Ντέρμπισιρ: «Να νικήσει ο Ολυμπιακός»

Ντέρμπισιρ: «Να νικήσει ο Ολυμπιακός»

Απίστευτο χαρακτήρισε το συναίσθημα συμμετοχής σε ένα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ο Ματ Ντέρμπισιρ.

Ο Άγγλος επιθετικός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φως» ανέφερε πως το γκολ που σημείωσε στις 21 Μαρτίου του 2010 κόντρα στους «πράσινους» στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι το σημαντικότερο στην καριέρα του, ενώ ανέφερε πως γράφει βιβλίο για τα όσα έζησε στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ματ Ντέρμπισιρ στην εφημερίδα «Φως»:

«Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες εκείνο το παιχνίδι. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος που δεν είχα καταφέρει να αγωνιστώ στο ματς του πρώτου γύρου λόγω τραυματισμού, αλλά ο Μήτρογλου μας είχε «γλυκάνει» όλους με τα ωραία γκολ που είχε πετύχει.

Η χρονιά δεν εξελίχθηκε τόσο καλά στην Ελλάδα όσο στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ ως «καταδικασμένοι» από όλους. Κάπου εκεί λειτούργησε ο εγωισμός μας. Προσωπικά, ήθελα να δείξω στον Μπάντοβιτς ότι μπορεί να με υπολογίζει. Με το που έφτασε το πούλμαν στο γήπεδο, νομίζαμε ότι πέσαμε κατά λάθος σε πεδίο μάχης.

Από παντού «πετούσαν» αντικείμενα, πέτρες, μάρμαρα, ξύλα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Στα πόδια μας έπεφταν κροτίδες καθώς τρέχαμε να μπούμε στα αποδυτήρια και αφού ξεπεράσαμε το πρώτο σοκ, καταλάβαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να ανταποδώσουμε ήταν να πάρουμε το ματς.

Μπήκα στο 56' σκόραρα σε ένα δεκάλεπτο αργότερα, ε, τα υπόλοιπα τα έδειξε η κάμερα. Εκείνο παραμένει μέχρι σήμερα το σημαντικότερο γκολ της καριέρας μου και το βάζω πάνω και από τα δύο που πέτυχα στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Δεν χρειαζόταν να ξέρεις ελληνικά για να καταλάβεις ότι το κοινό ήταν ιδιαίτερα εχθρικό απέναντί σου. Είχαν μεσολαβήσει και αυτά που μας έριξαν κατά την άφιξη μας βέβαια οπότε το πήραμε το μήνυμα από νωρίς. Όταν όμως σκόραρα και είδα 60.000 ανθρώπους να βουβαίνονται από το δικό μου γκολ, τρελάθηκα. Ήταν απίστευτο συναίσθημα.

Γι' αυτό πανηγύρισα με το χέρι στο αφτί, σαν να έλεγα: «τι έχετε να πείτε τώρα;». Το να αγωνιστείς σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης όπως αυτό έστω και για μια φορά, σε κάνει να νιώθεις ευλογημένος. Πόσο μάλλον όταν είναι δικό σου γκολ δίνει νίκη στην ομάδα σου».

Τα προγνωστικά του για το ντέρμπι: «Δεν έχω δει κανένα ματς του Ολυμπιακού φέτος, αλλά θα κάνω ότι μπορώ ώστε να παρακολουθήσω το ντέρμπι, έστω και στο δεύτερο ημίχρονο, μια και εκείνο το απόγευμα παίζουμε με την Ίπσουιτς. Εννοείται όμως ότι θέλω να νικήσει ο Θρύλος. Σου είπα, είναι απίστευτο το συναίσθημα ενός ντέρμπι.

Θυμάμαι εκείνες τις ημέρες πριν το παιχνίδι όλοι μας μιλούσαν μονάχα γι' αυτό. Οι υπάλληλοι στο Ρέντη, οι οπαδοί που μας συναντούσαν στο δρόμο όλοι. Το μόνο που μας έλεγαν «νικήστε τον Παναθηναϊκό». Είναι μεγάλη η πίεση αυτών των αγώνων, όμως γι' αυτό πληρωνόμαστε τόσο καλά και είμαστε επαγγελματίες.

Γράφω βιβλίο γι' αυτά που έζησα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, πραγματικά νιώθω την ανάγκη να εκφραστώ μέσα από αυτό και να μοιραστώ με τον κόσμο όλα όσα έζησα. Απομένει να βρω έναν εκδοτικό οίκο και όλα τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved