«ΠΑΕ της Αθήνας πλήρωσε 560 χιλιάδες ευρώ μετρητά»

«ΠΑΕ της Αθήνας πλήρωσε 560 χιλιάδες ευρώ μετρητά»

Για καταβολή ποσού 560.000 ευρώ σε μετρητά από ΠΑΕ της Αθήνας, το οποίο αφορούσε σε φορολογικές εκκρεμότητές της, μίλησε στον ΣΚΑΪ o διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχου του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο στόχαστρο των «ράμπο» του ΣΔΟΕ βρίσκονται τα λευκά συμβόλαια ποδοσφαιρικών και διευκρίνισε πως θα γίνει αντιπαραβολή αυτών που καταθέτουν οι ΠΑΕ στις εφορίες όπου ανήκουν, με εκείνα που αποστέλλουν στη διοργανώτρια αρχή και τη FIFA.

Ηδη έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά των ΠΑΕ εκείνων που εμφανίζονται στους πίνακες του Υπουργείου να έχουν ανοικτά μέτωπα και χρέη προς το Δημόσιο. Με δεδομένη μάλιστα και την έναρξη της διαδικασίας των συλλήψεων φυσικών προσώπων για οφειλές ΦΠΑ, θα πρέπει να τονιστεί ότι ανάλογο κίνδυνο θα αντιμετωπίζουν και οι πρόεδροι των ΠΑΕ που θα βρεθούν σύντομα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν έλεγχοι του ΣΔΟΕ στον Παναθηναϊκό (κατέβαλλε τα χρήματα που δήλωσε ο κ. Λέκκας), τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, ενώ από το μικροσκόπιο των ελεγκτών θα περάσουν ξανά μέχρι το τέλος του έτους όλες οι ομάδες της Super League και της Football League.

Aναλυτικά όσα είπε ο κ. Λέκκας στον ΣΚΑΪ:

«Ο ΦΠΑ είναι προτεραιότητα. Οποιος παρακρατεί ΦΠΑ είναι κλοπή. Υπεξαίρεση. Βλέπουμε ότι η επιχείρηση τάδε ή μια ανώνυμη εταιρία χρωστάει μισό εκατομμύριο. Αμέσως γίνεται διαδικασία προσωρινού ελέγχου ή απευθείας σύλληψη. Με το δεδομένο, ή πληρώνεις όλο το ποσό ή πληρώνεις το 1/5 και το υπόλοιπο σε δόσεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μέσα στις τελευταίες 5-6 συλλήψεις, το δημόσιο έχει ήδη πάρει 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Είναι μια υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, μια στην Τρίπολη με έναν έμπορο κρεάτων, μια ΠΑΕ στην Αθήνα που πλήρωσε μετρητά 560.000 ευρώ. Επίσης έχουμε στα σκαριά πάνω από 45 επιχειρήσεις οι οποίες χρωστάνε στο δημόσιο πάνω από 11 εκ. ευρώ. Τελειώνει το παζάρι αυτό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ΣΔΟΕ να κάνει πίσω σε αυτές τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων. Η οικονομική αστυνομία βοηθάει. Η δουλειά που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν είναι για μια και δύο, αλλά για πέντε υπηρεσίες. Δεν μπορεί να λέμε ότι κυνηγάμε τον ταβερνιάρη, την τυρόπιτα και τη μπουγάτσα και να αφήνουμε τα εκατομμύρια ή τα εκατομμύρια που έχουν βγει στο εξωτερικό. Το ΣΔΟΕ ακούει και το ρυθμό της αγοράς. Οταν δεν έχεις αίσθηση της αγοράς είσαι άχρηστος. Θα σας πω το εξής. Αρχίζουν διαδικασίες για τις αμοιβές στις ΠΑΕ για τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών. Για τα λεγόμενα άσπρα συμβόλαια. Τι θα γίνει με αυτή τη δουλειά; Θα κάνουμε αντιπαραβολή με την UEFA, να δούμε αυτοί οι παίκτες που πηγαίνουν εκεί και υπάρχουν αντιδικίες, τι ζητάνε. Αντίστοιχα υπάρχουν εδώ; Οι ποδοσφαιριστές οι ξένοι που δουλεύουν στην Ελλάδα, κάνουν δηλώσεις εδώ. Πληρώνουν φόρο; Ή εμείς σαν Υπουργείο Οικονομικών κάνουμε τον τροχονόμο; Για να είμαστε καθαροί».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved