Ο Νοτιάς και οι «νεοϋορκέζικες» αντιλήψεις του

Ο Νοτιάς και οι «νεοϋορκέζικες» αντιλήψεις του

Είναι απίστευτο και μόνο να σκεφτεί κανείς την άποψη που έχει η μεγάλη μάζα των φίλων της ΑΕΚ για τον Νίκο Νοτιά. Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας έχει καταφέρει να θεωρείται «μαύρο πρόβατο» παρά το γεγονός ότι έχει προσφέρει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο στον σύλλογο.

«Δεν γίνεται να διοικείς την ΑΕΚ από την Αμερική», είναι η ατάκα που ακούει κανείς από τους φίλους της «Ένωσης» όταν η κουβέντα πάει στον Νίκο Νοτιά. Ο εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ (ο άλλος είναι ο Πέτρος Παππάς και δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς) είναι πραγματικά μια πολύ παρεξηγημένη φιγούρα για τον μικρόκοσμο της ΑΕΚ. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχει κατορθώσει (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να στρέψει πολλούς οπαδούς της ΑΕΚ εναντίον του, ενώ έχει γράψει το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου με την δημιουργία του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την τεράστια προσφορά του Νοτιά στην ΑΕΚ σε ό,τι αφορά το στολίδι στα Σπάτα. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή η ομάδα έχει ανάγκη από ρευστό και ο Χιώτης επιχειρηματίας αγνοεί το «SOS» που εκπέμπουν οι «κιτρινόμαυροι» εδώ και καιρό. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτή η στάση του Νοτιά είναι η αντίδρασή του για την φυγή των περισσότερων από την «ομάδα Νικολαΐδη» που βγήκε μπροστά το 2004. Ο Νοτιάς θεωρεί ότι ουσιαστικά πιάστηκε «κορόιδο» και έχει απομείνει μόνος του να βγάλει το… φίδι από την τρύπα σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλον τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Θα έφευγε… τρέχοντας από τα κοινά της ΠΑΕ αν μπορούσε, αλλά η διαφορετική νοοτροπία και οι «νεοϋορκέζικες» αντιλήψεις του τον οδηγούν σε σκέψεις που δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόθεση του Νοτιά να γίνει ένα «reunion» της «ομάδας Νικολαΐδη», με σκοπό να βρεθεί μια λύση. Εφόσον ευσταθεί κάτι τέτοιο, γίνεται σαφές ότι ο εκ των μεγαλομετόχων της ΑΕΚ αγνοεί πολλά από αυτά που ισχύουν στην ομάδα τώρα. Φυσικά, είναι απολύτως δικαιολογημένος από την στιγμή που ζει μακριά και δεν είναι σε θέση να αφουγκραστεί όσα συμβαίνουν εδώ.

Κακά τα ψέματα. Από τους ανθρώπους που έκαναν το 2004 την επιτυχημένη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της ΑΕΚ πιθανότατα ουδείς επιθυμεί να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο στην παρούσα φάση. Ενδεχομένως, πρώτος και καλύτερος είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος ουδέποτε αρνήθηκε ότι ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ, ωστόσο δεν φαίνεται ιδιαίτερα «ζεστός» να εμπλακεί ξανά. Ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης», εξάλλου, έχει «ψυχρές» σχέσεις με κάποια μερίδα των οπαδών της ομάδας. Το πανό που τον κατακρίνει δημόσια έχει περίοπτη θέση σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ΑΕΚ και αυτό ο Ντέμης το γνωρίζει καλά. Επιπλέον, από τότε που η νυν διοίκηση της «Ένωσης» έδωσε στην δημοσιότητα τον διαχειριστικό έλεγχο της περιόδου «Νικολαΐδη», στον οποίο του φορτώθηκαν όλα τα δεινά της ομάδας, ο τελευταίος ένιωσε ιδιαίτερα χολωμένος με τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ.

Συν τοις άλλοις, εκτός από τον Νικολαΐδη και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες που συνέβαλαν τότε στην ΑΕΚ, δύσκολα θα αποδεχτούν ένα πιθανό προσκλητήριο του Νοτιά. Επομένως, ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας θα διαπιστώσει σύντομα ότι (μαζί με τον… ακατάδεκτο Παππά) τη δεδομένη στιγμή θα πρέπει να επωμιστούν όλο το βάρος. Είτε να βρουν μια διάδοχη ικανή λύση, είτε να βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη. Και επειδή το τελευταίο μοιάζει πιο πολύ με… ανέκδοτο, έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του Νίκου Νοτιά…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved