Ο Βοτανικός, το Γουδή και το Ελληνικό...

Ο Βοτανικός, το Γουδή και το Ελληνικό...

Τα εμπόδια που υπάρχουν στο θέμα του γηπέδου στο Βοτανικού έχουν κάνει τον πρίγκιπα και τον άμεσο συνεργάτη του να σκέφτονται τη λύση στο Γουδή και να την εξετάζουν σοβαρά για δύο βασικούς λόγους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal» το θέμα με τον Βοτανικό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον υποψήφιο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάτι που έκανε τους συνεργάτες του να αναζητήσουν άλλες λύσεις με πρώτη επικρατέστερη αυτή της περιοχής στο Γουδή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο προβληματισμός που υπάρχει από την πλευρά του πρίγκιπα έχει να κάνει με το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό και τον Μπάμπη Βωβό που έχει αναλάβει την ανέγερσή του. Από τη στιγμή που ο Σαουδάραβας ήθελε να αγοράσει όλο το… φάσμα του έργου, μαζί με το εμπορικό, «κολλάει» το θέμα στις τραπεζικές εκκρεμότητες που έχει ο Έλληνας επιχειρηματίας για την κατασκευή του «Mall».

Πρακτικά, οι συμβάσεις δανείων που έχει υπογράψει η πλευρά Βωβού, ακόμα κι αν παραχωρηθεί η ανέγερση δωρεάν στον Σουλτάν Αλ Σαούντ δε θα τον συμφέρει αφού θα πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια τα οποία είναι δυσανάλογα τόσο με το τελικό κόστος του έργου όσο και με την οικονομική κατάσταση της εποχής.

Το θετικό βέβαια για τον Βοτανικό είναι πως έχει «φάει»… όλο το πακέτο με το ΣτΕ, την γραφειοκρατία, τις νομοθεσίες και τις αντιδράσεις και πλέον απαιτεί μόνο την εισροή χρημάτων στο έργο, για να ολοκληρωθεί το έργο του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Θεωρείται δεδομένο πως αν βρεθεί λύση με τις τράπεζες θα προχωρήσει το θέμα, αλλιώς θα υπάρξει «στροφή» προς άλλες λύσεις.

Μια τέτοια, είναι και το Γουδή. Σύμφωνα με τον Βλάση Τσάκα, είναι ιδανική περίπτωση. Ήδη μάλιστα συνεργάτες του πρίγκιπα φέρονται να έχουν βρει έκταση 110 στρεμμάτων, με το γήπεδο να χρειάζεται μόλις 65 για να ανεγερθεί, που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σίγουρα η παραχώρησή του δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά από τη στιγμή που υπάρχει παραπλήσιο καθεστώς με άλλη έκταση του ίδιου υπουργείου που πωλείται, τότε δε θα υπάρξει πρόβλημα. Ειδικά από τη στιγμή που μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους που πλέον το έχουν ανάγκη…

Από την άλλη, το νομοσχέδιο που πέρασε η ΥΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη και θέλει το Γουδή στη «Ζώνη Β», αποτρέπει την ανέγερση γηπέδου. Η πλευρά του πρίγκιπα από την πλευρά της αισιοδοξεί πως αν αποφασίσει να κάνει εκεί το γήπεδο δε θα υπάρξει πρόβλημα, για το λόγο που αναφέρεται και παραπάνω. Οι επενδύσεις άλλωστε είναι μέγιστο ζητούμενο για το ελληνικό κράτος και με το νόμο «Fast Track» τα πάντα μπορεί να προχωρήσουν πολύ γρήγορα και ως το καλοκαίρι να υπάρχουν και άδειες ανέγερσης.

Εναλλακτική επιλογή αποτελεί και η περιοχή του Ελληνικού, με τον Βλάση Τσάκα να την θεωρεί μάλιστα και την πιο εφικτή λύση, έχοντας αρκετές από τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να γίνει εκεί του γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το θέμα στην περίπτωση του Ελληνικού είναι πως η πλευρά του πρίγκιπα και του Τσάκα θεωρεί ότι θα είναι η έσχατη λύση γιατί πρόκειται για μια περιοχή στην οποία ο κόσμος του «τριφυλλιού» δε θέλει να δει το γήπεδο της ομάδας.

Όσο για το ΟΑΚΑ και την λύση που είχε προτείνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με την «Παναθηναϊκή Πολιτεία», η πλευρά του Σαουδάραβα την μελέτησε ως μια ενδιαφέρουσα προοπτική ωστόσο δεν φέρονται διατεθειμένοι να μπουν σε περαιτέρω διαδικασία από τη στιγμή που στο χώρο πέριξ του ΟΑΚΑ υπάρχουν ήδη δύο «Mall» κάτι που περιορίζει τις εμπορικές χρήσεις ενός νέου γηπέδου του «τριφυλλιού».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved