«Ο αχόρταγος Σεμπάστιαν Λέτο»

«Ο αχόρταγος Σεμπάστιαν Λέτο»

Εκτενές αφιέρωμα στον Σεμπάστιαν Λέτο και στις εκπληκτικές επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η ιστοσελίδα imscouting.com.

Το συγκεκριμένο σάιτ ασχολείται συνήθως με νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, ωστόσο με τις εμφανίσεις του, ο Αργεντινός σταρ του «τριφυλλιού» «ανάγκασε» τους συντάκτες να ασχοληθούν μαζί του κάνοντας εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα του στο φετινό πρωτάθλημα. Ας δούμε λοιπόν τι γράφεται για τον Λέτο, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει και μια αδυναμία που αφορά στο ψηλό παιχνίδι και τις κεφαλιές...

«Αφού σημείωσε 23 γκολ της περασμένη σεζόν, ο Γάλλος διεθνής, Τζιμπρίλ Σισέ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για χάρη της Λάτσιο και η ελληνική ομάδα έμεινε με ένα μεγάλο κενό στον τομέα του σκοραρίσματος. Η λύση ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είχε πάντα το ταλέντο, αλλά στις πρώτες του τρεις σεζόν στην Ελλάδα - μία στον Ολυμπιακό και δύο στον Παναθηναϊκό που τον αγόρασε από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2009 έναντι 4 εκ. ευρώ - δεν είχε καλή σχέση με τα δίχτυα. Σε 94 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, από το καλοκαίρι του 2008 έως αυτό του 2011, ο Λέτο σημείωσε μόλις έντεκα γκολ. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει.

Απευθείας εκτελέσεις φάουλ, μακρινά σουτ, κεφαλιές, εκτελέσεις πέναλτι. Ο 25χρονος βρίσκει δίχτυα από όλες τις θέσεις με όλους τους τρόπους και σε επτά ματς, έχει πετύχει 10 γκολ (ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έχει σημειώσει συνολικά 19), αριθμός που τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, μόλις πέντε ομάδες έχουν πανηγυρίσει περισσότερα γκολ από τον Λέτο μέχρι τώρα.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ένας επιθετικός με μοναδικό συνδυασμό δύναμης, ρυθμού, ντρίμπλας και τεχνικής κατάρτισης. Ο αριστερός εξτρέμ χρησιμοποιείται από τον Σεπτέμβρη ως φορ με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Η μετακίνησή του στον άξονα ως δεύτερος επιθετικός τον βοήθησε να κόψει τη συνήθειά του να κάνει κατάχρηση ντρίμπλας. Πλέον, ο πολύ πιο συγκεντρωμένος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση Λέτο, είναι ένας εκ των ηγετών της ομάδας του, αλλά για το ύψος του (1.88), δεν είναι και τόσο καλός στο παιχνίδι με το κεφάλι.

Επειτα από το εκπληκτικό ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα, ακούστηκε ότι η Τορίνο από την ιταλική Serie B ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει. Ο Λέτο έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2014».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved