Ο... αφιονισμένος Λέτο και οι «άλλοι»!

Ο... αφιονισμένος Λέτο και οι «άλλοι»!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έχει «κλέψει» καλώς ή κακώς (σ.σ. καλώς για τους φίλους του Παναθηναϊκού, κακώς για τους… αντιπάλους της ομάδας του Ζεσουάλντο Φερέιρα) την παράσταση, μέχρι σήμερα, στο πρωτάθλημα της Super League.

Αφενός λόγω των εκπληκτικών επιδόσεων του στο σκοράρισμα, αφετέρου λόγω της συνολικής «μεταμόρφωσής» του μετά την αλλαγή θέσης, την οποία υπέστη από τον Πορτογάλο τεχνικό του Παναθηναϊκού κι έχει μετατρέψει τον Αργεντίνο από φαντεζί, αλλά σχεδόν… ανούσιο παίκτη γραμμής, σε σκόρερ ολκής!

Ο «Σέμπα» φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της φετινής Super League έχοντας «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα 10 φορές, ενώ τα επιτεύγματά του μέχρι τώρα στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος είναι… εξωπραγματικές (1ος σε τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή, 1ος σε κερδισμένα φάουλ, 1ος σε ασίστ που δεν έγιναν γκολ, 1ος σε συνολική παρουσία στην επίθεση, 1ος σε ποσοστό ευστοχίας, 1ος σε βαθμούς αξιολόγησης, 1ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex, 2ος σε πίεση στην επίθεση, 3ος σε συνολικές τελικές προσπάθειες, 4ος σε συνολικές ασίστ, 6ος σε σουτ εκτός περιοχής)!

Η λάμψη του Αργεντίνου «αστέρα» του Παναθηναϊκού ωστόσο, έχει επισκιάσει κι άλλους παίκτες, οι οποίοι επίσης πραγματοποιούν εξαιρετικό πρωτάθλημα, υποχρεώνονται ωστόσο, να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ελέω… Λέτο!

Το Onsports ρίχνει σήμερα… άπλετο φως στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της ελληνικής Super League, οι οποίοι δεν ξεχωρίζουν απλώς σε μία ή δύο στατιστικές κατηγορίες, αλλά το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στις περισσότερες (αν όχι σε όλες!), σύμφωνα με την επίσημη στατιστική υπηρεσία του πρωταθλήματος.

ΡΑΦΙΚ ΤΖΕΜΠΟΥΡ (Ολυμπιακός)

Ο διεθνής Αλγερινός επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας συνεχίζει με… κεκτημένη ταχύτητα από πέρσι (σ.σ. είναι πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο του 2011, όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος) σκοράροντας κατά… ριπάς, αλλά παράλληλα συνεισφέροντας σημαντικά ποικιλοτρόπως στην γραμμή κρούσης των Πειραιωτών.

Ο Τζεμπούρ είναι 1ος σε τελικές προσπάθειες (26), 1ος σε κερδισμένα φάουλ (27), 1ος σε πίεση στην επίθεση (66), 2ος σε συνολική παρουσία στην επίθεση (36), 2ος σκόρερ πρωταθλήματος (6 γκολ), 2ος (με άλλους 2 παίκτες) σε κεφαλιές (6), 3ος σε βαθμούς αξιολόγησης (213), 3ος (μαζί με τον Μήτρογλου) σε σουτ μέσα από την περιοχή (10), 4ος (με άλλους 5 παίκτες) σε συνολικές ασίστ (4), 6ος (με άλλους 2 παίκτες) σε σουτ εκτός περιοχής (10), 7ος (μαζί με τον Βάργκας) σε συνολικές ενέργειες (120) και 7ος σε ασίστ από σέντρες (1/6.3).

Τρεις πρωτιές, δηλαδή, για τον «τρομοκράτη» του Ολυμπιακού, αλλά και ακόμα πέντε… πλασαρίσματα στο βάθρο μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα! Όχι κι άσχημα…

ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ (ΠΑΟΚ)

Οι προσδοκίες των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» από τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό είναι – δικαιολογημένα ίσως… - πολύ μεγάλες! Θα έλεγε κανείς ότι οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης βλέπουν στο πρόσωπο του Βιεϊρίνια τον… δικό τους Κριστιάνο Ρονάλντο, έστω κι αν οι συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο Ίβηρες συμπατριώτες μοιάζουν μάλλον με ιεροσυλία!

Ο Βιεϊρίνια ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός και άκρως ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος τουλάχιστον στην ελληνική Super League μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο 26χρονος Πορτογάλος είναι 1ος σε συνολική ομαδική συνεισφορά (135), 1ος σε συνολικές ενέργειες (172), 1ος (μαζί με τον Λεάλ) σε σουτ εκτός περιοχής (14), 2ος σε βαθμούς αξιολόγησης (224), 2ος σε τελικές προσπάθειες (24), 3ος σε κερδισμένα φάουλ (25), 3ος (με άλλους 2 παίκτες) σε πίεση στην επίθεση (51), 3ος σε συνολική παρουσία στην επίθεση (30), 3ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex (0.267), 5ος (με άλλους 2 παίκτες) σε κλεψίματα (20), 7ος (με άλλους 3 παίκτες) σκόρερ στο πρωτάθλημα (3) και τέλος 7ος (με άλλους 5 παίκτες) σε σουτ μέσα από την περιοχή (8).

Εξαιρετικές επιδόσεις για το «αστέρι» του ΠΑΟΚ, με τρεις πρωτιές – όσες και ο Τζεμπούρ, αλλά μακριά από τις 7 του… ασυναγώνιστου Λέτο – και ακόμα έξι παρουσίες στην πρώτη τριάδα κάποιας στατιστικής κατηγορίας!

ΦΑΜΠΙΑΝ ΕΣΤΟΓΙΑΝΟΦ (Πανιώνιος)

Ο διεθνής Ουρουγουανός του Πανιωνίου επέστρεψε, έπειτα από μία σεζόν, στην Ελλάδα και έχει προλάβει, ήδη, να δικαιώσει όλους όσοι (δεν είναι μόνο φίλοι της νεοσμυρνιώτικης ομάδας)… νοσταλγούσαν την παρουσία του στα γήπεδα της χώρας μας!

Ο «Λόλο» είναι ο μοναδικός παίκτης του Πανιωνίου, ο οποίος προσπαθεί να διασωθεί από το… αγωνιστικό ναυάγιο των «κυανέρυθρων» και οι επιδόσεις του «μιλούν» από μόνες τους.

Ο Εστογιανόφ είναι 1ος (μαζί με τον Μαρσελίνιο) σε τέλειες σέντρες (19), 2ος (με άλλους 3 παίκτες) σε ασίστ που έγιναν γκολ (3), 2ος στο σύστημα αξιολόγησης tendex (0.268), 2ος (μαζί με τον Μαρσελίνιο) σε σουτ εκτός περιοχής (13), 4ος (με άλλους 4 παίκτες) σε συνολικές ασίστ (4), 5ος σε τελικές προσπάθειες (21), 5ος σε συνολική παρουσία στην επίθεση (26), 7ος (μαζί με τον Πόι) σε κερδισμένα φάουλ (19) και 7ος (με άλλους 5 παίκτες) σε σουτ μέσα από την περιοχή (8).

Ο φαντεζί Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός θα μπορούσε, δίχως αμφιβολία, να έχει πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα στο πρωτάθλημα, αν η συνολική παρουσία του Πανιωνίου ήταν καλύτερη…

ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΛΕΪΤΕ (SKODA Ξάνθη)

Η SKODA Ξάνθη έχει πραγματοποιήσει ένα μέτριο ξεκίνημα δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες ως ομάδα, δεν έχει πάρει ακόμα ωστόσο, τα αποτελέσματα που θα ήθελαν οι φίλοι της…

Αυτός, πάντως, που ξεχωρίζει και διακρίνεται για τις δημιουργικές, αλλά κι εκτελεστικές του ικανότητες, είναι ο Μαρσελίνιο.

Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μοιάζει να έχει ωριμάσει και φαντάζει έτοιμος να κάνει το… κάτι παραπάνω στην καριέρα του.

Ο Μαρσελίνιο είναι 1ος (μαζί με τον Εστογιανόφ) σε τέλειες σέντρες (19), 2ος (πάλι μαζί με τον Εστογιανόφ) σε σουτ εκτός περιοχής (13), 4ος σε τελικές προσπάθειες (22), 4ος σε συνολική παρουσία στην επίθεση (28), 4ος σε σουτ μέσα από την περιοχή (9), 5ος σε κερδισμένα φάουλ (22), 7ος σε πίεση στην επίθεση (44) και 7ος (με άλλους 3 παίκτες) σκόρερ στο πρωτάθλημα (3).

Αυτό το καρέ ποδοσφαιριστών ακολουθεί κατά… πόδας τον Σεμπάστιαν Λέτο σε επιδόσεις εντός αγωνιστικών χώρων μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα της Super League και όλοι τους θα μπορούσαν να φέρουν τον χαρακτηρισμό «κορυφαίος» μετά το πέρας των 9 πρώτων αγωνιστικών της σεζόν, αν δεν είχε… αφιονιστεί ο Αργεντίνος του Παναθηναϊκού!

Το μόνο αρνητικό στοιχείο είναι ότι άπαντες – συμπεριλαμβανομένου και του «Σέμπα» - είναι ξένοι και όχι Έλληνες… Δεν θα ήταν όμορφο να υπάρχει και «γαλανόλευκη» εκπροσώπηση σ’ αυτήν την ξεχωριστή… ελίτ του πρωταθλήματος; Ποιος ξέρει, ίσως δούμε κάτι στην συνέχεια…

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας    ΕΔΩ



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved