Κόλα: «Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ»

Κόλα: «Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ»

Αισιόδοξος για το μέλλον της ΑΕΚ παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Χριστόφορος Κόλα. «Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ», τόνισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Νίκος Κωστένογλου και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αλλά και για την έλλειψη ικανών ποδοσφαιριστών στις ακαδημίες του συλλόγου αναφέρθηκε ο Χριστόφορος Κόλα στον «Novasport FM». Συγκεκριμένα, ο Κόλα τόνισε:

«Η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη θέση. Συγκρίνοντας με άλλες χρονιές βρίσκεται στην πιο δύσκολη περίοδο όλων των προηγούμενων χρόνων. Σαν προπονητής δίνω μεγάλη βάση στη δουλειά που γίνεται για την βελτίωση. Ο Κωστένογλου καλείται να κάνει άμεση βελτίωση στην ομάδα. Το μεγάλο ζήτημα είναι οι συνθήκες που καλείται να δουλέψει. Είναι γνωστό ότι αυτές είναι δύσκολες κυρίως από οικονομικής άποψης. Σε αυτές τις συνθήκες οι παίκτες δεν βρίσκουν το κίνητρο ή την παρακίνηση ώστε να βελτιωθούν κυρίως τακτικά».

Για τις ακαδημίες της ομάδας τόνισε: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό και αφορά το παρελθόν. Κάπου το 2008 – 2009 τα πράγματα σταμάτησαν γενικώς. Μέχρι τότε είχαν γίνει κάποια βήματα. Ωστόσο, από τότε υπάρχει εγκατάλειψη. Πλέον δεν είναι εύκολο. Ούτε πέρυσι υπήρχαν παιδιά που να είναι ανταγωνιστικά άμεσα στην επαγγελματική ομάδα. Η ανάδειξη ενός νέου παίκτη συνεπάγεται ένα υγιές σύνολο. Τώρα το σύνολο είναι προβληματικό και όποιο ταλέντο καλείται να αναδειχτεί μέσα σε αυτό, θα είναι ένας μέτριος ποδοσφαιριστής. Αυτή τη στιγμή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν παιδιά που μπορούν να προωθηθούν.

Η ΑΕΚ είχε τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο. Το ζήτημα μένει στη μέση με την έλλειψη του πρωταθλητισμού μέχρι τέλους»

Για την αποχώρησή του από τις ακαδημίες είπε: «Μετά τον τρίτο χρόνο άρχισα να σκέφτομαι άλλα. Το όραμά μου είναι να μπορώ να δημιουργήσω ένα σύνολο που θα στηρίζεται σε νέα παιδιά. Ένα σύνολο υγιές, ανταγωνιστικό. Στον Παναθηναϊκό με μια φουρνιά που κατέκτησε το Euro έμαθα πολλά. Θυμάμαι το 1998 ότι κάποιοι χλεύαζαν αυτά τα παιδιά. Όμως το 2004 κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ σε διοικητικό επίπεδο, υποστήριξε: «Η ΑΕΚ είναι κάτι το διαφορετικό και  αυτό το καταλαβαίνει όποιος το ζει από μέσα. Θα πρέπει να γίνουν απλά πράγματα που αφορούν τις σχέσεις των διοικούντων. Έχει να κάνει με την προσωπολατρεία, ή το να καταπατήσουμε ένα πρόσωπο που συνηθίζεται στην ΑΕΚ. Αν σε αυτό μπορεί να κρατάει κανείς ένα μέτρο, θα είναι σωστό, διότι όλοι κάνουν λάθος. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό είδα ένα πανό και δεν μπορώ σαν φίλαθλος να το δεχτώ. Μιλάω για ένα πανό που κριτικάρει κάποιον συγκεκριμένο άνθρωπο το οποίο θεωρώ ότι βλάπτει και είναι η πηγή του κακού. Αν ζήσουμε ο ένας με τον άλλον πιο αγαθά νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί λύση για την ΑΕΚ».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved