που απαιτεί η ΑΕΚ από τον συλληφθέντα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον σύλλογο. Εξάλλου, το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί η «Ένωση» από τον Ψωμιάδη φτάνει και περισσεύει, για να αλλάξει οριστικά ρότα η ομάδα. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει να κερδίσει η ΑΕΚ την υπόθεση και μέχρι τότε έχουμε… ψωμί ακόμα.

Η προσπάθεια που κάνει ο νομικός Χάρης Οικονομόπουλος είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Εντούτοις, η διοίκηση της ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει τι θα γίνει με αυτή την ιστορία και οφείλει να βρει τη διάδοχη λύση. Οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές με τους οποίους οι «κιτρινόμαυροι» επιβεβαίωσαν ότι συζητούν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Και πώς να το κάνουν, άλλωστε, όταν οι δύο βασικοί μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ (Νοτιάς, Παππάς) είναι προς το παρόν απόντες.

Αν έρθουν τα 80 εκατομμύρια ευρώ που διεκδικεί η ΑΕΚ από τον Μάκη Ψωμιάδη όλοι οι οικονομικοί εφιάλτες θα πάνε… περίπατο. Και τί δεν μπορούν να κάνουν στην «Ένωση» με αυτό το υπέρογκο ποσό! Μπαίνοντας στην διαδικασία να σκεφτεί κανείς αυτό το ενδεχόμενο, συνειδητοποιεί ότι η μοίρα της ομάδας θα αλλάξει εάν γεμίσουν τα ταμεία της με αυτά τα χρήματα.

Τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές και προς τρίτους (πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές, ΙΚΑ, Εφορία, Morgan Stanley, κ.λπ.) υπολογίζονται λίγο περισσότερα από τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για το ποσό που απαιτείται για να μπορεί η εταιρεία να είναι «καθαρή» δίχως να χρωστάει ούτε σεντ.

Ο μεγάλος… καημός της ΑΕΚ είναι η δημιουργία νέου γηπέδου, ωστόσο η έλλειψη πόρων διατηρεί αυτό το όνειρο μακρινό. Εφόσον εισρεύσουν στα ταμεία της ΑΕΚ τα 80 εκατομμύρια ευρώ και αφού εξοφληθούν όλα τα χρέη (30 εκατ. ευρώ), απομένουν ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς, αν δεν φτάνουν, τουλάχιστον καλύπτουν τα 2/3 του κόστους ενός υπερσύγχρονου γηπέδου, είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε οπουδήποτε αλλού.

Όλα τα παραπάνω είναι απλώς εικασίες σε περίπτωση που η «Ένωση» κερδίσει την υπόθεση Ψωμιάδη. Μέχρι τότε, όμως, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση, διότι το ταμείο παραμένει άδειο και μέρα με τη μέρα αδειάζουν και τα αποθέματα αξιοπρέπειας αυτού του συλλόγου…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved