Τσιώλης: «Καλό ποδόσφαιρο ο Αστέρας σε λίγο καιρό»

Τσιώλης: «Καλό ποδόσφαιρο ο Αστέρας σε λίγο καιρό»

Ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε εν λευκώ τον Αστέρα Τρίπολης, όπως τόνισε ο Γιάννης Καϋμενάκης, με τον Έλληνα τεχνικό να τονίζει κατά την παρουσίασή του πως και στο παρελθόν οι δύο πλευρές επιχείρησαν να συνεργαστούν.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Γιάννης Καϋμενάκης, ο οποίος τόνισε: «Ευχαριστούμε που ήρθατε στη σημερινή συνέντευξη. Εδώ και πολλά χρόνια μιλάμε με τον κ. Τσιώλη. Αναλαμβάνει εν λευκώ την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι. Σήμερα ξεκινάει δουλειά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην έχει πρόβλημα στη δουλειά του.

Από την εποχή που ήταν στον Ιωνικό και εμείς στη Β' Εθνική, τον θέλαμε. Δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε. Δεν είμαστε άνθρωποι που θα μιλούσαμε με προπονητή άλλης ομάδας. Εγώ προσωπικά μιλάω φιλικά με τον κ. Τσιώλη 5-6 χρόνια. Μας αρέσει που οι ομάδες του παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι σοβαρός και τίμιος άνθρωπος».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Σάκης Τσιώλης, ο οποίος είπε αρχικά: «Είχαμε προσπαθήσει καιρό να συνεργαστούμε με τον Αστέρα. Μετά από 36 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν ασχολούμαι με μικρή και μεγάλη ομάδα, οπότε το δύσκολο πρόγραμμα του Αστέρα δεν με φοβίζει. Παρακολουθώ τον Αστέρα.

Εκεί που δεν υπολογίζεις παθαίνεις ζημιές. Πάντα θέλουμε τους 3 βαθμούς. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση διοίκησης-προπονητή. Σε βάθος χρόνου θα υπάρχει επιτυχία. Συγχαρητήρια στον Στάικο και τους παίκτες για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν νίκη που βοήθησε για ένα καλύτερο κλίμα».

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις προς τον Έλληνα τεχνικό:

-Ποιο σύστημα θα παίζετε;
«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 3-4 συστήματα που αλλάζουν. Δεν μπορούμε να είμαστε μονότονοι».

-Για ποιό λόγο επιλέξατε τον Αστέρα;
«Ο λόγος που είμαι εδώ είναι το υλικό που έχει ο Αστέρας. Δεν έχει ρυθμό η ομάδα λόγω των συχνών διακοπών. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Το πού θα φτάσουμε έχει να κάνει με το πως θα τελειώσουμε τον πρώτο γύρο».

-Τι έφταιξε και φύγατε από τον Άρη;
«Με τον Άρη είχαμε πρόβλημα ρυθμού λόγω προετοιμασίας. Είχαμε κάνει 3 μήνες προετοιμασίας. Ήταν δύσκολο. Δεν βγάζω τις ευθύνες μου. Κάποια ματς τα χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε να είμαστε στην 5αδα. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης για τον Αστέρα ο Άρης».

-Για το ρόστερ και τους παίκτες που ξέρει από τον Ολυμπιακό Βόλου:
«Έχουμε 36 παίκτες. Πρέπει πρώτα να αξιολογήσουμε το ρόστερ. Για το σκοράρισμα δεν είναι μόνο θέμα επιθετικοί. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες και να έχουμε και παίκτες που θα τελειώνουν τις φάσεις. Οι Σολάκης, Μπρέσκα, Περόνε και Ροζέριο είναι παίκτες που μπορούν να τελειώνουν τις φάσεις».

-Για το συμβόλαιο του που θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι:
«Η διάθεση και πρόθεση των μεγαλομετόχων ήταν να κάνουμε συμβόλαιο για μεγαλύτερο διάστημα αλλά όσες φορές έχω μιλήσει για μεγάλα συμβόλαια υπήρχαν προβλήματα. Ούτε εγώ έχω πρόθεση να φύγω, ούτε εσείς αν πάω καλά να με διώξετε. Πρέπει να δούμε το τώρα. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλες τις ομάδες εκτός από 2. Η μία είναι ο Αστέρας. Εδώ υπάρχουν εγκαταστάσεις και ιδανικό κλίμα για να δουλέψω. Αν ήταν καλοκαίρι θα σας έλεγα τον αριθμό για ένα ιδανικό ρόστερ. Δεν είναι μόνο η συνοχή μέσα στο γήπεδο αλλά και η διαχείριση 36 διαφορετικών χαρακτήρων».

-Για τον κόσμο του Αστέρα:
«Θα έχω πολλούς συνεργάτες για να κάνουμε την αξιολόγηση του ρόστερ. Συζήτησα με τη διοίκηση για τον κόσμο. Ο κόσμος μέσα σε αυτά τα προβλήματα που έχει θέλει κάτι να ξεφύγει. Θέλουμε μια ομάδα ελκυστική. Στην Καλαμάτα όταν ήμουν δεν υπήρχε κάθισμα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε μια ομάδα ελκυστική. Έχει γίνει τεράστια επένδυση από τους ιδιοκτήτες. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να κρατηθούν στον χώρο και ο κόσμος να δώσει το έναυσμα του. Προέχει να φτιάξουμε όσο πιο γρήγορα μια ελκυστική και επιθετική ομάδα».

-Για τους επιθετικούς της ομάδας:
«Μεγάλη επιτυχία είναι η παρουσία του Περόνε στην Τρίπολη. Ο Ροζέριο βλέπω ότι έχει πολύ καλή συνεργασία με τον Περόνε και παλιότερα με τον Σολάκη. Είναι καλό που έχω δουλέψει μαζί τους αλλά θα παίζουν όλοι».

-Για όσα γνώριζε για τον Αστέρα:
«Έχουμε κάνει 5 προετοιμασίες μαζί με τον Αστέρα στον Καρπενήσι. Ζηλεύαμε την οργάνωση τους και το υλικό τους».

-Για το επιτελείο του:
«Κοσμάς Στράτος, παλιός πρωταθλητής στίβου. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, πέρα από σπουδαίος επαγγελματίας. Γιώργος Χερίδης θα είναι ο δεύτερος συνεργάτης μου. Θα είναι και ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με τις ακαδημίες, όπως και ο Στάικος. Επίσης είναι ο Λάζαρος Κυριλίδης που είναι πάντα δίπλα μου. Κάτι σαν τεχνικός σύμβουλος. Το νέο μέλος που προστίθεται φέτος είναι ο γιός μου ο Βαγγέλης Τσιώλης. Τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα φέτος και θα κάνει τον σκάουτερ. Αυτό θα είναι το τιμ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved