Τζόρτζεβιτς: «Θα έχει ψυχή ο Ολυμπιακός»

Τζόρτζεβιτς: «Θα έχει ψυχή ο Ολυμπιακός»

Προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Ο Σέρβος, πρώην, άσος των «ερυθρόλευκων», σε συνέντευξή του στην αθλητική εφημερίδα «Πρωταθλητής», υποστήριξε πως οι Πειραιώτες θα έχουν θέληση και ψυχή κόντρα στους «πράσινους», ωστόσο θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα, ο μεγάλος «αρχηγός» του Ολυμπιακού, μίλησε για την «γκέλα» με τον ΟΦΗ, αλλά και το σύστημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό.

«Και οι δύο ομάδες βρίσκονται τελευταία σε καλή κατάσταση. Δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία με τον ΟΦΗ, καθώς μέσα στη διάρκεια μιας σεζόν συμβαίνουν κι αυτά σε όλες τις ομάδες. Απλώς για τους παίκτες του Ολυμπιακού το παιχνίδι τελείωσε μετά το 2-0 και το πλήρωσαν όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του «Τζόλε».

Και συνέχισε: «Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό ότι επιστρέφουν σημαντικοί παίκτες σε αυτό το παιχνίδι όπως ο Φουστέρ και η ομάδα δεν θα έχει σημαντικές απώλειες. Λογικό είναι ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής, ως μια ομάδα με ποιότητα, καλό αγωνιστικό πλάνο και ως γηπεδούχος να έχει το προβάδισμα. Σε καλή κατάσταση όμως, αλλά και σε ανάλογη ψυχολογία βρίσκεται και ο Παναθηναϊκός που κέρδισε στα τελευταία παιχνίδια ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα αφορά κυρίως στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

Ο Φερέιρα έχει επιλέξει ένα σύστημα 4-6-0 χωρίς κλασικό επιθετικό, αλλά με παίκτες που βγαίνουν από πίσω και με κίνηση. Πρόκειται για μια διάταξη που μπορεί να μπερδέψει την άμυνα και δη τους στόπερ, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να έχουν κοντά τον αντίπαλο επιθετικό κοντά τους και όχι να τον ψάχνουν στην πλάτη τους. Είναι σίγουρο πως όλα αυτά δεν είναι τυχαία και ο Φερέιρα έχει δουλέψει σε αυτό το κομμάτι με τους παίκτες. Μέλμπεργκ και Αβραάμ όμως είναι έμπειροι και πιστεύω ότι θα βρουν λύσεις».

Όσον αφορά στο πως περιμένει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, ανέφερε: «Οι απαιτήσεις κάθε χρόνος που περνάει, είναι ολοένα και μεγαλύτερες. Ο Ολυμπιακός έχει υψηλού επιπέδου υλικό, ποιότητα καλό προπονητή και αρκετές επιλογές, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα κενά που παρουσιάζονται. Βλέπω φέτος έναν Ολυμπιακό πιο επιθετικό, αλλά και περισσότερο ευάλωτο στην άμυνα. Έχει αλλάξει η διάταξη στη μεσαία γραμμή ενώ σε αντίθεση με πέρυσι βγαίνουν δύο επιθετικοί, από εκεί που υπήρχε ένας στην κορυφή.

Πέρυσι στα περισσότερα παιχνίδια ήταν μπροστά ο Μιραλάς, τώρα ο Κέβιν βγαίνει συνήθως από τα άκρα στην πλάτη του Τζεμπούρ. Οι δύο τους κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η διάταξη έχει αλλάξει, ο Φουστέρ δεν παίζει πολύ στον άξονα, ώστε να δίνει τις σημαντικές βοήθειες που έδινε και στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην έχει βρεθεί ακόμα η κατάλληλη χημεία στη μεσαία γραμμή.

Αυτό έχει ως συνέπεια η ομάδα να έχει περισσότερες λύσεις στην επίθεση, αλλά πέφτει και μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική τετράδα αφού η ομάδα δεν έχει μεγάλη πυκνότητα στη μεσαία γραμμή. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν πιο μαζεμένος, με μικρότερες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, πιο σφιχτός. Τώρα είναι πιο επιθετικός, βάζει περισσότερα γκολ, αλλά δέχεται και περισσότερα.

Όσο περνούν οι αγώνες θα υπάρχει περαιτέρω βελτίωση και στο αμυντικό σκέλος και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των γραμμών. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα έχει και ψυχή και θέληση και όρεξη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Θα χρειαστεί όμως και απόλυτη συγκέντρωση, αφού ένα λάθος, ένα φάουλ, μια κάρτα ή μια απροσεξία στη λεπτομέρεια μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Σε μια στημένη φάση να μην είναι συγκεντρωμένος ένας παίκτης μπορεί στο ατομικό μαρκάρισμα να γίνει ζημιά».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved